3. sep 2009 20:59
Kako smo se pri nas lotili obnove kopalnice.
1. Dva meseca sem hodila po trgovinah in zbirala ter primerjala cene umivalnika, WC-ja, tuš kabine, omaric, ogledala... Osredotočila sem se na tri trgovine, zbrala stvari ter naročila. Nekatere stvari je bilo treba čakat tudi 2 meseca. V Excelu sem naredila tabelo s zneski in z mojim finančnimi zmogljivostmi. Ker sem ogledovala po trgovinah sem približno vedela cene.
2. Narisala sem, kako želim postavitev ploščic, kakšno velikost le-teh in šla v lov za njimi. Tudi ploščice je bilo treba čakat 45 dni.
3. Z vodovodarjem smo se pogovorili in izrazili željo po zbijanju starih ploščic, zbijanje kopalne kadi, odvoz stare robe, zamenjavi cevi, prestavljanju odtokov in na koncu fina dela (montaža). Povedal nam je znesek, koliko nas bo to stalo in tako je tudi bilo.
4. S keramičarjem sem se pred nakupom ploščic tudi pogovorila in mi je določene stvari svetoval. Njegova cena je bila polaganje plus material.
Začeli so v sredo zjutraj, v ponedeljek je bila fina montaža.
Bila sem zelo zelo zadovoljna s postavitvijo. Skratka, moraš imeti vse potrebno na "lagerju" in dobro navezo vodovodar - polagalec ploščic.
Končna rekapitulacija - po sprotno vodeni tabeli, je bilo odstopanje za 100.000 SIT, se pravi (to je bilo tik pred EVRI) nekaj manj kot 50 E več od moje napovedi.
SKRATKA: papir in svinčnik in vsako najmanjšo stvar zaplanirat (tudi držalo za papir in stojalo za ščetko).
Srečno pri izbiri.
Pozdravček!