Alergija na cvetni prah

Lunika  

član od: 30.8.2004

sporočila: 254

29. avg 2005 15:32

Claritine je klasično in zelo učinkovito zdravilo za take težave (Flonidan je prav tako antihistaminik iste vrste, ampak precej bolj "razredčen" in pri težjih alergijah ne zadostuje). Velik problem skoraj vseh antihistaminikov je ta, da delujejo na organizem sedativno, torej nas naredi zaspane, utrujene. Izjema so Telfast tablete (mislim, da so od Avensis), s katerimi uspešno prebrodiš sezonske alergije in se ni treba non-stop zalivat s kavo. Naravne varjante so ok, če te ne zagrabi prehudo (tudi jaz navijam za olje čajevca). Lp, Tina

puskar1i  

član od: 22.8.2005

sporočila: 70

29. avg 2005 23:38

Hvala ti Julija za opombo-sem že dobila po nosu ene parkrat SONJA

Anomis  

član od: 4.11.2003

sporočila: 1175

30. avg 2005 6:27

Pozdrav, no, tudi jaz sem še ena v množici alergikov na cvetni prah in pršice. Pa še na podeželju sem doma, med travniki in gozdom. Za seneni nahod je najhujše obdobje, pozna pomlad in pozno poletje, ko vse cveti. Poznam nenehno smrkanje, kihanje, ki te kar duši, rdeče oči in včasih celo pekoče grlo. Tudi jaz še nisem odkrila domačega recepta, ampak tisti z medom gotovo ne pomaga, ker jaz použijem dosti domačega medu. najboljše je, da si težave blažite s fiziološko raztopino ali kaplicami za nos in umetnimi solzami. se dobi v lekarnah brez recepta, ko je pa hudo, pa par dni zjutraj jemljite antihitsaminike v blžji obliki (letizen, Flonidan), ker če se navadite na tiste na recept (npr. Claritin), potem težko, da ostali še primejo. Žal, potrebno se je zastrupiti s kemijo, drugače ne gre. Ampak kljub temu naredite manj škode za telo, če se posužite blagih zdravil v manjših količinah, kot da ga nenehno izpostavljate alergijskim napadom, ker seneni nahod ne bo nikoli minil. In vse več ljudi trpi za to nadlego.... Lep pozdravček, S.

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

30. avg 2005 8:30

Jaz pa zdaj že dve leti jemljem Flonidan (dobim na recept) namesto Claritina, pa še raztopine in Nasonex. Letos sem jo še kar fajn odnesla. Smo pa doma sami alergiki, jaz sem jo še najlažje odnesla, sestra in mama sta na precej močnješih bonbončkih. Loni Makaroni

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

6. avg 2007 12:24

Da ne odpiram novo temo, sem se odločila, da prilepim tukaj mail, ki me je zelo razveselil, z željo, da bom morda tudi vas, še posebej alergike na pike žuželk. Že dolgo me mika, da bi vam predstavila še eno uporabnost Aspirina, ki mi po potrebi koristi že več kot 30 let in o kateri nisem še nikjer ničesar prebrala. Pri piku čebele si na mesto pika položim tableto Aspirina, ki jo malce zmočim z vodo ali - če ni vode v bližini - oslinim.To rahlo pritiskam na pik in čez morda dobro minuto odstranim. Tako ne pride do otekline, pa tudi srbenja ne in pik je prav kmalu pozabljen. Ta nasvet sem nekoč dobila od starega čebelarja. Že marsikomu sem ga posredovala in vsak mi je povedal, da stvar res učinkuje. Živim na deželi, imam 3 odrasle otroke, ki sem jim v otroštvu na ta način velikokrat pomagala. Sama imam izkušnjo tudi s pikom sršena, pri katerem je Aspirin enako učinkoval. Ker mislim, da je ta informacija morda zanimiva tudi za vas, sem se odločila, da vam jo posredujem. Morda nisem izbrala pravega elektronskega naslova, prepričana pa sem, da jo boste pravilno usmerili. Pa smo jih Anamarija

ena mš  

član od: 18.11.2006

sporočila: 1184

7. avg 2007 21:30

Zanima me kje se dobi olje čajevca, ker imam tudi sama občasno te težave. Je to navadno eterično olje? Imam občutek, da eterična olja pečejo na sluznici. ham-njam Sporočilo je spremenil(a) ena mš dne 07. avg 2007 21:31:44

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

8. avg 2007 5:04

Javi se mi na zs, ena miš! Kyara

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti