zanima me kako'>o ste jo'>o delale? ali ste sladoled same doma naredile? kupile?? kakšno'>o obliko'>o?
hvala
mihana
zanima me kako'>o ste jo'>o delale? ali ste sladoled same doma naredile? kupile?? kakšno'>o obliko'>o?
hvala
mihana
8. jun 2005 9:12
Smo delali, ja, in je perfektna. Vedno sem uporabljala kupljen sladoled, delala pa v okroglem modelu (obod se lepo sname, preden torto postrežemo), ali pa v ozkem visokem oglatem modlu, ki sem ga obložila s plastično folijo, da je šla torta lepo ven. Pa v sladoled sem dodajala še sveže narezano sadje (jagode v čokoladnega na primer, ali češnje v vanilijevega). Mamamia mamamia
8. jun 2005 9:21
Ali mi lahko bolj podrobno razložite kako se naredi sladoledna torta, predvsem kako se kupljen sladoled naloži v okrogli model? Simona
8. jun 2005 12:58
ja mene tudi to najboj zanima lp mihana
8. jun 2005 14:01
Jaz naredim tako: Spečem biskvtno testo in ga dvakrat prerežem. Kupljen sladoled malo stalim, toliko, da je mehek. Plasti biskvita navlažim z likerjem ali sokom. Potem dam med plasti bisklvita zmehčan sladoled, v katerega zmešam sadje, vse skupaj dam v okrogel model, in potem v zamrzovalnik, da se strdi. Preden postezežem, odstranim tortni obod, in ker je torta že leo trda, sladoled ne teče, ko jo režem. Mamamia Momogreede, a je kdo že delal ledeno mascarpone torto? To pa je poezija... mamamia
8. jun 2005 15:15
JOJ,LEPO PROSIM ZA RECEPT Bernarda
8. jun 2005 15:48
Bom jutri poslala, vsega ne vem na pamet (zdaj sem namreč v službi, recept je pa v rokovniku doma). Je sicer veliko dela z njo, ampak rezultat je pa greha vreden. Testo je iz beljakov, nadev iz krokanta in mascarpone kreme, potem se hladi v zamrzovalniku in postreže z vročo čokoladno omako. Kot sem rekla, jutri bo na forumu, potem pa čakam na odzive. Pozdravček, mamamia mamamia
8. jun 2005 18:50
Oooo! To se pa hudo sliši!
8. jun 2005 19:03
Če imate radi ledene zadeve, imam predlog. Kasata. Ker sem ljubiteljica skute, kasata vedno pade na plodna tla. Mimika
8. jun 2005 19:28
Pri nas jem skuto samo jaz, zato kasata žal odpade. Moji sladkosnedi bi na sladoledu živeli in umrli, zato poleti pač čaramo z ledenimi tortami. MAmamia Tista ledena mascaropne torta pa je res super, s ebo že iz recepta, ki ga pošljem jutri, videlo. Mamamia mamamia
8. jun 2005 21:49
a mi pove katera še recept za kasato?? lp mihanaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Tortelini s špinačo in sirom, sušenimi paradižniki in kozjim sirom
Ocvrte brizgane palčke (churros)