11. jun 2005 11:35
Prevod pošljem zvečer. lp, burbonka
11. jun 2005 11:35
Prevod pošljem zvečer. lp, burbonka
11. jun 2005 14:30
Burbonka, jaz ne bi tu kaj preveč kompilicirala - pekla bi v nizkem pekaču za pite (po možnosti v tistem, ki ima tako lepo valovit rob). Najprej bi nekaj minutk (recimo 3 min) pekla samo podlago, ki bi jo pritisnila ob pekač, nato bi dala gor nadev, spet pekla kakšnih 10 minut, vmes bi iz testa izrezala še "pokrov" in ga malo zarezala z nožem (karo) in ga položila čez model oz. čez "pito", seveda ga pšrej še pomažeš z jajcem.....Pekal bi...huh....recimo na 200 stopinjah, tako nekako se mi zdi da se peče listnato testo, ne?? :) Ja, ko narediš pomemben izpit in odložiš veliko breme je res kar lažje dihat :) (ko sem se peljala na izpit - ustenga, mi je šlo kar na bruhanje...res :)) Upam da ti bo frangipan pita uspela, in da bom seveda tudi poročala :) LP Zala
11. jun 2005 15:51
Zala, nekako tako sem si tudi jaz predstavljala. Samo tistih 400 stopinj mi še zmeraj ni čisto jasno. Pa ni toliko pomembno. Prevod bi bil pa približno tak(z malo improvizacije): Sestavine: 2 kosa listnatega (kvašenega listnatega) testa Nadev (frangipan): 125 g masla 125 g sladkorja 125 g mandljev 3 jajca Penasto umešamo sladkor in maslo. Dodamo mandlje (jaz bom dodala fino mlete) in jajca in spet stepamo. Na pomokani površini razgrnemo testo, izrežemo dva kroga, enega damo v okrogel pekač, naložimo nanj nadev - začnemo v sredini, zaključimo ca. 2 cm pred robom. Z vodo namažemo rob, damo na nadev drugi krog testa in stisnemo robove. Po vrhu zarežemo karo, kor je na sliki, premažemo z jajcem. Pečemo ca. 25-30 minut. Več o peki pa je že zapisala Zala - zgoraj! Če bo katera to pekla, v kratkem - lepo prosim za komentar!!! Jaz trenutno pridno spravljam v promet (v pecivo in marmelado) sadje. Morda naslednji vikend ... Lp, burbonka
11. jun 2005 20:11
Hvala za prevod in lepo nedeljo vam želim. Marta
11. jun 2005 20:19
Glede 400 stopinj, a je možno, da so enote v F in ne v C? 400 stopinj F je ravno okoli 200 stopinj C, torej bi bilo mogoče kar smiselno. Lp, Tjas
11. jun 2005 22:24
Tjas mora zanesljivo imeti prav. Kateri štedilnik pa ima gretje na 400 celzija? Sja bi že skoraj železo steklo, bakelit in podobno pa skoraj zagotovo. Da o kupčku pepela namesto peciva ne govorim. Kar se mene tiče, pečem vedno po svoje (pa ne, da sem tako svojeglava), imam malo DeLonghijevo pečico, tako namizno, v katero gre pekač približno 22x25, ki pri v receptih priporočenih temperaturah v polovičnem času, predpisanem za peko, ustvari zooglenele mojstrovine. Tam nekje okoli 140 celzija je pa vse OK. Človek se je pa navadi - je ne zamenjam za kakšno drugo. Hitro vroča, dobro peče, hitro se ohladi, pa še za mala gospodinjstva je idealna. rimljanka
13. jun 2005 10:42
Če boste še kdaj prevajale Am. recepte in ugotavljale, koliko Farenheitov je koliko stopinj Celzija, se splača odpret Googla in vanj napisat ...F in C in kliknit search ali pa enter in ti sam zračuna - suer stvarca - gre za vse mere, tudi inče v cm,... Res faj zadeva - google, my best friend;) Veri
13. jun 2005 11:21
Veri, sem testirala F ...C ... in je že med pribljubljenimi! Hvala!!! Pripis k zgornjemu receptu: pečemo na 200 stopinj C. Kot sta zapisali že Tjaš in Rimljanka. Lp, burbonka
13. jun 2005 12:50
Uf, potem sem pa kar dobro utrofila, ko sem svetovala na koliko stopinjah pečt :) Pravzaprav že kar preveč natančno :) Zala
18. jun 2005 22:06
Kvašeno listnato testo sem našla na polici s hlajenjem( poleg svežega kvasa) v Interšparu, v roli, precej drag je, tudi ga velikokrat zmanjka.Lep pozdrav. frinaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Hot dog v listnatem testu
Bretonske palačinke