Kuhinja-kaj na steno

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

27. feb 2007 16:51

Veverica, nekaj dni nazaj sem napisala, da se pri opremi zasleduje ena klasika, ki nima letnice, ravno zato, ker oprema ni modna obleka, ki jo lahko čez nekaj časa zapreš v omaro, da je nihče ne vidi. Dobri interieri nimajo letnice, prepoznaš jih pa po čim manj barvah, čim manj vzorcih in čim manj težkih materialih. Težki materiali so sploh škatljivi: lahko kiksneš tudi pri velikosti ploščic, če so prevelike, so "pretežke". Podoben učinek skozi leta naredijo tudi monolitne obloge. Kuhinje pri nas imajo relativno majhno kvadraturo in zato je treba paziti, da se je ne obteži z nečim, kar bo skozi leta izgledalo vedno težje in dajalo občutek, da je prostor še manjši. Sicer pa, imejte svoje kerocke ali pa še kaj bolj masivnega (dokler ne bo dol padlo) - if your happy, so be it. Nikoli pa to ne bo znak dobrega okusa. To je približno tako, kot bi nosil siv kostim, črno torbico in rjave čevlje...Sorry. Vendelina jr.

veverica  

član od: 12.11.2001

sporočila: 1038

27. feb 2007 18:24

Pri "klasiki" ti ne morem oporekat. Se strinjam, da tudi okusa oziroma "filinga" za opremljanje nimam toliko, da bi bila artitekt za interierje. Ampak prav pri svoji kuhinji sem se potrudila (kdo se pa ne)... Po drugi strani pa si mi replicirala glede izgleda, prej pa si pisala o slabostih kerocka tudi kar se tiče tehnične plati. Tukaj pa tvoji argumenti niso zdržali. Saj vem, nihče ne pluva v lastno skledo in pri tej temi sva očitno na drugih bregovih (čeprav se načeloma strinjam s tvojimi stališči, ne pa tudi s stilom pisanja). Pozdrav, Ana Ana Češnovar

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

27. feb 2007 19:53

Kako že pravijo? Da imajo vsake oči svojega malarja? Tudi pri opremljanju kuhinje je tako. Ko govorimo o štedilnikih: ene prisegajo na plin, druge na indukcijo. Če načnemo temo vgradnega/samostoječega pomivalnega stroja, bo tudi mnenj toliko kot debatnikov.

Gospa Vendelina, se opravičujem, če bom užalila vašo strokovnost, ampak a lahko prosim ne napadate in kritizirate vsakogar, ki misli drugače kot Vi? Pa kaj potem, če za popolnega esteta ali človeka iz foha ena stvar grozno zgleda... si je pač ne bo dal v lasten dom. Zaradi tega pa še ni treba žaljivo in podcenjujoče nastopati do drugih.

Jaz recimo imam na stenah v kuhinji zunanje granitogres ploščice mere 30x30, debeline 1 centimeter, imitacija sestavljenke iz granitnih kock v peščeni in modro-sivi barvi, zafugirane s temno sivo fugirno maso. Moja mati je ob moji najavi, da bom "tisto reč" dala na steno v kuhinjo, skovikala , vila roke, šinfala, kritizirala in žalila... (hm... nekam znano mi zveni). Pa se od njenih napovedi o grdem izgledu, neuporabnosti, ker da se ne bo dalo zvrtati lukenj za štekerje ali poličke, ali pa o tem, da se jih bom hitro naveličala, ker da je to samo trenutna muha (hm... spet mi ta izjava zveni nekam znana), ni uresničila niti ena. Jaz sem zadovoljna s svojo izbiro. Super se pucajo, prijetne so mi na pogled in za kuhinjo v novem stanovanju, kamor se z možem seliva, spet načrtujem iste ploščice.

Nobena od punc na forumu ni prosila za grobo oceno svoje ideje, le za nasvet in kako mnenje od tistih, ki so kako stvar že sprobale - steklo, kerrok, inox al pa magari samo popleskano steno. Vi očitno niste sprobala nič od navedenega, torej res ne vem, če lahko tako grdo kritizirate.

Eh, pa me je lajanje po forumu po dolgem času zadrževanja spet zdrmalo, da sem še sama stegnila jezik. Se opravičujem vsem ostalim debatnicam, ker sem zajadrala z bistva teme. Vso srečo vsem pri opremljanju. Sem prepričana, da boste s svojimi izbori zadovoljne, če boste le poslušale lasten filing in upoštevale svoje želje in okuse, ne pa si pustile soliti pamet od vsakega prodajalca - vsak namreč konec koncev le prodaja svoje blago - in vsake tečnobe, ki se pricinga mimo. Če sem jaz preživela mojo mamo ...

Lep pozdrav vsem... 

tjas

Avena  

član od: 14.7.2003

sporočila: 277

28. feb 2007 13:25

Hm, meni osebno sicer kerrock na steni ni všeč, imam pa nekaj znancev, ki ga imajo in so super zadovoljni tako z izgledom kot s funkcijonalnostjo. In tudi vtičnice imajo na stenah iz kerrocka, torej očitno ni problem. Ni pa zastonj rek, da se o okusih ne razpravlja. Kar povprek obtoževati ljudi, da so brez okusa samo zato, ker imajo drugačen okus kot ti, hm? Avena

stara  

član od: 12.10.2005

sporočila: 380

28. feb 2007 13:41

Bravo Tjaš - tudi meni počasi že presedajo dooolgi komentarji Vendeline. A ta ženska misli, da je vso pamet ona požrla? Je ni teme, kjer ona ne bi imela drugačnega "pametnega "mnenja. Oprosti Vendelina, ampak tako je moje mnenje. stara

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

28. feb 2007 13:50

Tjaš, te je dobro spet malo brati, pa za napisano. Loni Makaroni

rdkapica  

član od: 31.7.2006

sporočila: 1569

28. feb 2007 14:33

K prispevku veverice dodajam še to: vse vogale in kote lahko izdelajo poljubno zaobljene in tako, da je obloga v enem kosu. Profesionalni izdelovalci kerrocka lahko kombinirajo dve ali več baru ali različne vzorčke – kot si poželimo in da ustreza optičnim zahtevam. Sam kerrock je zelo tanek (nekaj milimetrov) in je vedno na podlagi, ki je poljubne debeline – glede na obremenitev, kaj bomo na površini delali. Če je za steno, bo podlaga tanka in skupna debelina primerljiva položenim ploščicam.

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

28. feb 2007 15:23

jaz se v enem delu strinjam z Vendelino. Sama sem si kuhinjo zamislila v minimalističnem stilu, sicer moderno, ampak se da z dodatki spreminjati izgled, pač po modi. Upam, da bo tako moja kuhinja vedno sodobna. Ne razumem pa, zakaj bi nekdo, ki ima bolj izdelano željo, kaj bi rad imel, ne naredil tako kot mu paše. Zame tak človek ni brez okusa, ampak nekdo z veliko poguma - vsaj ve, kaj mu je všeč in ga ni strah to narediti. Sicer pa kdo je rekel, da moramo kuhinjo opremiti za 20 let - saj lahko po 5 letih, če ti ni všeč, zamenjaš ploščice ali pa potrgaš oblogo... Zakaj bi pa mogli imet vsi "klasične" kuhinje. Meni se zdi, da smo sploh Slovenci tko mahnjeni na to pohištvo, ki mora biti za čimdalj. V nemških oddajah, kjer opremljajo stanovanja, naredijo vse na hitro, celo ploščice pobarvajo ali pa belijo kar čez tapete - opremijo pa s poceni pohištvom iz Ikee. Včasih vržejo ven kakšno pohištvo, ki bi bilo za moj okus še uporabno. Ampak prav to mi je všeč, da ko si zaželiš spremembe, si to hitro urediš in uživaš... matilda

micogica  

član od: 29.12.2005

sporočila: 209

1. mar 2007 11:42

Tjas, super, da si se spet oglasila. Tebe sem vedno rada brala in bravo tudi za ta komentar. In, ja, jaz imam kerrock na steni. Mogoče res ni najlepši, je pa lahko čistilna varianta. In ker kuhinjo uporabljam za kuhanje tudi večkrat na dan in je nimam samo za razkazovanje je ZAME idealen. Pa še to, da ne bi slučajno kdo verjel, da se montira tako kot pravi Vendelina jr. Nekateri pač pišejo, kar mislijo, da je res, ne tisto kar je res. micogica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti