27. feb 2007 19:53
Kako že pravijo? Da imajo vsake oči svojega malarja? Tudi pri opremljanju kuhinje je tako. Ko govorimo o štedilnikih: ene prisegajo na plin, druge na indukcijo. Če načnemo temo vgradnega/samostoječega pomivalnega stroja, bo tudi mnenj toliko kot debatnikov.
Gospa Vendelina, se opravičujem, če bom užalila vašo strokovnost, ampak a lahko prosim ne napadate in kritizirate vsakogar, ki misli drugače kot Vi? Pa kaj potem, če za popolnega esteta ali človeka iz foha ena stvar grozno zgleda... si je pač ne bo dal v lasten dom. Zaradi tega pa še ni treba žaljivo in podcenjujoče nastopati do drugih.
Jaz recimo imam na stenah v kuhinji zunanje granitogres ploščice mere 30x30, debeline 1 centimeter, imitacija sestavljenke iz granitnih kock v peščeni in modro-sivi barvi, zafugirane s temno sivo fugirno maso. Moja mati je ob moji najavi, da bom "tisto reč" dala na steno v kuhinjo, skovikala , vila roke, šinfala, kritizirala in žalila... (hm... nekam znano mi zveni). Pa se od njenih napovedi o grdem izgledu, neuporabnosti, ker da se ne bo dalo zvrtati lukenj za štekerje ali poličke, ali pa o tem, da se jih bom hitro naveličala, ker da je to samo trenutna muha (hm... spet mi ta izjava zveni nekam znana), ni uresničila niti ena. Jaz sem zadovoljna s svojo izbiro. Super se pucajo, prijetne so mi na pogled in za kuhinjo v novem stanovanju, kamor se z možem seliva, spet načrtujem iste ploščice.
Nobena od punc na forumu ni prosila za grobo oceno svoje ideje, le za nasvet in kako mnenje od tistih, ki so kako stvar že sprobale - steklo, kerrok, inox al pa magari samo popleskano steno. Vi očitno niste sprobala nič od navedenega, torej res ne vem, če lahko tako grdo kritizirate.
Eh, pa me je lajanje po forumu po dolgem času zadrževanja spet zdrmalo, da sem še sama stegnila jezik. Se opravičujem vsem ostalim debatnicam, ker sem zajadrala z bistva teme. Vso srečo vsem pri opremljanju. Sem prepričana, da boste s svojimi izbori zadovoljne, če boste le poslušale lasten filing in upoštevale svoje želje in okuse, ne pa si pustile soliti pamet od vsakega prodajalca - vsak namreč konec koncev le prodaja svoje blago - in vsake tečnobe, ki se pricinga mimo. Če sem jaz preživela mojo mamo ...
Lep pozdrav vsem...
tjas