31. jan 2007 14:40
Pravzaprav ne vem, o čem pišem, vem pa , o čem poslušam že nekaj mesecev, odkar prijateljica opremlja novo kuhinjo ( no ,za zdaj ima samo črn hladilnik Swarovski
) in nekaj predpotopnih Gorenjevih elementov v okupnem stanju. In pri 70.ih nobedenega smisla za vzdrževanje reda, res nobenega...
Menda se dobijo v Ikei prozorne plošče, plastika ali steklo, ne vem točno, ki se pritrdijo na steno, ki jo spodaj pobravaš z ustrezno barvo. Nima fug, ki so zoprne za čiščenje . Prijateljica računa na to možnost, ki jo ima tzdi njena nečakinja in se menda dobro obnese.
Že leta pa odkrivam skrivnost, kako zaščititi steno med štedilnikom in napo. Rešitev je steklen pladenj, oglat, ki sem ga za malo denarja kupila v Merkurju ( cca 1.000 sit) in ima še lep design.
V neki reviji sem videla, da je zaščitena stena s premično ploščo ( po mojem rostfraj), uokvirjeno z lesom. Na plošči so bile z magnetkii pritrjene slike iz revij, s hrano, pa sumim, da je bilo samo za potrebe fotografiranja tegs stanovanja. Ampak jaz sem si že privlekla ploščo iz inoxa, torej bomo poskusili.
Kar se pa stekla in ogledal tiče, nekoč sem tej isti prijateljici reševala ugled in sem čistila kopalnico v stanovanju, ki je bilo od 120 navzgor obloženo z ogledali, kjer se je čudovito prelivala svetloba iz kristalnega lestenca.... No, ne bi več rada čistila tako velike površine ogledal, zlasti, če so to sestavljene ploščice, najbrž se v režah nabrira umazanija ...
frina