1. jun 2005 10:33
Zepter - kaj si mislimo o tej posodi?!?
Od kar se je pri nas začela ta zgodba s Zepterjem - 14, 15 let nazaj, spremljam to. Poznam dosti družin, ki imajo to posodo in sem bila tudi na veliko predstavitvah. Celo naš zelo dober prijatelj je postal nek direktor na tem področju (s tem se ukvarja že od leta 1992).
Nobena od teh gospodinj, ki ima Zepter, ga ne uporablja tako, kot bi treba - brez vode, maščobe... Meni se zdi, da mi tako ne znamo kuhati, saj jaz ne!
Jaz ga nimam - imam pač neko drugo posodo, je kvalitetna, težka, pokrovke imajo termostat, kar ni dobro, ker ne morem prati v pomivalnem stroju (2 - 3 pokrovke so mi že uničene, dokler nisem pogruntala, da ne smejo iti v stroj).
Hčera ima drugačno posodo, pokrovke brez termostata - tako da lahko vse daje v pomivalni stroj.
O.k. Zepter je lep (seveda, če ga vzdržuješ), zdi se mi pa, da je veliko predrag.
Sem se pa dala "nasankati" za Zepter porcelan - kobalt. Pred leti sem hčeri kupila jedilni servis za 12 oseb (zraven, kot darilo smo dobile še krožnike za 12 oseb). Tega je toliko, da ni imela kam z njim, polovico je imela pri sebi, polovico pri meni, tisto kar smo dobile kot darilo, je pa v kleti še zapakirano! ? !. Takrat je bilo vredno 3,8 tisoč mark.
Pozdravček!