Kuhinja - ikea

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

2. apr 2010 20:32

Preko neta se je sploh ne da naročit, mi je rekel danes, ker je treba pult rezat in ti vse oni pripravijo. Mi je prodajalec rekel, da je treba v celoti plačati pri naročilu kupnino. Kar je tudi logično. Ne morejo oni reskirat in da ti naročiš kuhinjo, pa ti zrežejo pult pa vse in pol ti pripeljejo, pa ti npr. rečeš, da nimaš denarja. Katarina K http://katarinaktorteprisalmoneli.blogspot.com/ http://katarinak.moj-album.com/

Jelenckova  

član od: 30.3.2005

sporočila: 2053

2. apr 2010 20:47

Pulte ni potrebno, da ti jih oni razrežejo. Vsaj tako je rekel g. Damjan, ki je prodajalec na oddelku kuhinj v Gradcu. Če ti jih razrežejo, je dražje, pa še 3 tedne je za čakat. Mnogi tako pult naročijo kar pri nas.

Jaz imam na splošno rada Ikeo, takšen red kot je gor, je malokje. Reklamacije urejajo hitro in nikjer ni nič problemov. Ko bom velika, bom tudi jaz šla po kuhinjo v Ikeo v Gradec, gor dela na tem oddelku, kot sem omenila že zgoraj, Slovenec, ki se na to res spozna in ti res dobro svetuje. Je pa kar dosti zaseden, ker govori tudi hrvaško.

Jelenckova

Maja75  

član od: 29.5.2009

sporočila: 8

4. apr 2010 8:53

Ali še velja, da je pri nakupu prek interneta nad 1.000 € dostava zastonj? Nazadnje sem naročala pred dvema letoma. Tako smo kupili dve kuhinji in še kaj, vedno plačali 'po povzetju', fantje so vse zastonj znosili v stanovanje (jasno, da je ravno tisti dan crknilo dvigalo ) in nikoli ni bilo nobenih težav. Najdlje smo čakali 14 dni, dvakrat pa so pripeljali v enem tednu. Je pa to bilo v avstrijski Ikei. Sem pa tudi jaz slišala, da te možnosti ni več in me zanima kakšna sveža in preverjena informacija o tem, ker bi spet naročila. Hvala! Maja75

Jelenckova  

član od: 30.3.2005

sporočila: 2053

4. apr 2010 9:15

Katarina, ne vem, katera trgovina ti je bližja. Toda jaz prisegam na Gradec, je večja od Celovca, mogoče sem jo tudi bolj navajena. Je pa gužva čez teden v Celovcu, ali celo v soboto takoj ko odprejo, manjša. Jaz bi šla v Gradec. Mislim, da ti ne bi smeli prevoza preveč zaračunati. Ali pa če najamete kombi pa peljete to sami domov. Prodajalec Damjan je rekel, da to ljudje največ prakticirajo. Če ti kaj manjka, ti problema, napišeš kakšen mejl, pa ti pošljejo brez problema.

Maja, na enem drugem forumu sem pred 2 dnevoma prebrala, da ne vozijo več nad 1000€ zastonj, je bilo pa še lani temu  tako. Sama se nisem še zanimala zato, lahko pa napišeš mejl v Gradec, pa ti bodo takoj odgovorili. Lahko pišeš tudi v angleščini. Mislim, da je bilo pod 1000€ tako, da so ti zaračunali 10% celotne kupnine oziroma največ 150€ za prevoz.

Jelenckova

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

4. apr 2010 9:30

Saj so vse identične trgovine, kako se lahko ene bolj navadiš kot druge, pa tudi v Celovcu sem dobil zmeraj vse, v Gradcu pa dveh treh stvari niso imeli. Pomoje če česa nimajo v kateri je zgolj slučaj. zzak1977

anaeva  

član od: 14.11.2007

sporočila: 1742

4. apr 2010 10:41

Bom pristavila še svoj piosker.So identične,bendar je razlika.Od vseh Ikei,ki sem jih obiskala,je najmanj ok tale v Vileseu,pri Gorici.B rekla da so avstrijske veliko bolj kupcem naklonjene. anaeva

Natassa  

član od: 29.1.2003

sporočila: 97

4. apr 2010 11:24

Mi smo kupili Ikeino kuhinjo pred pol leta v Celovcu, prevoz smo plačali cca. 150€. Kupili smo pult normalnih dimenzij in dva večja. Slednja smo morali plačati takoj, saj jih potem naročijo v Nemčiji. Za vse ostalo smo plačali samo del takoj, ostalo ob dostavi z gotovino. In res fantje vse znosijo v stanovanje Ikeini pulti so širši od pri nas prodajanih in tudi bolj primerni za njihove korpuse. Presenetili so nas, ker so hoteli dostaviti že čez 1 teden po nakupu, pa mi nismo imeli vse pripravljeno in smo vlekli, kolikor se je dalo, da nam je niso pripeljali (sicer bi morali plačati skladiščenje ali nekaj podobnega...). Ekstra pulta so nam pripeljali tudi prej kot v 3 tednih, kot je bilo prvotno rečeno. Čeprav so nam pripeljali 2x, ni bil prevoz nič dražji. Se je pa med dobavo nekaj stvari poškodovalo, nekaj je manjkalo, nekaj je bilo preveč. Ker nisva vedela, sva to urejala osebno, lahko bi pa urgirala in bi nam pripeljali/odpeljali. Ampak nisva vedela in mudilo se nam je že. Takrat je bilo nekaj slabe volje na obeh straneh, ampak smo uredili. Skratka, mi smo tudi v drugo zelo zadovoljni z nakupom. Že prvo kuhinjo smo imeli Ikeino, pa je ostala v stanovanju, ko smo selili. V 9 letih, kolikor jih je minilo od prejšnjega nakupa, so se pa tudi kuhinje razvile in postale še bolj luštne in prijazne za uporabo. Pa za normalen denar! Natassa

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

4. apr 2010 18:44

Villesse, nam je najbližja, samo 25 min vožnje do tja, do Avstrije nam je pa dosti daleč. Sem pa zdej komaj opazla v katalogu, da imajo le tri njihove kuhinje , spodaj pod vratci od kuhinje, narisan kamijon in e narisan v njem, ostale majo pa spodaj voziček, kar pomeni, da teh treh vratc, se v It nikjer ne da dobit, kar sem tudi preverla in ti pripeljejo iz Avstrije in je zato kao dodatno za plačat, samo tale vratca. Katarina K http://katarinaktorteprisalmoneli.blogspot.com/ http://katarinak.moj-album.com/

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti