Pozdravljeni!
Ali ima kdo recept za pečene oljke v marinadi?
Lp
Pozdravljeni!
Ali ima kdo recept za pečene oljke v marinadi?
Lp
18. maj 2005 15:36
Bom pogledala v eni italijanski kuharski knjigi. Sem iskala po www.gastronaut.hr, pa ni nobenega recepta za pečene olive. Mamamia mamamia
18. maj 2005 16:05
Osnovno je speči olive v pečici. Pri tem lahko dodajamo različne začimbe, odvisno od okusa. Idealno bi bilo imeti sveže olive, vendar lahko uporabimo tudi olive v slanici. Pred pripravo jih dobro odcedimo. Naslednji recept je meni zelo všeč: V pekač ali drugo ustrezno posodo naložimo neizkoščičene črne in zelene olive, dodamo nekaj strokov strtega česna, vejico rožmarina, drobno sesekljan rdeč pekoči feferon, prilijemo nekaj rdečega vinskega kisa, polijemo z olivnim oljem, vse dobro premešamo, pekač pokrijemo z alu-folijo in pečemo eno uro v pečici ogreti na 200 stopinj. Ponudimo toplo ali ohlajeno. Količine vseh sestavin določimo glede na količino oliv in lasten okus. Miroslav Vulovic
19. maj 2005 11:12
Na Irskem so na tržnici prodajali olive, polnjene z mandlji - njami! Veri
19. maj 2005 12:19
Veri, saj jih dobiš tudi pri nas. V kozarcih sicer, ampak za prvo potešitev je. Pečene olive pa imajo razen vloženih tudi v Intersparu "v rinfuzi". Tudi niso slabe, čeprav pirmerajva z doma pečenimi in mariniranimi verjetno ni kupljenim v prid. Mamamia mamamia
19. maj 2005 12:56
Tako dolgo sem spraševala naokoli, da sem dobila recept: vložene oljke streseš na pekač, doliješ 2 dcl rdečega vina (refošk), olivno lje, seseklajn česen, origano in dve limoni (prerežeš na pol) Pečeš 20 minut na 180-200 stopinj. Dobro premešaš , ohladiš in poješ! Lp Sporočilo je spremenil(a) iri dne 19. maj 2005 12:56:39
19. maj 2005 19:01
V provansi sem se prilepila na štant z olivami ( vseh vrst, barv, velikosti, v olju, pekoče.................................................................) Nekaj vrst sem jih kupila in so tudi poniknile zelo hitro. Zanima me če jih lahko naredim " na zalogo " in kako jih hranim - recimo za darilo. Lumpica
20. maj 2005 9:45
Vložiš jih v kozarce. Mamamia mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Polnozrnati metuljčki z zelenjavnim ragujem
Domači sladoled za vroče poletje