Vprašanje za izkušene kuharice, ki jih na tej strani kar mrgoli.
Nekaj let sem bila vegetarjanka, potem sem po'>o sili razmer začela jesti meso'>o. Seveda v majhnih količinah in nikoli ga nisem sama pripravljala. Moj življenjski sopotnik pa bi vsake toliko'>o jedel meso'>o (v majhnih količinah), kar pomeni, da se šele dobro'>o uvajam v skrivnosti priprave mesa. Dobro'>o mi gredo'>o od rok jedi, kjer je mesa le za vzorec (lazanja, musaka, rižota itd.) Ker sem načelno'>o proti ocvrti hrani, dunajski ali pariški zrezki odpadejo'>o. Najljubši so'>o mi kakšni naravni zrezki v omaki, saj zraven pašejo'>o široki rezanci. Tu pa se začne moj problem. Nekajkrat sem jih naredila po'>o različnih receptih (tudi po'>o teh iz baze), kjer sem včasih goveje ali svinjsko'>o meso'>o zamenjala za piščančje (na primer burgundska govedina ali file stroganov). Ugotovila sem, da je piščančje meso'>o, če se nekaj časa kuha v omaki, trdo'>o. Da je dobro'>o, če je na hitro'>o popečeno'>o, sicer postane trdo'>o in pusto'>o. Imam prav ali delam kaj drugega napačno'>o. Za vsak namig glede uporabe mesa v jedeh, kot so'>o file stroganov, bo'>o zelo'>o hvaležna. Se opravičujem za osebno'>o “mesno” zgodbo'>o.
mimika