10. maj 2005 11:27
nene, uharica, tudi kuhali smo: branka je naredila irsko večerjo (pečen piščanec, mlad krompir, pastinjak - tega uporabljajo veliko več kot pri nas in jamb - sladki krompir, vse skup nasoljeno in naoljeno pečeno v pekaču v pečici - enostavno in dobro), sem mela srečo, da so prišli še eni slovenci in smo to jedli 2x:), ker je res dobro, pa še irski zajtrk, hvalabogu za kosilo-večerjo (jajca na oko, black pudding (kot nekakšna trda krvavica, ki jo razrežejo na rezine in popečejo), white pudding, kar je podobno, samo brez krvi in ogromno sausages - male klobasice, zraven pa še toast in baked beans - to se kupi v pločevinki že narejeno - fižol v nekaki omakci) - to bi oni za zajtrk!!! potem mi je skuhala zadnji dan še njihovo dimljeno ribo - skuhajo jo pa v mleku! zelo nenavaden okus! zraven pa še riž in eno od njihovih pripravljenih omakic, da malo sprobam te zadeve... En dan smo imeli zabavo in takrat smo jedli žar - klobasice, klobasice, rebrca (dobiš že marinirana pri mesarju) in piščanca, piščanca (večkrat je napisano zato, ker je bilo tega res ogroooomno!!!), pa še pleskavice (te so bile prav tako že narejene in malo dražje kot pri nas - 0,7 evra)! In enkrat smo si naredile fondi! Julia je najbolj navdušena nad pljučno, tamala nad piščancem, jaz pa sem imela najrajši gobice in cvetačo! zraven smo spet poizkušali razne njihove narejene omakice, ker se je že malo mudilo in ni bilo časa, da bi delali svoje:) Enkrat smo šli pa res na chips and cheese:) Pa mi je prav pasalo, ker sem se malo prej kopala v tistem ledenem morju! Jaz pa sem skuhala ajdove štruklje (jih je julija prvič v življenju jedla in to na Irskem:)), pa en zelenjavni vok in ajdovo kašo, nad čemer je bila navdušena tudi njena tamala, ki sicer ne obožuje ravno zelenjave, sploh ne bučk:), za tisto mašo - party sem naredila še picose in grisine, skup sva naredili še temni biskvit s češnjevo - čokoladno - smetanovo kremo, julia je naredila še čokoladne kroglice, namesto ruma z wiskijem, ker ruma nisva meli:), pa še janeževe upognjence. Aja, pa seveda sem naredila vlečeno testo:) se da:) Žal mi je, da nisem naredila ajdovega kruha in še kake sladice, ampak smo imeli ves čas toliko vsega... tam je navada, da je hrane (tudi že pripravljene) ogromno... Aja, danes ponoči sem se pa malo hecala, tri boge hruške so me gledale in sem vedela, da bojo do danes fuč, pa sem naredila hruškove mafine z rozinami in grisom, sem si kar sproti zmišljevala, kaj in koliko česa bom dala not in mi je potem brat rekel, naj dam vse knjige z recepti stran, ker je najboljše, če ne delam po nobenem receptu... na, pa maš! tok se trudim s tem zbiranjem receptom, pol jim je pa najbolj všeč, kadar se zafrkavam in se mi mudi, ker me kdo čaka in zmečem vse skup, predno sploh vem, kaj vse sem dala... Eh! Veri