Mravlje v kuhinji

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17820

10. maj 2005 22:24

Se mi zdi, da je razlika med faraonkami (z njimi nimam izkušenj) in našimi domačimi mravljami. Te se pojavijo v stanovanju le spomladi (vsaj jaz imam take izkušnje), ko si iščejo nov dom. K sreči invazija kmalu mine. Vsaj po mojih izkušnjah je tako kot s prehladom. S faraonkami pa je menda drug štos. Zanesljivo bi pomagalo, če eno zimo hiše/bloka/stolpnice ne bi kurili, bi pomrznile, ker pač niso tu doma. Jasno, deluje. Jasno tudi, da se tako pač ne da, tudi stanovalci bi zmrznili. rimljanka

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

12. maj 2005 9:57

oče je tisto zadevo kupil v lekarni, vsebuje pa 5% borovo kislino, ostalo je pa vaba (med,...), imena se ne spomni, ampak baje NE pomaga za faraonke. Pri fantu so meli velike probleme z mravljami, da je moral skoz pri meni spat, ker je bilo v njegovi sobi nemogoče zdržat 5 min, ko so rojile - no, saj se ni pritoževal:) problem je bil, ker jim je njegova mami zunaj, na terasi nasejela tisti prašek, potem so šle pa not... Tako da če so zunaj, jih je najboljše pustit pri miru - pa še spucajo lepo:) Če so pa not, pa je seveda malo bolj neprijetno... PS: ko sem bila mala, sem jim nastavljala sladkor, da ne bojo lačne in moja starša sta res zelo lepo reagirala, ko sta to ugotovila, razložila sta mi, koliko in zakaj lahko sobivamo in v kakšni meri:) No, od takrat jim ne nastavljam več sladkorja med cvetličnimi lončki:) Preverite, če tudi kak vaš malček "goji" domače živalce:) Veri

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

13. maj 2005 16:30

Ha,ha Veri,tale z domačimi živalcami je pa dobra! Moji hčerki zaenkrat ne kažeta prevelikega zanimanja za rejo mravelj. Tudi jaz pustim pri miru mravlje,ki so zunaj,sploh na vrtu jih je kar pracej. Moram pa povedati,da smo jih zaenkrat pregnali,bom pa se seveda za naslednji napad primerno oborožila. Hvala za vse odgovore! Marjetka cvetka

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

14. maj 2005 8:37

Očitno je bilo narobe, da sem se pohvalila da me faraonke več ne marajo. Sem danes zjutraj doživela šok, ko jih je bila polna kuhinja. So prilezle po kablih za luč v kuhinji in jih je bil poln strop in stene. Kot nalašč mi je zmanjkalo pene, tako da sem jih vsa živčna tolkla. Me je kar groza kaj bom zagedala doma jutri, ko se vrnem z Gorenjske. tejčica

Marjetka cvetka  

14. maj 2005 9:17

Ojoj,tole pa res ni prijetna zadeva! Upam,da ti ne bodo celo stanovanje okupirale in da boš imela kam stopit,ko se vrneš domov! Imej se lepo! Marjetka cvetka

puskar1i  

član od: 22.8.2005

sporočila: 70

30. avg 2005 1:44

Jaz ima tudi vsako leto probleme z mravljami. In to samo spomladi. Take čisto majcane črne. Raid pene se ne upam uporabljati zaradi otrok in psa. Tiste hiške niso nič pomagale. Sem pa probala čisto navadno drobno mleto sol in je bilo v redu. SONJA

andrejka  

član od: 1.8.2004

sporočila: 800

30. avg 2005 8:19

Mravlje tudi cimeta en marajo. Sicer pa jih jaz kar ignoriram - tiste male črne - in čez nekaj čase se očitno tudi one naveličajo in izginejo :))) Faraonke smo imeli v prejšnjem stanovanju v bloku in so jih uničili šele profesionalni deratizatorji z ampulami. Kolikor vem, so takrat naredili akcijo v celotni ulici in je še vedno mir pred njimi.

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

30. avg 2005 15:56

Sonja, hvala za nasvet o soli, saj se teh majhnih živalic sprehaja tudi po mojem balkonu. Nekoliko pomaga tudi pecilni prašek. Lepo te pozdravlja soimenjakinja. riba-ribica

Marjetka cvetka  

27. sep 2005 11:41

No ja,soli še pa nisem probala posut. Sedaj je mir pred njimi,vendar imam sladkor še vedno v hladilniku. Do pomladi je še daleč,tako da bomo zaenkrat brez skrbi zaradi mravelj! Marjetka cvetka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti