Harambaša

živica  

član od: 28.11.2002

sporočila: 307

10. avg 2006 14:23

V Harambaši je tudi mene zmotilo to, da lahko poleg (super) čevapčičev dobiš od zelenjave le čebulo. Sicer pa ponujajo tudi jogurt, ki resnično paše. Živa

vemves  

član od: 19.5.2005

sporočila: 337

10. avg 2006 15:03

Jaz sem bila tam trikrat,pa verjetno nič več.Na začetku klasika,kot večina lokalov.Dobro,postrežba solidna.Tretji obisk,pa vse obratno.Kvaliteta nič več kaj posebnega,čebula narezana verjetno že prejšni dan, ko sem to omenila,mi je kuhar,če to je,rekel,da je to v Bosni nekaj čisto normalnega.Ne vem,če to drži,meni taka prestana čebula smrdi in menim,da tudi ni preveč dobro to jesti.Mogoče se motim. Sporočilo je spremenil(a) vemves dne 10. avg 2006 15:05:08

TheEdge  

član od: 18.10.2005

sporočila: 13

1. sep 2006 9:51

Kar se tiče zelenjave se strinjam z vsemi predhodniki, fino je pa 28. in 29. decembra ko praznujejo rojstni dan in je pijača zastonj!:):):):) Priporočam še gostilno Jelen-zares okusni čevapi in ostale jedi iz žara-pa poceni in veliko!! Tole s cebulo se mi je pa zgodil v ČADU, ki velja za vrhunsko kuhinjo. Sem rekel da je grenka, pa me kelanr gleda kot idiota, sem vztrajal in dosegel da mi je prinesel svežo čebulo, ki sem jo olupil in narezal kar pri mizi ter mu jo ponudil za poskusit in ugotovil je razliko!Poštenje velja! TheEdge Sporočilo je spremenil(a) TheEdge dne 01. sep 2006 09:53:57

_ZALA_  

član od: 21.10.2003

sporočila: 982

1. sep 2006 11:36

No, mi smo pa bili v sredo v Dubočici v LJ, in smo bili več kot zadovoljni - ati je jedel pleskavico na kajmaku in šopsko solato, brat in mami čevapčiče in pečene paprike, jaz pa samo šopsko solato (ker ne maram mletega mesa:)) Zraven smo dobili povsem sveže, neverjetno mehke, še tople lepinje! Naši pravijo, da je veliko boljše kot pri Čadu. Čevapčiči so večji, debelejši in menda boljšega okusa, porcija je 10 kom. Kajmak in pleskavica sta bila odlična (to sem pa poskusila, oziroma samo v stopljen kajmak sem pomočila lepinjo :)) In na šopski solati je bil tisti njihov pravi sir! Skratka, smo bili zelo zadovoljni! Na baščaršijo gremo pa v naslednjem poletju :) LP Zala Sporočilo je spremenil(a) _ZALA_ dne 01. sep 2006 11:37:49

živica  

član od: 28.11.2002

sporočila: 307

1. sep 2006 14:50

Zala, res so najboljši! Pred kratkim sem podala odlično oceno prav glede vsega! Živi

mandarinca  

član od: 4.4.2005

sporočila: 128

1. sep 2006 15:03

The Edge, si pa res faca, da si to naredil. Jaz si ne bi upala. Že, če je zelo zanič, raje ne zinem ničesar, ko me na koncu kelnar vpraša, če je bilo v redu. No, pohvalim ali pa pritrdim seveda tudi ne. Kar mislim, da bom izpadla kmetavzarka, ki se ne zna obnašat v restavraciji, če bom kaj negativnega čivknila. mandarinca

Simona84  

član od: 27.10.2005

sporočila: 3036

1. sep 2006 16:24

TheEdge je napisal/a:
Tole s cebulo se mi je pa zgodil v ČADU, ki velja za vrhunsko kuhinjo. Sem rekel da je grenka, pa me kelanr gleda kot idiota, sem vztrajal in dosegel da mi je prinesel svežo čebulo, ki sem jo olupil in narezal kar pri mizi ter mu jo ponudil za poskusit in ugotovil je razliko!Poštenje velja! TheEdge
Bravo! Tudi jaz bi naredila tako. Gostinci imajo že tako cene zasoljene, zato je prav, da na krožnik dobiš to kar plačaš. Lep dan in veliko se smejte

Levinjav  

član od: 15.11.2005

sporočila: 447

4. sep 2006 22:00

V pravih bosansih čevapih sploh ni svinjinem, je pa seveda jagnjetina, z dodatkom maščobe. Zelo velika razlika v okusu, saj so bosanski čevapi bolj aromatični od tistih, ki jih dobimo v srbskih restavracijah. Levinjav

Levinjav  

član od: 15.11.2005

sporočila: 447

4. sep 2006 22:02

_ZALA_ je napisal/a:
No, mi smo pa bili v sredo v Dubočici v LJ, in smo bili več kot zadovoljni - ati je jedel pleskavico na kajmaku in šopsko solato, brat in mami čevapčiče in pečene paprike, jaz pa samo šopsko solato (ker ne maram mletega mesa:)) Zraven smo dobili povsem sveže, neverjetno mehke, še tople lepinje! Naši pravijo, da je veliko boljše kot pri Čadu. Čevapčiči so večji, debelejši in menda boljšega okusa, porcija je 10 kom. Kajmak in pleskavica sta bila odlična (to sem pa poskusila, oziroma samo v stopljen kajmak sem pomočila lepinjo :)) In na šopski solati je bil tisti njihov pravi sir! Skratka, smo bili zelo zadovoljni! Na baščaršijo gremo pa v naslednjem poletju :) LP Zala Sporočilo je spremenil(a) _ZALA_ dne 01. sep 2006 11:37:49
Ja pri Čadu je dejansko hrana za nič. Dobiš napol hladen prebranac, preslano šobsko solato. ... Pa še bi se dalo povedat o njihovi hrani in postrežbi. Pred leti se je vsa naša družina zastrupila z njihovimi čevapčiči. Tako da močno NE PRIPOROČAM Čada. Levinjav

as1  

član od: 5.4.2006

sporočila: 142

5. sep 2006 0:05

Pa še ena izkušnja iz Beograda Predvsem zaradi ugodne Jatove ponudbe smo trije pari, vsi navdušeni jedci, odšli na tridnevno kulinarično fešto v Beograd. Povratna letalska karta je stala z vsemi pristojbinami, nekaj čez 30. tisoč tolarjev, sprejemljivo tudi za bolj plitev žep. Let čudovit, stevardese cariniki in policaji, Bp. Prenočišče nam je organizirala agencija Odklop.com, mislim, da iz Škofje loke, izbrali smo poceni in kljub temu, čist hotel, nočitev z zajtrkom. V petek, večerja v Srbski kafani pri Ateljeju 212, edini gosti v lokalu, glasba samo za nas do 02. zjutraj, hrana vino inpostrežba odlična. V soboto dopoldanska malica na pijaci, kosilo v restavraciji pri Avtokomandi, po nasvetu taksista, super. Večerja na splavu, Kod crnog pantera, ker smo pričakovali pevalko nas gazda potolaži, da pevač, ki ga imajo, (meša bolje od svih žena). Malo drago ampak dobro. Nedelja, obisk Dedinja in kosilo v eni od bližnjih restavracij, po nasvetu tasistov. Odlično, kupili svežo papriko za domov. Večerja, v restavraciji v Zemunu, že na poti nas taksistka opozori, da najbrž nismo izbrali prav. takoj pri vhodu opazimo dolge vrste miz, (avtobusni turizem. Kmalu je v lokalu stopetdeset gostov, trije avtobusi, hrana industrijska. Nekaj popijemo in se po skupni odločitvi ponovno odpravimo v Srbsko kafano. Glasbeniki igrajo brez premora, kuharice proti jutru pridejo vprašat ali bomo še kaj jedli, ker imajo zjutraj spet službo. Kaj takega lahko doživiš samo v Beogradu V ponedeljek zjutraj nas Jat dostavi na Brnik. Cene v Beogradu so približno take kot v lokalih V Sloveniji. Taksi je pocen in hiter, vsi imajo taksimetre in ne goljufajo. Znanih lokalov na Skadarliji in ostalih znanih lokacijah nismo obiskali. Množični turizem nas pač ne zanima. Enkratno doživetje, za kar normalen denar. as1

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti