Mož mi jih je primesel z Dunaja,
pa me zanima ali ima kdo recept.
Zelo so mi namreč všeč,
pa bi jih kdaj spekla za kako praznovanje.
LP
Facko
facko
Mož mi jih je primesel z Dunaja,
pa me zanima ali ima kdo recept.
Zelo so mi namreč všeč,
pa bi jih kdaj spekla za kako praznovanje.
LP
Facko
facko
25. apr 2005 14:35
DUNAJSKE SACHER REZINE Sestavine (24 kosov): · 200 g zmehčanega masla · 200 g sladkorja · 6 jajc · 2 jedilni žlici ruma · 50 g stopljene jedilne čokolade · 150 g mletih mandljev · 150 g mletih lešnikov · 100 g naribane čokolade · 150 g moke · 1 pecilni prašek · 100 g marelične marmelade · 200 g polgrenkega preliva 1. Maslo in sladkor penasto umešaj. Potem dodajaj jajca, rum, čokolado, mandlje, lešnike, naribano čokolado ter moko, pomešano s pecilnim praškom. 2. Testo razgrni na plitev pekač, obložen s peki- papirjem. Peci v predgreti pečici pri 180° C (stopnja 2) ali 160°C (ventilacijska pečica) približno 40 minut. 3. Pecivo ohladi. Segrej marmelado v malo vode, precedi skozi cedilo in prelij pecivo. 4. Prelij s čokoladnim prelivom in ohlajeno razreži. klavdija Sporočilo je spremenil(a) klavdijaB dne 25. apr 2005 14:36:06
25. apr 2005 22:06
Uf, tole je bilo pa ekspresno. Hvala, Klavdija. LP Facko fackoKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Hrustljav rogljiček s sladoledom
Korenčkova juha