9. jul 2007 9:54
Ma lucija, pa kaj misliš, da sem res alkoholik in namerno škodila otroku, če sem spila kak kozarec vina? Saj se nisem nacejala vsak dan in tudi nikomur ne svetujem, da ga pije vsak dan (saj ga tudi jaz nisem, tako se pač reče, ko hočeš reči, da občasno srkneš kak kozarček). Deci vina na dan pa ni redno uživanje alkohola, vsaj v škodljivem smislu ne.
Hočem reči, da nosečnost NI BOLEZEN in zatorej niso potrebni ne vem kakšni omejevalni ukrepi, pač pa normalno hranjenje, brez pretiravanja. Tole, anajana, da vsak teden nosečnosti terja svojo prehrano, pa je, po mojem skromnem mnenju, tako za lase privlečeno. Kaj pa narediti, kojih recimo zamudiš prvih šest ali prve štiri, ko ne veš, da si noseč?
In čim manj knjig v zvezi s tem, lepo prosim. Kot ti je rekla dragička: tvoj občutek je najboljša knjiga. Jej, kar ti tekne, izogni se tistemu, za kar oceniš, da bi ti lahko škodilo (že zato, da se ne boš psihično obremenjevala, ali škodi otroku ali ne) in čim manj misli na pasti in težave, čim bolj pa se veseli nosečnosti in misli predvsem na pozitivne plati. Ker potem bo to blaženo stanje, ne pa bolezensko.
Mimika, sestra je to, da te bodo naredili bolno, verjetno rekla v prispodobi, češ kaj vse vam delajo, kot da ste bolne in ne (samo) noseče. Sicer pa: NE DOVOLI, da te naredijo bolno, pa boš lepo zdrava.
Gre zato, kako gledaš na stavri. Če jih hočeš zaplesti, jih lahko, če pa se ne obremenjujejš preveč in daješ prednost lepšim platem, si tudi navznoter bolj zadovoljen. Kajti tudi v nosčenosti se gre zato, kako gledaš na stvari.
Lepo nosite svojo otročke pod srcem in naj se vam vse lepo izteče, vam želim Mamamia
mamamia