V Tuperware škatlo sem shranila čemaž. Ko smo ga pojedli, se škatla kljub večkratnemu strojnemu pomivanju, ne znebi vonja. Kaj priporočate?
Vonj po čemažu
23. apr 2005 10:57
Kis ali kava, drugo mi ne pade na pamet. Veri
23. apr 2005 11:21
Odprto škatlo dajte za nekaj časa v zamrzovalnik. lp, Maja
23. apr 2005 12:26
Limonin sok in/ali alkoholni kis. julia
24. apr 2005 6:33
V škatlo nasuj 1 žlico morske soli ,škatlo zapri za nekaj minut ,potem jo dobro pretresi in jo na koncu operi z hladno vodo -sporoči ali bo vonj izginil -če ne, še enkrat ponovi ,vedno odstranjujm vonj po česnu bodisi z rok ,noža ali posode z soljo . LEPO NEDELJO VSEM Marta
24. apr 2005 7:47
Podoben problem imam jaz s plastično posodo za mikrovalovko, v kateri sem grela sarme. Oprala sem že n-krat, namakala z vrelo vodo, zračila in luftala več kot en teden, pa vonj še kar ne gre stran. Z nasilnimi kemikalijami (čistili) ni šlo, bom danes probala še s kisom, mogoče pa jo le še uspem rešiti smetnjaka. TjasKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti
Pečeni svaljki s pomako iz feta sira
Špinačna solata z rukolo, jagodami, oreščki, feto in sladkim balzamičnim prelivom