18. apr 2005 16:54
Moyicca,
pri štedilniku prisegam na Gorenje (dolgoletne izkušnje mene in ljudi, ki jih poznam), kar seveda ne pomeni, da druge znamke niso boljše. Imam klasičen štedilnik s steklokeramično pločo in pečico, ki ima vse potrebne funckije, ki jih jaz pač potrebujem. Pri steklokeramični plošči ti priporočam, da izberi tako, ki nima gumbov ali česa drugega na plošči, saj boš veliko lažje čistila povsem gladko in ravno površino, kot pa če moraš čististi še okoli nekih gumbov, ventilov ali česa vse drugega.
Seveda pa ušoštevaj pripombe od Tjaš, očitno bos tisto izolacijo kaj narobe, da se pojavljajo težave. Po mojem je bolje dati dvajset ali 30 tisočakov več za kaj bolj kvalitetnega, kot gledati zgolj na ceno. In prodajalce vprašaj za razlike med posameznimi modeli in znamkami, in to v več trgovinah, paboš hitro videla, kaj so skupni imenovalci in kje razlike.
Pri pralnih strojih se ne bi odločila za drugega kot za Gorenje, pri pomivalnih pa je zgodba že druga. Meni je pomembno, kakšen je razpored znotraj stroja, kje je košara za jedilni pribor in kako se dajo zložiti mrežće za krožnike, da pridobiš prostor za večje posode in sklede. In ni mi žal, da si nisem kupila Mieleja, čeprav ima na vrhu tisto košaro, v katero polagaš jedilni pribor. Tašča ga ima, pa me ne navduši. Je lažje šest ali osem kosov z roko dati v košaro kot vsak kos posebej dati v režo. Amoak nekomu to odgovarja, jaz ti pišem obe plati, da razmisliš in se lažje odločiš. Pri pomivalnih strojih je moja izbira Whirlpool. Pri vseh strojih pa glej na energijske razrede in druge kategorije - več je A jev, boljši je stroj (in mora dražji, a ti z oznako ebergetskegarazreda A šteje kot olajava pri dohonini).
Pri hladilnik prav tako prisegam na Gorenje, čeprav bonalsednji tisti ameriški, z dvokrilnimi vrati in režo za led in vodo v vratih.
Se mi pa zdi, da zelo bistvenih razlik med uglednimi proizvajalci ni. Vse znamke imajo svoje dobre in slabe strani in pri vsaki med njimi lahko naletiš na slab aparat. Glede na stroške, ki jih imamo z nabavo novih strojev in malih aparatov pa se res izplača sesti, primerjati inpreračunati ter se odločiti, kaj nam glede na želje, dejanske potrebe in možnosti najbolj ustreza. Pa še popuste dobiš povsod za večji nakup, kar tudi ni za prezreti.
Veliko uspeha torej, mamamia
mamamia