24. jul 2008 11:07
blek kitajska hrana vlk bolš je mehiška korenjček
24. jul 2008 11:07
blek kitajska hrana vlk bolš je mehiška korenjček
24. jul 2008 12:04
korenjček je napisal/a: |
vlk bolš je mehiška korenjček |
12. avg 2008 16:55
Večkrat pripravim kitajsko hrano v voku. Delam z zelenjavo in različnimi testeninami. Delam samo s svežo zelenjavo, le kalčke in bambus imam iz konzerve. Imela bi eno vprašanje glede bambusa. V čem je fora, da je v kitajski hrani tako pogost bambus, če pa ta nima nobenega okusa? Vsaj tisti iz konzerve je res čisto brez vsakega okusa. Črna mambica
13. avg 2008 11:14
Ugibam: zato ker ga imajo veliko !!??
14. avg 2008 9:28
Ko je ravno tema odprta. Naša najnovejša pridobitev je indukcijski štedilnik, na katerem vok od Ema Celje odlično dela. In tudi hrana po kitajsko iz njega je odlična, ker je štedilnik zelo dober. Zelo visoka temperatura omogoča pripravo kitajske hrane. mimika
14. avg 2008 9:31
Še eno vprašanje. Kakšno maščobo uporabljaze za kuhanje v voku? Da ni škodljiva zaradi kuhanja pri visoki temperaturi. mimika
14. avg 2008 9:54
V mojem voku je največkrat arašidovo olje. Vendelina jr.
14. avg 2008 11:42
mimika, sezamovo olje je priporočljivo, in ga največkrat uporabljam, pa arašidovo.
S hladnim sezamovim oljem prelita jed potem, ko je v voku že povsem pripravljena, pa ji da še malo dodatnega okusa. Poskusi.
mamamia
14. avg 2008 11:51
Joj mamamia, se še jaz toplo priporočam. Lahko tudi v elektronski obliki na mail: mirag@t-2.net Zanima pa me vse, od zelenjave, mesa, testenin, riža.... Če imaš še kaj tajskega, bi se tudi priporočila. Zelo namreč rada eksperimentiram in me zadnje čase vleče na daljni vzhod, tudi Indijo, Malezijo,.... Hvala že v naprej. Kyara
17. avg 2008 10:20
Po nekajmesečnem potepanju pa Kitajski je bila prijateljica slučajno izbrana za neko raziskavo o zdravju Slovencev. Ugotovili so ji previsok holesterol. Niso mogli verjeti, ko je povedala, da ne je mesa in jajc. Skrivnost je bila v arašidovem olju. Baje. Da ni preveč zdravo. Tako je moje navdušenje nad njim posahnilo, čeprav sem bila nora nanj. "Prava" kitajska hrana mi je bila nadvse všeč in pred odhodom domov sva obe s prijateljico kupili 3 litrske plastenke z arašidovim oljem. Potem sem začela uporabljati sezamovo. Še vedno pa ne vem, katera maščoba je najprimernejša za zares visoke temperature, ki so značilnost kitajske kuhinje. Poznavalci maščov: kako je z arašidovim oljem? mimikaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Špageti s česnom, oljem, čilijem in kozicami
Cheesecake