12. apr 2005 12:07
Rimljanka, res hvala za dober nasvet. Takoj, ko preneha deževat grem "na pašo". Ravno še imam nekaj starega kisa za vlaganje i ga je treba porabiti. LP riba-ribica
12. apr 2005 12:07
Rimljanka, res hvala za dober nasvet. Takoj, ko preneha deževat grem "na pašo". Ravno še imam nekaj starega kisa za vlaganje i ga je treba porabiti. LP riba-ribica
12. apr 2005 12:09
Hvala za dober nasvet! Letos pa bo popkov še jeseni dovolj! LP, Stanka
12. apr 2005 19:08
Riba-ribica in stanka - sporočita vajine uspehe in izkušnje, me prav zanima, kako bosta zadovoljni. Pa veliko uspeha obema, zdaj že nekaj ur ne dežuje več. Jaz sem si v nedeljo doma na Štajerskem v dežju nabrala tedensko zalogo (pa še za kolegico) regrata. Zdaj ga jem vsak dan vsaj enkrat, popke pa spravljam v vloženo varianto. Priporočam bolj malo kisel kis, no ja, razredčen. Potem so popki uporabni tudi tam, kjer kisli niso najbolj zaželeni. Npr. v kaki omaki s tunino. Brez bolečin v križu, pa lwep pozdrav obema in ostalim seveda tudi. rimljanka
25. apr 2005 19:07
zelenjava na naraven način -npr.korenček,stročji fižol ,rdeča pesa,............... 1 kg zelenjave ,približno 11/2 l vode 3 žlice grobe morske soli , lahko dišavnice -npr.za stročji fižol šetraj ,česen ............. v vodi z dodatkom soli in dišavnic skuhamo zelenjavo al dente, in jo takoj damo v hladno vodo z dodatkom ledu -da ohrani naravno barvo- ,vodo v kateri se je kuhala zelenjava ne zlijemo stran ,po nekaj minutah zelenjavo zložimo v steklenice in gor nalijemo ohlajeno in precejeno vodo v kateri se je kuhala zelenjava ,hermetično zapremo in vsako steklenico ovijemo v krpo in zložimo v veliki lonec ,nalijemo gor vodo ,ki mora biti vsaj 5 cm nad steklenicami,inaj počasi vre 1 uro , če voda izhlapi jo še dolijte ,steklenice naj se 12 ur hladijo v isti vodi ,potem jih pospravite pač tja kje vas bodo brez skrbi čakale do uporabe .Saj veste čistoča steklenic prav tako tudi pokrovov mora biti brezhibna -in pokrovi doro zaprti . lp MartaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Piškoti z ovsenimi kosmiči in kokosovim oljem
Goveji golaž iz pečice