Včeraj sem kupila tofu (bil je v akciji - seveda!), sedaj pa nimam pojma kako ga pripravit.
Hvala za pomoč.
Včeraj sem kupila tofu (bil je v akciji - seveda!), sedaj pa nimam pojma kako ga pripravit.
Hvala za pomoč.
7. apr 2005 8:12
Ja, zakaj si ga pa kupila? julia
7. apr 2005 8:20
n24 ogromno je receptov s tofujem. Jaz si ga pogosto pripravljam na različne načine : narežem ga na ploskvice, ga zlato popečem z vseh strani, naredim sojino omakico in za prilogo skuham riž. Prav tako ga lahko pomokaš, daš v jajce in spečeš. Lahko ga malo popečeš, dodaš zelenjavo - narezano zelje, korenje, gobice, kalčke, dušiš, vse skupaj zaliješ z jušno osnovo in zgostiš. Prav tako ga lahko dodajaš kot nadomestek mesa h kakšnim obaram, "golažem" in podobnim prikuham. Mislim, da tu najdeš nekaj receptov, drugače pa malo pobrskaj po internetu in knjigah v knjižnici! nina
7. apr 2005 9:37
http://www.kulinarika.net/clanki/soja.asp julija, ker je bil v akciji in je hotla probat kaj novega:) Veri
7. apr 2005 10:04
Sam tofu je prilično brez okusa. Jaz ga narežem na 1/2 cm debele rezine in ga popečem v olju , odcedim potem pa še vročega potopim v kopel, kjer naj bo namočen par minut: uporabim sojino Tamari omako (dobiš v večjih marketih ali pa sigurno v prodajalnah z zdravo prehrano), pomešano z vodo (razmerje približno 1:3), dodam strt česen, timijan, lahko še kako drugo začimbo. Tako pripravljen tofu je kot zrezek, lahko pa ga ohladiš in daš v sendvič, ali pa uporabiš v rižotah in podobno. SweetieKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Hot dog v listnatem testu
Gratinirani svaljki