7. apr 2005 20:19
Hej župca! Moji nasveti so...
Če bosta na postelji spala dva, potem ti kot prvo stvar svetujem, da kupiš dva ločena jogija in glede na težo posameznika izbereta ustrezno trdoto. Kolikor sem se poučila, ko sva s fantom tudi sama kupovala jogije (ker se mu posedajo vratna vretenca, mora obvezno spati na hrbtu, brez vzglavnikov,..... in odkar je začel to prakticirati, ga ne boli več glava niti nima otrdelega vratu in ramen), je za manjše in "lažje" osebe bolje, če si kupijo mekejši jogi - čeprav stara zdrava pamet pravi, da je najbolje spati na lesenih deskah! Ko se navadiš na nov jogi, bo tudi mehkejši uredu.
Da pa so številni imeli probleme z Dormeotom je - spet po moje - razlog v tem, da je bil ali pretrd za njihovo višino/težo ali pa, da so pred tem imeli zelo drugačen jogi (mogoče bolj mehek ali pa bolj trd).
Glede na to, da imajo pri Dormeotu garancijo, da ga lahko vrneš, če ti ni všeč, ti svetujem, da probaj. Mogoče boš med tistimi, ki jim ustreza in boš dobro spala po še kar ugodni ceni. Če pa ne bo tako, ga boš pa preprosto poslala nazaj in šla v Meblo po njihovega Jogija - v zadnjem času so zelo razširili ponudbo različnih vrst jogijev (na vzmeti, lateks, kokos,.... - ne delam jim reklame, le poglobila sem se v zadevo zaradi fantovih zdravstvenih težav).
Aja, še en argument, zakaj kupiti ločena jogija je tudi ta, da je za dolgo "zdravje" jogija dobro, da se ga vsaj parkrat na leto obrne. Torej če imaš ločena jogija, boš to lažje naredila.
Upam, da sem kaj pomagala. Želim ti uspešen nakup in dobro spanje,
Tjas