6. apr 2005 18:20
Jaz ga dam v nadev za čokoladno torto. V bazi je recept čokoladna torta z maskarpone sirom. jade Sporočilo je spremenil(a) jade dne 06. apr 2005 18:22:20
6. apr 2005 18:20
Jaz ga dam v nadev za čokoladno torto. V bazi je recept čokoladna torta z maskarpone sirom. jade Sporočilo je spremenil(a) jade dne 06. apr 2005 18:22:20
7. apr 2005 9:44
Meni je pa naš mascarpone od Škofjeloških mlekaren celo bolj všeč od italijanskega - kdor še ni sprobal, naj proba oba, predno se odloči:) Res pa je, da imam rada tudi skuto in sploh bolj take sočne zadeve:) Veri
12. apr 2005 11:54
Tudi jaz se ponj odpravim v Italijo.Tista afera pa ni bila zaradi nedovoljenih dodatkov,ampak zaradi nepravilne termične obdelave.Preden so uspeli ugotoviti za kaj se gre je pa na žalost že nekaj ljudi umrlo. terlikar 1
12. apr 2005 12:13
Jaz Italijanom ne verjamem preveč. Njihova hrana se mi z ekološkega in zdravstvenega vidika ne zdi ravno zanesljiva. Slabe izkušnje z njimi imam sicer s čisto drugega področja (čistila), ampak, kdo ve..? Še vedno bolj zaupam domačim proizvajalcem, ker so tudi bolj pod kontrolo. lenča
12. apr 2005 12:32
Lenča, kar tako pa ni za posploševati. V Italiji niso vsi lopovi, tako kot v Sloveniji niso vsi na primer pijanci. Težave s kakim izdelkom pa so imela že tudi slovenska podjetja - finta je v tem, da če želi podjetje kaj izboljšati, mora novo tehnologijo tudi sprobati. In kdor dela se pač včasih zmoti. Potem je pa pač treba najti napako - če je nebi, bi EU, trg in razne tržne inšpekcije itak pometle z njimi. Tjas
12. apr 2005 12:46
Hm,kolikor vem imajo italijani zadnje 2-3leta precej bolj stroge predpise kot pri nas.So pač z HACCP-om doooosti pred nami. terlikar 1
12. apr 2005 14:43
kdo, italiani pred nami???zelo malo grea dol zgleda, ker so pravi packi.jaz ~ivim na meji in res je, kakor kje.ampak da so oni pred nami to ne drzi! _kekec_
12. apr 2005 15:19
Mislila sem predvsem po HACCP zakonih(nadzor proizvodnje in prometa z živili).Poznam nekaj "cafetterij"v Gorici (I) kjer se je po uvedbi HACCP standarda stvar občutno obrnila na bolje(označene so z nalepko na vratih). PS:tudi jaz ne živim prav daleč od meje. terlikar 1
12. apr 2005 15:35
Bom pritegnila terlikar1. Tudi jaz imam "prepustnico", če je to kako merilo o poznavanju higienskih razmer čez mejo. In vsaj v severni Italiji še nisem vidla kakih velikih packov, ko se gre za trgovine, bare, mlekarne in mlečne bare. Tjas
18. apr 2005 8:16
Jaz ga pa kupujem v Avstriji - Hofer. 0,5 kg = 1.99 EUR. Pa je rs full dober. lp Girlica Sporočilo je spremenil(a) Girlica dne 18. apr 2005 08:18:44Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Korenčkova juha
Pistacijeve rolice