3. apr 2005 23:07
Hej Julija, na tvoje povabilo se na mojo veliko žalost ne morem prijavit, ampak me pa zanima ena zadevščina glede Irske - ti kot "domačinka" mi boš znala povedat. Zadeva je sledeča - a je Irska primerna za počitnice na rolerjih. Jaz in fant namreč počitnice preživljava na rolerjih, letos sva hotla na Irsko, pa se potem nisva upala, ker nisva bila prepričana, če se pri vas da rolat. Tako greva poleti na Nizozemsko: pet dni, 350 kilometrov rolanja. Vsak dan v drugi kraj, nahrbtnik na ramenih in rolerji na nogah. Ampak Nizozemska je lepo prikladno ravna, dobro imajo zrihtane kolesarske steze čez 3/4 države, tako da rolarskih počitnic tam ni problem izpeljat. Me pa zanima, kako je zadeva na vašem koncu, a bi bilo to na Irskem izvedljivo? Da bi se recimo nastanila v enem kraju in vsak dan pičila nekam (... na Nizozemskem bova v enem obmorskem mestecu na severu in jo bova bova vsak dan mahnila po enih 50, 60 km daleč po ogledih, vsak dan v drug kraj). Po moji predstavi je Irska sicer bolj "kucljasta" država, zato te sprašujem, kako bi bilo to izvedljivo, predvsem pa, ali je pri vas sploh možno varno relacijsko rolanje (recimo po kakih kolesarskih stezah), ali bi morala kar na cesto. Vnaprej hvala za info. Lep pozdrav na otok, Tjas Tjas