Recept

terlikar 1  

član od: 10.3.2005

sporočila: 994

tema odprta - 31. mar 2005 12:58 | ogledi: 1.724 | odgovori: 4

Ali ima kdo recept za angleški božični kolač?

terlikar 1

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

31. mar 2005 13:15

Imam originalno angleško kuharico, pa bom pogledala in jutri sporočim. Ima mogoče kak poseben naziv? Sprašujem, če obstoja slučajno več podobnih sladic, pa da se znam ravnati? Mamamia mamamia

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

31. mar 2005 13:20

A misliš na tistega, ki ga je treba narediti nekaj mesecev vnaprej, da se vse sestavine v redu prepojijo? Drugače sem jaz že pred časom našla tega, ki mi je zelo všeč in ga šparam za naslednji Božič. Oddajo so predvajali na hrvaški TV. http://www.bbc.co.uk/food/recipes/database/traditi Loni Makaroni

terlikar 1  

član od: 10.3.2005

sporočila: 994

31. mar 2005 13:24

Zamikal me je včeraj ko sem prebirala slovenske novice na zanji strani.Vem pa da se ga mora narediti 1-2meseca prej.LP terlikar 1

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

3. apr 2005 18:01

Meni se zdi, da misliš na plum pudding, to je najbolj tradicionalna anglešča slaščica za božič. Nam je profesorica angleščine povedala, da ga gospdinje ob božiču delajo za leto v naprej, torej za naslednji božič. Če je to to, evo recepta. Potrebuješ: 100 g govejega loja 150 g korint (temne rozine) 150 g sultanin (svetlih rozin) po 50 g citronata in orageata 100 g oluščenih mandljev 100 g kandiranih češenj 100 g moke 150 g drobtin 100 g rjavega sladkorja naribana lupina in sok ene limone dve noževi konici mletega cimeta, pimenta in nageljnovih žbic (klinčkov) 1/2 kavne žličke soli sok ene pomaranče skodelica mleka (2,5 dl) tri jajca tri žlice konjaka olje za model Goveji loj narežemo na majhne koščke. Rozine operemo v vroči vodi in jih s krpo dobro osušimo. Citronat, orangeat in mandlje drobno narežemo, kandiranje češnje narežemo na manjše koščke. Sadje in mandlje zmešamo v veliki skledi in dodamo loj, moko, drobtine, sladkor, limonino lupino, začimbe in sol. Dobro premešamo in dodamo limonin in pomarančni so in mleko. Jajca in konjak razžvrkljamo in zlijemo v skledo ter dobro premešamo, da se sestavine dobro sprimejo. Če testo ni lepo povezano, doddamo še malo mleka. Model za puding namažemo z oljem, enako tudi pokrov. V model naložimo maso, ki naj bo vsaj pet cm pod robom, in pokrijemo. V večji posodi, v kateri bomo pripravili puding, zavremo vodo, in model za puding položimo v vrelo vodo, tako da je do 2/3 potopljen v vodi. Na srednjem ognju kuhamo puding štiri ure. Model potem vzamemo iz vode in ga ohladimo, nato puding zvrnemo iz modla. Prtič navlažimo z rumom in z njim ovijemo puding, vse skupaj močno ovijemo z alu folijo in za vsaj štiri tedne shranimo na zelo hladnem mestu (lahko tudi v zamrzovalniku). preden puding ponudimo, ga uro do uro in pol segrevamo tako, da ga damo v model, v katerem smo ga sprva kuhali in tega damo v vrelo vodo. Veliko uspeha, mamamia mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti