16. apr 2006 20:04
Katti, Kakšno leto dve nazaj smo že imeli govor na to temo. Nimam +-ka, da bi poiskala, morda ti kdo priskoči na pomoč.
Imaš prav, da se je potrebno pripraviti na post (sama sem prebrala vse izvode društva Preporod), da sem sama sebe prepričala, da delam prav in da od tega ne umreš (ha,ha). Poudarim naj, da to ni metoda za hujšanje, kot si kdo napačno predstavlja, saj večino izgubljenih kilogramov ob postu, po njem pridobiš nazaj (razen, če drastično spremeniš način prehranjevanja in aktivnosti). S postom notranje očistiš svoje telo. Pozitivnih učinkov je mnogo, sama sem trdno prepričana, da na tak način lahko preprečimo nastanek bolezni - če to ni pameten razlog za izvajanje posta, potem ne vem, kaj je, saj vsi stremimo k zdravju, kajne?!
Negativnih izkušenj nimam. So le drobne neprijetnosti, ki jih lahko z dobro organizacijo zaobideš. V mislih imam čas, ko si v službi - hrana (ožemanje limon in drobnih pomaranč), obvezna rekreacija (to sicer ni negativna zadeva, toda v običajnih dnevih, ko se ti ne da, pač lenariš doma, ob postu tega ni, to je obveza in hkrati pogoj za pozitiven izid posta) in slednje: klistiranje, ob njem pač nihče ne uživa, hudo pa tudi ni, je pač stvar, ki je, tako kot gibanje, obvezna in nujna.
Idealno bi bilo, če bi lahko v času izvajanja imeli dopust (sama ga nisem imela še nikoli, da ne bo kdo napačno razumel). Zakaj? Zadnje čase se o tem veliko govori; eden od politikov (J.P.) je izjavil, da v času posta piše knjigo. Razume ga lahko vsakdo, ki je izkušnjo posta kdajkoli izvedel. Misli so bistrejše. To je tudi čas, ko naj bi se duhovno izobraževali (isti razlog).
Oh, zdi se mi, da nakladam...če te še kaj zanima, vprašaj, bo lažje.
LP Lipa