13. apr 2006 20:14
Ko izvajaš post s sokovi, veljajo samo SVEŽE izstisnjeni, ker imajo kot taki največ energije - preizkušeno! Sama sem razmišljala podobno, da bi si v službo odnesla kupljeni sok, toda ob postenju so vaša opažanja zelo natančna in moje telo mi je "povedalo", ko sem zaužila kupljeni (prekuhani) 100 %-no sadni sok, da ni zadovoljno, ker ni dobilo nič hrane - kar sok ob postu (in tudi sicer) je. Morda se boste vi zadovoljili s takim sokom, toda upam si trditi, da boste prišli iz službe utrujeni in z glavobolom. Pri postu je res pomembno, da si redno "dozirate" sokove, da ne dovolite možganom, da pomislijo na lakoto. Sama rešujem problem tako: zjutraj doma popijem največkrat korenčkov sok, ker je zelo malo dela z njim. V službi si ožamem limono ali pomarančo (rdeče so manjše, pa je lažje). Doma je pa zopet vse lažje. Tudi začetni zadržki pri klistiranju ne odtehtajo končnega rezultata: boljšega počutja in izgleda (v mislih nimam hujšanje, kar sicer je posledica posta, temveč čudovito čisto kožo). Le pogumno. Lipa