31. mar 2005 10:48
Uharica, super! Je res fino tole, a ne? Zmrzneš lahko zanimive oblike, posute z različnimi semeni, iz različnih vrst testa - in potem daš pečt recimo polnozrnato makovko zate, belo sirovo štručko za fanta/moža ali kaj podobnega:), slakega mlečnega polžka za kakega frocka, ki se znajde v bližici, kajzerco za starše,... Skratka lahko kombiniraš, da vsak dobi to, kar si želi:) Je bolj zanimivo, kot če vsi jejo isto - in potem hočejo vsi vedno probat še od vseh ostalih - postane zelo družabno:)
Kar se tiče ne prelestnih tort, saj ne more čisto vse tako ratat, kot si zamisliš, a ne? Nekaj so tudi naravne lastnosti - jaz rada napojim torte do onemoglosti, ker ne maram suhega biskvita! in razne mase ticine niso za jest, ker so obupno presladke, jaz bi pa rada, da je dobro in lepo! In tako nekaj improviziram in navadno kar rata, včasih pa vseeno nisem zadovoljna... Vsekakor pa boljše, da je dobra in grda kot lepa in zanič, a ne?;)
Tisti dve pletenici sta tudi ratali, isti dan izginili, res ni treba 2x vzhajat, samo 1x:)
Iz orehovih vrtnic je ratala potica, ker je bil nadev zimproviziran in zeloooo mehek, pa še pravega pekača nimam, zato tudi ni bila neka beauty queen - meni se je celo zdela grda ko smrt
- vseeno so jo v tor. v službi celo pojedli:) Sem bila prav presenečena, ker navadno potice ostajajo (pa še ta je bila moja prva)...
V sredo ponoči pa sem za v službo naredila torto v obliki podkvice, gor sem iz marcipana naredila deteljice in pujska, je tudi isti dan cela šla:=) Ampak baje imamo juri spet nekaj v službi in bi bilo fino, če bi spet kaj spekla... Hmmm, čez vikend pa bojo moji protestirali, če bom počivala s pečenjem... pa še fantova sodelavka je bila čisto iz sebe, ko ji je povedal, da je zjutraj jedel čokoladno torto (del, ki sem ga izrezala iz kroga, da sem dobila podkvice, je postal torta zanj)... In zdaj bi še ona imela kako...
Tako da bom mogoče naredila kar dve - za dobro medsebojnih službenih odnosov, ali kako se že reče:) Ampak v petek si bom pa verjetno vzela fraj kar se tiče pečenja - no, kako kosilo že:)
Veri