Kako kuhate jajca, da ne spokajo?
Velikonocna jajca

22. mar 2005 10:29
Daj jih v hladno vodo in počasi zavri ali pa naredi z iglo majhno luknjico na debelejšem koncu, predno jih daš v vodo. Veri
22. mar 2005 11:44
Jajca daj v hladno vodo, vodo posoli in ko voda zavre kuhaj še približno 10 minut. Posodo z jajci odstavi, zlij vodo in ponovno nalij hladno vodo, jajca pusti da se dobro ohladijo v vodi. LP
22. mar 2005 16:15
Ko so bili otroci manjši, je itak tudi lepo cel kuhan jajček kar nekajkrat pristal na mizi preden je romal v košarico. Tako jim je postal všeč malo " divji " vzorček z kakšno " strelco ". Zdaj kakšnega zanalašč malo razpokata.....so pač unikatni

22. mar 2005 18:12
Jaz jih kuham v slani in okisani vodi. Vedno dodam vodi malo kisa, ker se jajca potem lepse barvajo in tudi lupijo.
22. mar 2005 22:07
Jajca dam v hladno vodo,ki ji dodam kis in nato kuham. marmeladka
23. mar 2005 11:52
Jaz delam ravno obratno. Ne vem kje sem prebrala, da je treba dat jajca v vrelo vodo. In res, nobeden ni se pocil. Res pa je, da vrejo ciiiisto pocasi. Vesna Vesna Milek Recko
23. mar 2005 12:16
Ali kis ne stanjša lupine? Lupina je namreč iz apnenca in kot vem ga kis odlično topi. Ponavadi se kis da v barvo, ko jajčka barvamo.
25. mar 2005 10:48
Jaz sem jih ravnokar včeraj skuhala.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
Kaj jutri za kosilo? | ![]() |
malo za hec | ![]() |
MOJ vrt | ![]() |
Kaj danes za zajtrk | ![]() |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | ![]() |
Video recepti

Rezanci Barilla s slanino in gobami

Pad Thai