22. mar 2005 7:33
Mmmmmm beli zgancki. Vceraj sem jih naredila za kosilo in gobovo juhico. Zelo dobro. Vesna Milek Recko
22. mar 2005 7:33
Mmmmmm beli zgancki. Vceraj sem jih naredila za kosilo in gobovo juhico. Zelo dobro. Vesna Milek Recko
26. mar 2005 9:20
juhu dobila sem jih,sedaj vem kje jih lahko kupim! hvala vsem za pomoč,zlate ste,ne vem kaj bi brez vas lepe praznike nicol
26. mar 2005 18:47
mi pravimo belim žgancem dodoli! skuhamo na kocke narezan krompir vsujemo moko in močno žmešamo, popražimo na olju in prelijemo s prepraženo čebulo s kislo smetano ali z jogurtom.
30. jul 2011 1:51
Pinka je (sicer že davnega leta 2005) omenila žgance, ki so mi zelo pri srcu - s čebulo in kislo smetano, ki sem jih doslej jedla le v Prekmurju. Mi lahko katera da napotke, če so kaksne posebnosti v pripravi te zabele? Doma jih namreč vedno zabelimo z ocvirki ...
Hvala!
kačča
30. jul 2011 8:16
Kačča, žgance narediš tako, kot se pač naredijo.
Eno čebulo, narezano na kolobarje, dobro pepražiš na masti, dodaš 1 dl kisle smetane. (Jaz dodam domačo, ker je v tem primeru veliko boljša). Dobro premešaš in s tem preliješ po žgancih.
Lahko pred čebulo narežeš malček pancete ali slanine.
Pozdravček!
30. jul 2011 9:06
Pri nas doma smo pa delali bele žgance brez krompirja. Kar tako, običajno, kot bi jih kuhali iz koruzne ali ajdove moke. Bili so klasična priloga k nekaterim omakam. Niso bili "cmokasti", ampak lepo drobni. Že dolgo nisem pomislila nanje...
Lisa
30. jul 2011 10:25
kačča je napisal/a: |
Pinka je (sicer že davnega leta 2005) omenila žgance, ki so mi zelo pri srcu - s čebulo in kislo smetano, ki sem jih doslej jedla le v Prekmurju. Mi lahko katera da napotke, če so kaksne posebnosti v pripravi te zabele? Doma jih namreč vedno zabelimo z ocvirki ... Hvala!
|
http://www.kulinarika.net/recepti/10702/ostale-jedi/pre
lp
cervus
30. jul 2011 19:07
Hvala vsem! :)
kaččaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Metuljčki s špinačo in paradižnikovo omako
Pečena prosena kaša s suhim sadjem in skuto