ali je katera ze delala to pecivo zelo dobro je. zanima me kako ste naredile 2 kremo. meni namreč se sploh ni zgostila.....
hvala in lp
mihana
ali je katera ze delala to pecivo zelo dobro je. zanima me kako ste naredile 2 kremo. meni namreč se sploh ni zgostila.....
hvala in lp
mihana
16. mar 2005 14:43
Vrlo često radim taj kolač, a drugu kremu (bijelu) radim od oštrog brašna i mlijeka. Naravno uz dodatak margarina i šećera. Lidija...
16. mar 2005 14:53
Moja lambada je taka: BISKVIT: 6 rumenjakov, 20 dag sladkorja v prahu, 1 dcl olja, 12 žlic vode, 30 dag moke, 1 pecilni prašek, 6 beljakov Penasto umešaj rumenjake, sladkor, olje in vodo, dodaj moko presejano s pecilnim praškom ter sneg beljakov. Testo zlij v namaščen in z moko posut pekač, daj v segreto pečico in peči na 180o C približno 35 - 40 minut. MASA: 1 l pomarančnega soka, 3 vanilin pudinga, albertovi piškoti Pudinge skuhaj v pomarančnem soku in prelij po še vročem biskvitu. Po vrhu položi albertove piškote. Ko se ohladi premaži z nadevom. NADEV: ½ l mleka 6 žlic gustina 6 žlic sladkorja v prahu 15 dag margarine V malo mleka zmešaj gustin in zakuhaj v preostalo mleko, da bo gosto. V ohlajeno dodaj dobro razmešano margarino s sladkorjem. (Bela krema) Po nadevu prelij pecivo s čokoladno glazuro. ČOKOLADNA GLAZURA: 20 dag čokolade 5 žlic mleka 10 dag margarine Dober tek! Sporočilo je spremenil(a) dragička dne 16. mar 2005 14:55:30
17. mar 2005 9:25
no tako sem jaz delala samo s polovično maso....pa se mi ta bela krema ni strdila pa nevem zakaj na vrhu se je naredila kao smetana spodaj pa mleko lp mihana
17. mar 2005 9:44
Kako jaz delam "belo kremo": Za nadev potrebujemo mleko, ostro moko ali gustin, sladkor in mleko. Margarin damo iz hladilnika da se zmehča na sobni temperaturi. Za nadev je ponavadi taka mera: ½ l mleka, 6 žlic ostre moke, 6 žlic sladkorja v prahu, 20 dag margarine. V malo mleka, ki si ga odvzela od navedene količine, razmešaj moko. Preostalo mleko daj kuhat, v kipoče mleko ob stalnem mešanjem, zakuhaj razmešano moko. Če želiš v nadev vkuhati rumenjake enako razmešaj z malo mleka in moko. Med kuhanjem nadev sproti mešati, da se ne naredijo kepice ali da ne zagori. Nadev kuhaj na rahlem ognju približno 5 - 7 min. Dokler se nadev hladi, občasno premešaj, da se ne naredi skorjica. V posodi dobro zmešaj margarino s sladkorjem v prahu in ga po žlcah vmešavaj v ohlajen kuhan nadev. (Nadev mora biti res hladen, ne mlačen). Za boljši okus pa lahko dodaš vanilin sladkor, limonin sok, rum... V nadev lahko daš čokolado, orehe, lešnike... LP
17. mar 2005 11:10
saj tako sem delala potem pa nimam pojma kaj sem naredila narobe hvala punce mihana
11. maj 2005 8:54
Poskusi še enkrat mogoče pa bo bolje. Veliko uspeha pri ponovnem poskusu. LP ClekKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Ploščati špageti z genovskim pestom, krompirjem in stročjim fižolom
Bučke s sirom