Al folija

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

15. mar 2005 19:28

Jaz sem ze pred leti kuhala struklje zavite v alu folijo in je le ta cisto potemnela. Od takrat jo ne uporabljam. Struklje sem kuhala v samo za to namenjenemu servetu ki sem ga prala brez pralnih praskov. Zdaj pa uporabljam posodo ki ima vlozek za kuhanje nad paro. Sreca da nismo kaki veliki struklojedci in da to bolj poredko delam. Vesna Vesna Milek Recko

aki  

član od: 23.4.2004

sporočila: 1330

15. mar 2005 23:02

Tudi jaz se že nekaj časa izogibam direktnem kontaktu živil z alufojio.Sicer menda reagira samo na kislo,ampak nikoli se ne ve.Zlahka jo pogrešam,čeprav se mi je dolgo zdela zelo praktična zadeva.Uporabim jo za kaj zavit ,ampak dam preko prozorno folijo in šele na to živilo.Aluminij namreč povezujejo z Altzhaimerjevo( se opravičujem ker verjetno nisem pravilno zapisala) boleznijo in se mi zdi da mi ni nujno izzivat usode.Seveda se bodo takoj našli taki,ki se požvižgajo na take podatke in morda imajo prav.Vsak se odloča sam,tu le izmenjujemo mnenja . Ja, štruklje pa tudi jaz kuham v soparniku.Zelo uporaben je tudi za kruhove cmoke,za zelenjavo,tudi meso bi bilo bolj zdravo pripravljat nanj,vendar ko je pa pečeno tako zelo okusno.LP Aki Sporočilo je spremenil(a) aki dne 15. mar 2005 23:06:31

lejčy  

član od: 18.3.2004

sporočila: 95

16. mar 2005 10:06

Reca in Aki! Mene pa zanima kakšen soparnik imata? Sama ga še nimam, pa ga nameravam kupiti v bližnji prihodnosti. Zanima me kako se skuhajo štruklji in ostale stvari, pa če ne razpadejo, ko jih daš ven? Tudi meni ni všeč Alu folija za kuhanje, ker sigurno ni nekaj v redu, ker pri kuhi spremeni barvo in postane temna. Lejčy

Migla  

član od: 16.6.2004

sporočila: 1892

16. mar 2005 10:33

tudi mene zanima kakšen soparnik imate? Kako izgleda? Migla

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

16. mar 2005 17:40

Jaz imam od AMC in sem zelo zadovoljna. Zaradi ovalne oblike in velikosti je primerna za velikostvari. Koliko denarja sem dala zanjo ne vem, ker jo imam ze zelo dolgo. Stvari so zelo lepega izgleda, nic ne razpadajo ko jih jemljes ven. Vesna Vesna Milek Recko

aki  

član od: 23.4.2004

sporočila: 1330

16. mar 2005 22:52

Kaj vem katera firma je moj soparnik.Na njem piše House worth (mislim da to ni firma,ali pač?) Kupila sem ga v Intersparu zelo poceni ampak odlično deluje.Ima dva nivoja dvignjena nad vodo in možnost nastavitne do 60 min.Štruklje se položi v posodo z odprtinami(da llahko para kroži) in pokrije z pokrovom.Ker niso v vodi ni nevarnosti da bi razpadli.Zelo primerno je kuhanje zelenjave,ker se na ta način ohrani več vitaminov in mineralov. Aki

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

17. mar 2005 9:43

a ima katera bambusov soparilnik za v vok in koliko ga uporabljate? Meni se zdi nekam majhen, imate kakšne izkušnje? Ali mora spodaj nujno vreti voda ali lahko med tem v voku kuham kaj drugega? Veri

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

17. mar 2005 10:06

Na sopari kuham (niče kuham sporaim, ne?) zelenjavo za kakšne solate in priloge, ker ostane čvrsta in lepe barve, pa tudi krompir in kvašene cmoke. Imam tisto komibacijo nerjaveče posode, ko daš lonec z luknjastim dnom na lonec z vodo. Prijateljica pa ima soparnik iz bambusa in prisega na njega, tako da tudi jaz že razmišljam o nakupu, sploh ker se kar precej uporablja v kitajski, tajski in burmanski kuhinji, ki so pri nas nenehno v obtoku. Veri, mislim, da ga lahko daš vok tudi če v njem pripravljaš kaj drugega, vprašanje je le, kako je potm z mešanjem arom. Mamamia mamamia

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

17. mar 2005 14:20

ja, to mi je še jasno, da ne smem soparit sladice, medtem ko delam spodaj meso:) Zanimalo me je v bistvu samo, če mora bit za soparenje stvar skoz pokrita - ker potem težko kaj veliko kuham spodaj. Sicer pa mislim, da se včasih celo sopari v vodi z začimbami, da dobi hrana nežen okus po tem... Veri

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti