22. mar 2005 10:38
Jaz sem delala - mislim da - po receptu od Vandeline in je šlo. Ampak se pa moraš malo navadit - dobit greif ali kako bi rekla... Najprej se ni hotelo nič prijemat, potem je pa kar lepo šlo (recimo prvi 3je, po 5ih je bilo že precej boljše, potem pa samo še sem in tja kak, kije bil iztisnjen na mesto, kjer je bil prej keks in je bilo zato tam mastno - pomivat vmes se mi ni dalo). Res ne sme bit pekač namazan in mora bit čim hladnejši - stiskala sem pa direkt nanj, se mi ne da prelagat - v bistvu si niti ne predstavljam čisto, kako bi jih, saj je masa precej mehka - vsaj po tem receptu... To testo je bilo bolj pacasto, ne bi ga mogla valjat pa tako... Moraš pa mašinco (testomat za štancat) pritisnit dol, stisnit enkrat na ročko in potem malo zavrtiš in previdno potegneš stran, da bodoči keks blagovoli ostati na pladnju. Verjetno je lažje, če ti kdo pokaže, ampak meni tudi nihče ni, tako da nujno to ni:) Bom probala še kakega od teh receptov, ko pridem to tega, mogoče za veliko noč za bratca - on jih ma rad, ker jih lahko sabo vzame:) Pa povem svoje izkušnje. Veri