neznan uporabnik
13. jul 2001 1:52
>s "perfect" sem ciljal na Vaso misel, da niste vedeli o uvozenih puranih v Slovenijo, in na dejstvo, da se nahajam v Svici:-). Pomota... nisem vedela o uvozenih puranih iz Kalifornije. Med drugim vem tudi to da vecina ljudi potuje za Bozicne praznike in da se jih vecina ustavi doma. Kot berem, veliko potujete in jeste po Sloveniji, torej bi bilo to cisto mogoce. To da je bil puran uvozen v Svico in ne v Slovenijo je pa tako ali tako zanemarljivo... >Trgovci na svetu sicer uvazajo in izvazajo vsemogoce. Kupci/potrosniki pa kupujejo vse to. Ne samo v Svici, tudi v Sloveniji in ce imajo denar. Ja, tega se ze nekaj casa zavedam - tako kot se vsi razgledani ljudje ki so ze kdaj pogledali preko plota. Mislim da me bolj preseneca da ljudje kupujejo stvari kot pa da jih prodajajo - ste ze jedli sladoled s Kube ali pa pizzo s Kitajske ali pa mogoce kaviar iz Brazilije? Ce bi ga kdo prodajal, bi ga zagotovo - ne zato ker je najboljsi in svetovno priznan ampak samo zato da lahko recete da ste ga jedli, kajne? >Mojega purana sem kupil iz radovednosti. Nisem bil razocaran. Me veseli da slisim da je bil puran okusen. Vseeno pa priporocam da si naslednjic kupite purana iz kake druge dezele - purani niso najbolj naravno bogastvo Kalifornije. So pa zato pomarance, svez pomarancni sok, ter ostalo sadje in zelenjava - mogoce ga tudi prodajajo v Svici, poizkusite! Verjamem v to da je potrebno podpirati lokalno ekonomijo, to velja tudi za vse vrste mesa - ste ze videli kdaj kako izgledajo velike farme zivine v ZDA (tudi v Kaliforniji)?