Gospodinjski aparati miele

ligojna  

član od: 22.12.2003

sporočila: 1501

tema odprta - 2. mar 2005 17:02 | ogledi: 3.741 | odgovori: 9

Zanimajo me vaše izkušnje s gos.aparati miele.Ali so res super kvalitete,ker cene so da te glava zaboli.

l.p.

Vesna Leben

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

2. mar 2005 17:41

Hja, bojda so super in tudi vredni svoje cene, ampak jaz nimam nobenega. Tašča si je nedavno sicer kupila že tretji miele pomivalni stroj in jo že od začetka zafrkava, kot tudi prejšnji (samo prvi ji je 15 let delal kot urca, zato je tudi ostala pri tej znamki). Zanj je dala 240 tisočakov, ima vso elektroniko ter še vraga in pol, uporablja pa tako samo dva programa. Ko sem jaz tehtala, kateri pomivalni stroj naj kupimo, ko mi je po 20 letih brezhibnega funkcioniranja končno le odpovedal Bauknecht (ali kako ze že piše), sestavljen v Obodu v Cetinju (še pomnite, tovarišri???) sem se odločila za Whirlpool. In ni mi žal. Nima sicer na vrhu posebne rešetke, da lahko vodoravno zložiš jedilni pribor, ampak je bolj tih od mielejevega (smo v isti hiši, pa hitro primerjamo), ima prav tako najboljši energijski razred, torej A. Pa samo slabih sto jurjev je stal (akcija!). ZDaj ga imam že nekaj mesecev in dela brehibno, tašča pa gundra, da se je prenaglila. Ne glede na to mislim, da so mielejevi aparati vrhunska znamka, kot je tudi,dejstvo, da imajo vso mogočo najsodobnejšo tehnologijo. Vprašanje pa je, kaj vse kdo potrebuje v kuhinji in koliko mu pomeni, da ima novi aparat prav vse, kar je na zadnje dosežke sploh mogoče. Jaz recimo še vedno zmorem brez štedilnika, ki ga lahko vklopim z mobitelom, medtem ko smučam, medtem ko moja prijateljica brez tega preprosto več ne zmore. Ko kupujem gospodinjski aparat natančno ocenim, kaj želim in potrebujem glede na potrebe družine in način kuhanja, pranja ali pomivanja ter shranjevanja, po ogledih primerjam cene in se potem odločim, po temeljitem posvetu z več različnimi prodajalci seveda. Pozdrav, Mamamia mamamia

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

3. mar 2005 10:16

Mi imamo pečico, je fajn, res neprimerno boljša kot prejšnja, ampak ima par neprijetnih lastnosti: ne da se izključit ventilatorja, ki ohlaja elektroniko še po tem, ko si že zaključila s peko in kar ropoče. Ker je ventilacijska, naj bi bilo možno pečenje v nadstropjih brez problemov, pa temu ni čisto tako: zgornji se neprimerno prej spečejo, sploh pa je kljub ventilaciji zadnji desni kot bolj vroč kot drugje. Tako da vseeno zdaj pečem samo en pekač na enkrat, ker sicer traja predolgo in je neenakomerno pečeno. Je pa res, da je že kar stara... Mislim, da je tudi naš pralni stroj od te znamke in čez njega nimam kaj rečt - je suuuper, pa ga res ne šparamo! Nikoli ne speremo posode, predno jo damo not, kaj šele, da bi jo na pol pomili, kot to delajo nekateri, dostikrat se zgodi, da pozabimo dat sol, ko je že pošla,... skratka res ne skrbimo lepo zanj, pa dela super! Priporočam - bom pa še 1x preverila znamko:) Veri

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

3. mar 2005 10:23

Po mojem je pri večjih gospodinjskih aparatih pomembno naslednje: energijski razred, glasnost (decibeli), poraba vode in koliko posode lahko naložiš (4 članska družina rabi verjetno večjega od 2 članske) in seveda cena. Fino je mogoče še, če ima zamik začetka, da lahko nastaviš zvečer in začen prat, ko je cenejši tok (sploh pri pralnih strojih), pa da ima kak ekkonomičen program (pri pomivalnem stroju da lahko pere samo zgornji alil samo spodnji del in pri pralnem to, da imaš možnost prati polovično mero perila - pride prav ob raznem pisanem, ki se ga ne nabere tako hitro). ko bova midva kupovala, se bova vsaj za pralni stroj gotovo odločila za Gorenje - ga imamo zdaj, ga imajo fantovi starši in moja mami in so vsi zelooo zadovoljni, stroj je tih, ima vse naštete možnosti (plus možnost dodantnega spiranja), dela ko urca in po mojem je vsaj pri pralnih strojih Gorenje zakon:) Za druge stvari pa še ne vem, to bo prva investicija:) Veri

mamamia  

3. mar 2005 11:58

No, pri pralnih strojih tudi jaz prisegam na Gorenje. V dvajsetih letih zakona imam zdaj tretjega, tašča in svakinja pa sta kombinirali s candyjem in samsungom. Ni primerjave glede časa pranja in še česa, da ne govorim o številu okvar - samsung nenehno crkuje, vsake toliko ne centrifugira, trese se in je glasen, očitno so imeli smolo; taščin candy je tako tako, vsake toliko nekaj, jaz pa imam znova srečo. Pa ima ta moj Gorenje, čeprav je zdaj star že ene tri leta, tudi avtomatsko jemanje vode glede na količino perila, pa še vse tiste možnosti za različne načine pranja (celo s svilo nimam problemov - nežno pranje in višji nivo vode, pa je krasno). Naše tri stroje sem primerjala glede možnosti, ki jih ponujajo, in na ceno, ki smo jo plačale - jaz sem prišla najbolje skozi. Če k temu dodam še to, kako redko se kvari, sem pa sploh na najboljšem. Poleg tega moj stroj pere še perila namesto pokvarjenih, sicer pa je tako ali tako nenehno v pogonu oziroma sta morda dva dneva v tednu, da nič ne pere. Priznam pa, da sem do gorenja tudi lokalpatriotsko razpoložena - zakaj ne bi kupovala naših strojev, če pa sodijo med vrhunske znamke. Samo pri pomivalnem sem naredila izjemo, ker mi notranj razpored za pranje najbolj ustreza pri whirlpoolu. Ne vem pa še, kako bo z naslednjim hladilnikom, saj stari že daje neke čudne zvoke od sebe. Želim si tistega z dvokrilnimi vrati in z ledomatom pa z odprtino za hladno pijačo, a je drag ko žafran. Ima katera kakšne izkušnje v zvezi s tem? Mamamia mamamia

suzanar  

član od: 29.1.2004

sporočila: 458

3. mar 2005 16:18

Tudi moj pralni stroj je Gorenje in veselo pere že celih 20 let. Zdaj sicer postaja malo glasen ( se uči pet, a mu ne gre preveč dobro), a doslej ( razen menjave gum in takih normalnih malenkosti) nisem imela nobenih problemov z njim. Mislim, da bo tudi naslednji Gorenje. Suzana

barbara***  

član od: 1.7.2004

sporočila: 62

3. mar 2005 17:09

Tudi moj Gorenje pere že kakih 16 let in razen gume na vratih pa kakšne žičke, ki se je iztaknila, ni bilo problemov. Ker ga imam v ločenem prostoru, me ne moti glasnost, res pa je, da je zadnje čase perilo po centrifugi malo bolj mokro, tako, da obrnem še enkrat na centrifugo, pa je. Tudi njegov naslednik bo zagotovo iste znamke.Miele pa pri nas zaenkrat še ne poznamo. barbara

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

3. mar 2005 19:32

Pri Miele je kar velik del cene že kar samo ime, ne bom rekla, da nimajo dobrih proizvodov, ampak zakaj bi dajala denar zanje, če dobim isto kvaliteto drugje ceneje. Mi je vseeno, ali je moja pečica od Miele, Gorenje ali Electrolux..., glavno je, da dela v skladu z navodili. Loni Makaroni

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

4. mar 2005 7:28

Miele je neprekosljiv v pralnih tehnikah, v kar vlagajo ogromna sredstva. Njihov glavni proizvod so pralni sistemi za gospodarstvo. Tako da je edini njihov stroj, v katerega bi se splačalo investirati, pomivalni stroj.

mamamia  

4. mar 2005 14:40

Ja, verjamem. Ampak ljudje se za nakupe praviloma odločamo po lastnih izkušnjah ali glede na izkušnje tistih, ki jih poznamo, in v moji okolici je Miele "pogrnil" prav pri pomivalnih strojih. Daleč od tega, da bi menila, da so slabi, nasprotno, menim, da gre res za vrhunsko znamko in da so tudi vredni svoje cene. A če si v situaciji, da je zate razlika plačati 240 tisočakov ali pa 140 za dokaj primerljivo zadevo, potem velja razmisliti...In ko seštejem vse pluse in minuse ter izkušnje, Miele ni na prvem mestu pri nakupu. Karr pa ne pomeni, da ga ne bi kupila, če tudi cena ne bi bila eden od faktorjev. Tako kot je Kirby verjetno res vrhunski sesalec, a zaradi slabega stika, ki mi ga niso uspeli popraviti ne prvič, ne drugič, ne tretjič, in sem morala zadevo lepiti s selotejpom, da sem lahko sesala, sem ga treščila v klet in ga nočem več videti, sesam pa zdaj z drugo znamko. In sem akviziterju, ki mi je spet prišel ponujat Kirby, to tudi povedala, v hišo pa mu nistem pustila niti po naključju. Mogoče se preveč kapriciram, ampak ko imam na servis reklamacijo in jim pred njihovimi očmai pokažem, da reč ne dela, oni pa mi zaračunajo oba servisa, o hvala lepa, jaz se ne grem več. ZNamka gor ali dol. Mamamia mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti