ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

Zajčica  

član od: 17.3.2005

sporočila: 63

25. maj 2005 10:25

"kile in prijatelji" pri meni je bilo pa tako, da me sodelavci in znanci ... še preveč hvalijo in vsake dva dni sprašujejo kok sm shujšala (ja joj - vsak dan pa verjetno ne shujšam 5 kil)... medtem ko prijateljice, ki jih ne vidim več prav pogosto (torej je bila razlika očitna) ... niso opazile nič! pa niso slabe prijateljice, niso fovšljive, ampak ni mi jasno, da niso opazile, ker sem drugi človek... najbolj na smeh mi je šlo pa pri sorodnici, ki je bila precej obilna in je lani shujšala za cca. 20 kg ... in smo jo ful hvalili itd. - ampak kakšen dolg nos je imela, ko me je po dolgem času videla... kar gledala me je, ampak tisti kisel izraz na obrazu je vse povedu... pa ravno ona, ko bi lahko vedla kako je to in kako je človek vesel! Zajčica

Joni  

član od: 17.5.2005

sporočila: 9

25. maj 2005 11:16

Alo, alo! Še dobro, da vas imam, ker sem za malico prišla na forum. Saj lakota ne treska tak hudo, je pa prisotna. Evo - pa sem začela s trebušnjaki in podobnim lomljenjem. Najprej pozdrav soncu, 10 počepov in 10 trebušnjakov. Ni veliko, začetek je pa le. Jaz sem se odločila, da bom na tehtnico stopala le enkrat na teden - tako, vsak ponedeljek recimo. Pa tudi merit se ne mislim bolj pogosto. Se bom pustila presenetit in upam, da mi bo uspelo. Prav tako me v omari čakajo ene kavbojke, ki jih bom poskusila oblečt tam enkrat čez tri tedne. Oh, ko bi tudi moje oprsje malo izginilo, bi me bilo samo veselje, ker sem sita tega, da me dol vleče pa ful mi je tečno, ker po trgovinah s spodnjim perilom težko dobiš kak lep nedrc, sploh če je večja številka. Tiste 5 cm naramnice se mi gabijo, če pa so kakšne ozke se pa v rame zažrejo. Toliko, da sem vas "videla", grem zdaj po novo flašico vode. Se beremo! Joni

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

25. maj 2005 12:33

Živjo! Zunaj je prečudovito vreme. Se mi kar smilite vse tiste, ki ste zaprte v svoje pisarne. Sem ravnokar nabrala in očistila solato za kosilo. Sebi bom verjetno dodala še paradižnik in kumarce, da bo lepše na pogled in boljše za želodček. Saj mora bit na sadni dan kosilo malo bolj pestro, čeprav bi jaz raje več pojedla za večerjo, to je tisti del dneva, ki je meni na sadni dan najtežji. Takrat navadno delam inventuro po kuhinji. Se bom pa poizkusila zamotit, če ne drugače je v tem letnem času ta del dneva najbolj primeren za rekreacijo, ali zgodaj zjutraj, kar pa vedno prespim. Torej mi ostane le večer! Bom javila kako bo! Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

lisička  

član od: 21.7.2003

sporočila: 588

25. maj 2005 14:01

Rožica, kako sem ti fouš, ko si lahko na sončku. Tudi jaz imam danes vitaminski dan, pa bom tud eno fino pisano solato za kosilo zmazala. Jo že komaj čakam. Noter bo pa zelena solata, paprika, paradižnik im mlada čebula. Tudi meni večeri na ta dan niso najprijetnejši. Mož se sicer trudi, da mi ne dela luštov, samo ne morem od reveža zahtevat, da zvečer deli mojo usodo brez papice, če je lačen. Se raje jaz takrat umaknem. Večinoma gre, včasih je pa prekleto težko. Držte se Rožica in rožice! Gobica

maychi  

član od: 12.9.2004

sporočila: 616

25. maj 2005 14:15

Zdravo lepotice (in lepotci, če še nas kaj berete). Jaz takoooooo uživam, se vidi, da se je pričel (no ja skoraj) moj letni čas...........obožujem sonce, vročino........ Darchy!!!!!!!!!!!!!!!!! Končno si se oglasila. Kje si hodila, pa menda se ja nisi tako zagrizeno učila, da nas nisi mogla spremljati.....tako za kazen moraš prebrati vseh nevem koliko strani, tako da boš videla, da smo te pogrešale! Začni, takoj, če že nisi Rožica, kako kaj tvoja rekreacija, še vztrajaš? Jaz imam tam nekje okroli 20 vzponov na naš hrib. No ja ni slabo, glede na to, da sem začela slab mesec dni nazaj....Tečt pa nisem šla že kar lep čas....grem raje na hrib. Delam pa še pilates med tednom, vikend imam pa bolj za počivanje, vsaj kar se pilatesa tiče, hrib mi pa ne ugre-če je lepo vreme seveda. Tako grem nazaj za knjige (samo, da ne bom zaspala, sedaj ko sem tako fino sita) pa malo se soncu nastavljati, da dobim malo barve! Lp, maychi

Darchy  

član od: 3.2.2005

sporočila: 213

25. maj 2005 18:14

Hojla, drage moje...ja ja, sem še med živimi. Res je lep občutek, da ste me malo pogrešale. No, saj nisem čisto vsega nazaj dobila, ampak večino- ampak zdi se mi, da sem še bolj okrogla kot sem bila prej. Je že res, da sem bolj male sorte in se mi potem vsaka deka na kakem žlaufku več pozna. Še zmeraj se stlačim v konfekcijo 36/38, sam ne več tak lepo, ko tik po koncu diete - itak se pa verjetno spomnite, da sem vsega izgubila samo 4 kilograme, da sem rekorderka med najmanj izgubljenimi, da pa sem sam bolj izgubljene sorte... hrana me premami, pa ne toliko obroki, kot razni "snacksi" vmes -včasih je to jabolko ali jogurt, včasih sok ali kava, včasih pa kruh z reszino sora, ali kaj sladkega...hja in tako jih dobiš, kljub miganju nazaj. Moj me tolaži, da bo drugače, ko bova enkrat imela urejeno življenje, urejeno prehranjevanje...sedaj sva ptici selivki, malo tu, malo tam... jeva kdaj in ko in kaj pride.... potem se pa niti ni čuditi. Ali je pa to samo še en izgovor več? Darchy

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

25. maj 2005 22:46

Pozdravljene, jaz sem v tem kotu prvazaprav nova. Imam drugi mandat, 58. dan. V tej rundi grešim več kot prej.Sicer tudi nisem kdo ve kak karakter. Danes sem bila na češnji, povejte, kako se naj zadržim, da bi jih pojedla samo dve pesti na en dopoldan.Čet dest dni jih pa ne bo več.Vodnega dneva še nisem imela nikoli,ker imam hude težave s hipoglikemijo, pa tudi karakter nisem. Sem o vaših zgodbah pripovedovala prijateljici, s katero se podpirava in ki ji enkrat na teden povem vse grehe. Ona tudi. Imava eno vprašanje, pozna kdo sadje z okusom po mesu? Ali prav razumem, da lahko jem olive, ki so zelenjava. Slane olive na sadni dan zeloooo pomagajo!! Sicer pa jem to čudovito, hrustljavo solatko, najraje posavko brez vsega, jaz rečem nago, pa sploh ni problem. Nago solato jem že leta, odkar sem v naši menzi videla kuharja, ko meša s svojimi kosmatimi rokami, na katerih se lesketajo oljne kapljice, celo posodo zelene solate.Je pa malo hudo, ko je berivka, solata ob suši, ker je grenka. Kajne, da lahko jem olive namesto zabele na solati? Še namig: pečene paprike iz skrinje v solati. Lep pozdrav. frina

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

25. maj 2005 23:08

Frina, hvala za namig o paprikah. Olive jem večkrat na sadni dan, ker jemo takrat lahko tudi zelenjavo. Olive jem vložene, saj se pri nas dobijo samo takšne. Ali kje jedo tudi surove? Mogoče vedo Primorke več o tem, če jim doma rastejo oljke. Ali ima nasad oljk kakšno ime? (kot sadovnjak ali vinograd). Vidim, da sem že malo zgrešila temo foruma, zato je bolje, da grem spat. Lahko noč in dobro se naspite za jutrišnji dan hujšanja brez pregreh. riba-ribica

Zajčica  

član od: 17.3.2005

sporočila: 63

26. maj 2005 8:21

a nimajo olive precej kalorij? oz. maščob? Zajčica

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

26. maj 2005 8:34

Hojla! Včeraj sem bila pa zelo pridna in nisem nič grešila. Danes sem na B in si bom naredila mesno solato.Nasploh zadnje čase najrajši jem solate,takšne in drugačne. Včeraj sem si za kosilo naredila solato iz zelene solate,rukole,paradižnika in rdeče redkvice,vse skupaj pa sem posula z zelišči(začimbna mešanica za Klasično solato Kotanyi,vsebuje pa peteršilj,drobnjak,papriko,por,čebulo,zeleno,pastinak,vršičke kopra,korenje in luštrek.Zelo okusna zadeva!) Upam,da bom tudi danes zdržala brez pregreh in da bom končno zbila še kako kilo. Mejte se lepo! Marjetka cvetka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti