ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

mala mucica  

član od: 11.10.2004

sporočila: 50

24. maj 2005 13:13

becki - zelo dobro razumem, kako ti je, ker sem bila še včeraj tudi sama v štali. Ampak ti občutki minejo!! Zdrži še en dan. Važno je da sama vidiš spremembo. Če si izgubila 5 kg je to veliko (3x5 =15). Ne odnehaj - tudi če ne izgubiš niti kile več (kar veš, da ne bo res), se boš cenila, zato ker si vztrajala. Splača se potrpet, ker je nagrada velika. Ko sem se danes zjutraj pogledala v ogledalo in ni bilo tistega trebuha, kot sem ga navajena, sem bila tako srečna. Pa še včeraj sem imela občutek, da ne gre dieta nikamor. Opažam, da se moram diete strogo držati kar nekaj dni, da spet kile stečejo. Sploh pa imaš nas, da te vzpodbujamo. Pomisli, kako luštno bo, ko bomo sproščene tekale po plaži to poletje. mala mucica

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

24. maj 2005 13:28

mala mucica, tudi jaz nikoli v življenju nisem marala tople vode, zato se nisem kopala v toplicah, ampak je bilo Boh. jezero zame zakon. Po operaciji pa sem poizkušala kljub prepovedi zdravnika plavati v vodi npr. 22-24°C, pa ni šlo. Pravijo, da se v taki vodi mišice preveč skrčijo, kar hrbtenico še bolj stisne in to ni dobro. Upam, da imam letos glede na vso silno telovadbo mišice dovolj močne, da bodo zdržale to in mi ne bo treba plavati v mlakužah. Pa če drugega ne, v hladni vodi ni dosti ljudi in lahko plavam po mili volji. Becki, saj je res zelo različno, koliko kg katera v kakšnem času izgubi. Očitno nimaš toliko viška kilc, da bi te kar letele s tebe. Zase vem, da sem od 2. do 3. vodnega dneva izgubila 3 kg, vmes pa je teža stala kot pribita. Poglej, 1/3 diete je za tabo in res bi bilo neumno sedaj končati. Nekaj časa ne pojdi na tehtnico, jej pa po reglcih in boš videla, da boš nagrajena. Koliko pa se giblješ in znojiš ? Tisto o vsakem 5. dnevu kot vodnem dnevu bi pa na tvojem mestu pustila pri miru. Hitro izgubljeno, hitro pridobljeno. Na sodelavce se ne oziraj. Saj verjetno je že kaj opaziti, samo iz zdrave slovenske "favšije" je boljše biti tiho. Saj poznaš to. Bodi pridna in vztrajaj !!!!! Čez hribe in doline, čez kuščarjeve jame, naj kilce vrag z mene vzame....... Saj jih bo, brez skrbi. marjanca45

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

24. maj 2005 14:19

Ja punce, kaj je sedaj to - obupavanje, pa nehale bi, pa nima smisla.... A smo se začeli smilit samim sebi, ali kaj? Poletje je tu, pred ogledalom pomerite kopalke in če vam je slika všeč - OK. Če pa ne, se pa ja splača še malo "stisnit"! Jaz sedaj prestajam 43.dan po 3MD. Ne držim se Rinine knjižice, enostavno ločujem znotraj obroka. Imam 1 sadni dan tedensko, ostali dnevi so pa "po želji in okoliščinah". Sem in tja kiksnem, potem se pa naslednja 2 dneva držim malo bolj resno. Zaenkrat težo držim - torej -10 v 3 mesecih in še slabe 3 po dieti. becki - sem ena od tistih, ki VES drugi mesec ni shujšala niti grama! Potem je pa šlo lepo naprej, kar verjemi!. Nič obupat! Darchy, kje si? Kaj si pa delala, da si vse dobila nazaj? Presneto, pri tebi imam ves čas občutek, da sploh ne rabiš hujšat in se ti le zdi, da si pretežka! Kar se pa tiče komentarjev - shujšala sem 13 kil, pa ni nobena prijateljica niti "opazila"! grem stavit, da bi pogruntale, če bi se zredila za 3. Zunaj je lep sonček - popoldne se malo posončajte, da bodo shujšani trebuščki še lepši! Lisa

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

24. maj 2005 14:44

Lisa, imaš pa res prave, zelo slabovidne "prijateljice". Pošlji jih h okulistu, vse po vrsti. Očitno tudi ti nimaš težav po dieti. Meni je super. Imam skoraj 2 kg manj kot po koncu diete in res mi ni jasno, kako ima lahko nekdo probleme po dieti. Tudi jaz imam 1x tedensko sadni dan. Počutim se odlično. Očitno sva končali istočasno. Sva pa res ta pravi rožici, kaj praviš ? marjanca45

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

24. maj 2005 14:56

Haaa,haa.. Lisa tudi jaz stavim, da bi opazile. Sem tudi jaz doživela enako s strani bljižnje okolice. To ni nič kaj drugega kot, saj poznate tisto pesem, če favšija bi gorela, bi Slovenija bila v ognju cela.... Se popolnoma strinjam s tabo Marjanca. Sama zdaj, ko se mi res pozna in zelo dobro zgledam (da neboste popolnoma verjele, ker toliko samozavesti pa še nimam, da bi se počutila, kot da ZELO dobro zgledam; mi pa ne manjka dosti :) ), velikokrat dreznem v žerjavico, ker opažam da jih strašno jezi moj novi izgled in kar zagori. Pa nobeden ne komentira, no vsaj v pozitivnem smislu ne. Vendar opažam, da jih jezi, ker si vežejo puloverčke, okrog tazadnjih...... Zato mislim, da se ne splača odnehat, glede vodnega dneva vsak 5 dan, pa samo to: punca ne igraj se z zdravjem. je pa tudi res hitro izgubljeno=hitro pridobljeno. Je pa tudi moj fant mnenja, da zdaj imam pa dosti izgubljanja teže. Sama jemljem prav vse dodatke, ki si jih naštela (B-compleks in Ca vsak dan, Mg in multivitamine pa popravici povedano ko se spomnim, ter včasih železo). Lp, Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

mala mucica  

član od: 11.10.2004

sporočila: 50

24. maj 2005 15:05

marjanca45 - Zdaj malo bolje razumem tvojo situacijo. In sočustvujem s tabo, ker ne moreš v hladnejšo vodo, ker če bi to mene doletelo, ne vem kaj bi. Obožujem vodo in plavanje. V topli vodi se pa sploh ne da plavati. Te pa občudujem, kako lepo držiš težo po dieti. Da o tvoji pozitivni naravnanosti sploh ne govorim. Meni si velik zgled in spodbuda. lisa - tvoje prijateljice pa res niso nič prida. Pri toliko izgubljenih kg-jih se ti mora gotovo poznati, da si shujšala in to precej. Gotovo zdaj zgledaš dosti bolje kot one, pa so ti fouš. Ah škoda. Moja prijateljica je tudi zelo shujšala po tej naši dieti in je čisto druga. Pa ji to z veseljem povem, ker res izgleda odlično. Si pa zaslužiš veliko pohvalo, da si takole zdržala med dieto in po njej. Še en pozitiven zgled več zame in za vse nas. Rožica - hvala za odgovor glede vitaminov. Torej razmišljam v pravi smeri. mala mucica Sporočilo je spremenil(a) mala mucica dne 24. maj 2005 15:09:21

puhica  

član od: 19.4.2005

sporočila: 36

24. maj 2005 15:21

Pozdravček! Ste bile pa pridne s pisanjem. Tudi jaz sem se grešila. Prvič je bilo na B-dan. Sva bila z mojim pri njegovi teti in je bilo že vse kuhano ko sva tja prišla in se nisem hotela zmrdovati, pa sem vzela riž+mesne kroglice(riž nebi smela).To sva jedla od 12, potem pa celi dan nič in ko sva domov prišla sva šla na ribjo ploščo (vse bi bilo lepo in prav, če ne bi zraven jaz jedla še pomfrija in da ne bi bila ura 10 zvečer), pa kokr da še nisva imela zadosti, sva šla pa še na en sladoled. Kam sem vse dala, še danes ne vem. Potem pa še včeraj ko sem imela OH dan, sem pojedla slane palčke,potem zvečer pa:torto+ježka(sem si prinesla iz službe,bila v nedeljo čisto brez greha=)),čez dobro urco sem si šla iskat sladoled in še Frutabelo. Potem sem pojedla še 2 mali bombici (kruh) in nisem imela še dosti, zato sem si šla ob pol 21 skuhati še kašo na mleku, kateri sem dodala sladkor in kakav.Danes pa sem dobila odgovor, zakaj taka požrešnost (menstruacija). Danes imam pa sadni dan in se ga držim!!! Tudi jaz jem vitamine in nimam nobenih problemov (saj zaenkrat ne). Ugotovila sem, da od kar sem na dijeti, da sem nazaj dobila lepe nohte,tako da je prov fino. Ja,meni tudi odgovarja bolj mrzla voda kot topla. Sem bila samo do kolen v morju pa je bilo enkratno. Komi čakam, da grem spet na morje, da se potunkam,hehe!!! Pri nas je sonček, jaz pa za knjigam. Ampak bolje sedaj kot pa poleti. Lepe in pridne ostanite puhica

Joni  

član od: 17.5.2005

sporočila: 9

24. maj 2005 15:50

Aloha, bejbe! ZMAGALA SEM, ZMAGALA SEM!!!! Priplavala sem čez vodni dan in zdaj se bom ful hvalila, da z lahkoto. Sploh ni bilo tako grozno. Zdi se mi pa, da sem polokala 5 litrov vode, zato sem bila pol dneva kar na WC-ju. Danes zjutraj sem se tudi psihično pripravila, da se mogoče na tehtnici nič ne bo poznalo, da ne bi bilo prevelikega razočaranja pa vam moram povedat, da se je. Po enem mesecu muke in trpljenja, grehov in pregreh se je moja teža zmanjšala za celih 5 kil. Zdaj se bom poskusila začet prepričevat, da se v naslednjem mesecu morda kaj dosti ne bo premaknilo, mogoče pa pade kakšen centimeter. Becki, ne obupaj! (Pazi, zdaj se bom jaz junačla). Na vidno mesto si obesi kakšen kos oblačila, ki ti je zelo pri srcu in ki ti je bil "pred kratkim" še prav. To te bo gnalo naprej - vsaj mene to malo dvigne. Zdaj se moram pa pripravit še do tega, da bom začela malo s trebušnjaki in podobnimi heci, ker brez gibanja ni nič. Mogoče me zamika kolo. Sem pa taka lenoba, da mi potem, ko pridem iz službe, ni več nikamor ven za it. Lisa, prijateljice so pa specialne - ni kaj! Tudi sama sem imela eno tako, ki sama sicer nikoli ni imela težav s postavo, še danes in tudi ko bo 80 let stara, bo iz sebe napravila atraktivno pojavo. Ampak tega, da sem uspela pred leti shujšati, ni mogla kar tako požreti. Ko sem ji po izgubljenih 10 kilah enkrat pokazala nove puloverje, ki sem si jih za nagrado kupila je bil njen komentar: "Kaj si nisi malo premalih kupla?!" Bila je divja, jaz pa sem jo samo zadeto gledala, ker mi ni potegnilo kaj je hotla s tem. Potem sem zgruntala, da ona ni več lepotica v spremstvu male svetleče okrogle bunke, ker se ni nihče več ukvarjal samo z njo ampak sem se tudi jaz lažje vklopila v njeno ligo. Postala sem moteč faktor v njeni bližini in tako so se najine poti kmalu ločile. A ni to brezveze. Celi cajt se kolješ s tem, da se rešiš par dek, eno samo trpljenje, pol ti je pa tega še nekdo fouš. Levka, makarone (vse testenine tako imenujem) ti lahko mirno ješ, ko je OH dan, samo jaz sem skregana z njimi, ker nisem karakter, da bi se znala upreti želji po hrani,saj me testenine hitro napravijo še bolj sestradano. Bom pa poskusila pico, ker jo obožujem. Tako s paradižnikom in šampinjoni. To, da ne bo sira gor, bom tudi pregurala. Tako, dovolj je bilo samohvale, zdaj se bom pa spet spustila na tla in bom ponižno prosila za vzpodbudo za naprej. Sigurno bom spet poskusila kmalu popustit. Grem zdaj malo sedet na hrbet in se prepričevat, da bo bilo fajn začet s telovadbo. Pa drž"te se! Joni

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

24. maj 2005 19:14

Hoj! Jaz se zaenkrat kar dobro držim, kaznovala sem se z vodo, bolj natančno imam lunin dan. Da "odplaknem" včerajšne grehe. Tejčica, bog daj bi tokrat tudi obveljala, tista da bo voda vse včerajšne grehe odplaknila! Joni čestitam! Pizza pa je zelo dobra tudi brez salame in sira. Sem sicer dvomila v to dokler je nisem poizkusila. Obložim jo z veliko zelenjave (čebula, por, paprika, gobice,....), ki jo najraje prej malo popražim, mi je bolj všeč. Lp, Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

aknirad  

član od: 26.2.2005

sporočila: 87

24. maj 2005 21:52

Živio moje dame. Naj se še jaz malo izpovem: Z dieto sem končala točno pred enim tednom (izgubila 10 kg) in sedaj od dveh "prijateljic" vsaki dan poslušam: "Koliko si se pa nazaj zredila zdaj po dieti?" Seveda sta me enkrat videli z veliiiiikim sladoledom, enkrat s sendvičem... Jaz pa lahko s ponosom povem, da sem izgubila še 1 kg v enem tednu. Poanta je pa v tem, da sem prva dva podietna dneva žrla, žrla..., potem pa samo normalno jedla in ločevala med obroki. Še sadnega dneva si nisem določila ta teden. Upam da mi bo vsaj voda ratala ob vsaki prazni luni. Torej, še 10 dkg in upam da bom končno zagledala tisto željeno 5 na tehtnici. Še naprej pijem Mg, Ca in multivitaminske tablete - ko se spomnim seveda, drugače pa rada spijem tudi Radensko. Se mi zdi, da me kar poživi. Res je, kot je ena omenila (oprosti, a to je moj spomin za imena), topla voda ima nekaj veze s srcem.Pri naši hiši edino pri meni ni kopalnica cela v sopari, ker tople vode ne prenesem. Pa tudi zunanja temperatura mi ustreza nekje do 25 stopinj, ostalo je zame že preveč. Zato pa imam tako rada zimo. Joni, jaz sem v drugem mesecu izgubila samo 0,7 kg, je pa zato bilo povsod 4 cm manj. Zato kar z dvignjeno glavo v 2/3 diete. Tako, malo sem poročala, malo pojamrala... zdaj grem pred TV, vmes pridem še med vas da vidim če je kaj novega, potem pa spat. Uh, še to. Si lahko mislite, da sem jaz danes zjutraj ob 5.30 že delala počepe, trebušnjake...??? Še sama sebi ne verjamem. Imejte se! Aknirad-bombica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti