21. apr 2005 10:11
Rmeli, spomnim se te še iz prejšnje serije hujšanja, ker sem brala cel forum za nazaj. Pa daj, no, dokaži si, da si ta prava. Veš kaj je mene motiviralo - gola sem se postavlia pred ogledalo in mi je postalo zelo hudo ob pogledu na to, kar sem videla. In takrat je padla odločitev - saj taka ne morem več hoditi po svetu, pa še telo mi bo hvaležno, posebno hrbtenica, ki mi še ne povzroča težave. Veš, mislim, da ni potrebno dosti, še posebej tebi, ko že veš, kako gre. Tako rada bi ti pomagala, pa ne znam drugega, kot reči, spravi se skupaj punca, zaupaj vase in ni vrag, da ti ne bo ratalo. Ko ti bo pa hudo, tipkaj, pa ti bomo kaj povedali.
Vipercat, držim pesti za službo. Sama sem bila nekoč 9 mesecev brez dela, tako, da dobro vem, kako je to.
Tinqa, Marjetka cvetka glede telovadbe in odvečnih kg drži. Se spomnim, ko sem imela pri višini 1,7m težo 90 kg in sem začela s hojo, ki je sčasoma postajala vedno hitrejša. Ko sem izgubila prvih 5 kg, sem počasi začela tekati. Najprej na kratke razdalje, potem pa so ob drugačni prehrani začeli kg kopneti, tek je postajal vedno daljši in lažji in po izgubljenih 20 kg sem lahko pretekla 10 km brez pavze. Važno je le, da je človek vztrajen. Tekala sem dve leti, 3-4x na teden. Potem pa so se začele težave s kolenom, na koncu pa še s hrbtenico, kar se je končalo z operaciojo le-te. Vendar sem sedaj pač našla druge vrste gibanja, ki mi pomagajo ohranjati kondicijo in težo. Vsak lahko zase najde način, kako ostati aktiven. Važno je le to, da ne prenehamo.
marjanca45