ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

Busy Bee  

član od: 16.4.2005

sporočila: 56

16. maj 2005 17:43

Olina! Iz lastne izkusnje ti povem, da se zredis! 10/5 sva praznovala 2. obletnico in jaz sem se zredila za 5 kg. Moz pa nic - ima sreco s prebavo in podobnimi stvarmi. Prepricana sem, da bosta uzivala, ker je to res vajin dan. LP, Barbara p.s. pod Pohorje ne morem priti, ker imam naslednji teden en zaje..... izpit! Busy Bee

puhica  

član od: 19.4.2005

sporočila: 36

16. maj 2005 18:28

No pa sem doma. Becki super, da boš ostala z nami=) Olina, čestitke in vse najboljše vama želim Me tako zebe, sem oblečena lih kot da bi bila zima zunaj. Ampak za enkrat se ne dam. Dele bom šla še na en sprehod, da mi čas hitreje mine, potem si bom pa še kaj najdla, da se zamotim. Sicer pa če ne bi bilo tega foruma, bi se že zihr pregrešila, tako da res hip-hip-hura za tale forum in vas=) puhica

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

16. maj 2005 18:42

Katky, prav si ugotovila. Več jih imaš na štartu več izgubiš. Mislim, da ti diete ni potrebno predčasno končat. Bilo bi nesmiselno, ker naj bi se ti po tej dieti spremenil metabolizem. Če ne za kaj drugega se ti jo splača izpeljat do konca že zaradi tega. Nič ne sestavljaj jedilnikov v nedogled, sestavi si za prve štiri dni ali mogoče za prvi teden. Ker ne veš kaj se ti bo določen dan "luštalo" se mi zdi nesmiselno sestavljati za daljše časovno obdobje. Sicer pa lahko štartaš po Rinini knjižici, kjer imaš sestavljen jedilnik za vseh 90 dni. En jedilnik za vseh 90 dni boš našla tudi tu: http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=2614 Upam da boš čimprej sestavila jedilnik in se nam pridružila. Mislim, da se splača kar začet, poletje je pred vrati!!! Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

terlikar 1  

član od: 10.3.2005

sporočila: 994

16. maj 2005 19:39

Se pa še jaz javljam.Danes sem preživela sadni dan,no ja,skoraj sadni,saj je za kosilo pel zelanjavni krožnik.Z mojim izletom v Maribor ne bo nič-je delovna sobota(saj pri meni je tako ali tako vsaka,pa še nedelja zraven). Pa še pohvalit se moram:kljub mojim izletom do jogurtov in nazaj mi je od prejšnjega ponedeljka do danes uspelo stopiti 1kg,tako da PUNCE-NIKAR OBUPAT! Bernarda

Dipsi  

član od: 14.11.2004

sporočila: 378

16. maj 2005 20:03

Ojla1 Na žalost tudi z mojim izletom v Maribor ne bo nič, ker imam vse sobote delavne in takrat je tudi največja gužva. Boleč zob se je umiril pod strokovnim prijemom zobozdravnice( zvrtala ga je do živca in napolnila z zdravilom) pa vendar še vedno ne upam jesti kakšne trše zadeve. No bo že boljše. Jutri me čaka v KC v Lj zoprna urološka preiskava. Držite pesti zame, da bo vse v redu. Picika poglej svojo zasebno pošto. Lepo pozdravljene Dipsi

FREDOLINA  

član od: 12.5.2005

sporočila: 16

16. maj 2005 20:17

Pozdravljene! Še malo pa bo konec vodnega dne. Še zdaj imam polna usta sline, saj moji niso bili zadovoljni z industrijsko pečenko, ki sem jim jo nabavila za kosilo in sem jim zdaj morala pripraviti še pico. Velika skušnjava, ki jo zdaj, ko diši po hiši, rešujem na forumu. Res pomaga, hvala vsem. Puhica uspelo nama je. Jutri javim rezultat prvih 29 dni. Okolica že opaža spremembe, sama pa tako ali tako ne dvomim v dieto, na katero se sploh nisem pripravljala. Naslednji dan, ko sem dobila knjižico v roke, sem začela. Upam, da ne bom tako na hitro tudi končala. Zdaj pa bom počasi šla v posteljo kaj prebrat, da se zaposlim. LINA

aknirad  

član od: 26.2.2005

sporočila: 87

16. maj 2005 20:28

Pozdrav tudi od mene. Danes preživljam svoj 91., torej zadnji dan diete. Še nikoli mi sadni dan ni šel tako lahko kot danes. Jutri se bom stehtala, zmerila in vam posredovala rezultate. Začela sem z 71 kg pri 165 cm, po tretjem vodnem dnevu sem imela 60,2 kg (tako željene 5 žal nisem videla!!!!!!!), žal pa sem ga zadnji teden tako lomila, da mi je danes zjutraj pokazalo 61,9 kg. "Vtrgalo" se mi je vedno na OH dan, ko sem enostavno izgubila kontrolo nad sabo in zmešala B, Š, OH in se nažrla do sitega in še čez, potem pa tuhtala, ali bom bruhala ali kaj, tako mi je bilo slabo. In po pravici povedano, raje bi se še naprej držala predpisane diete, kot pa končala z njo, saj se zelo bojim,da mi bodo spustile vse bremze. Marjanca, v tem primeru se bom spomnila nate, saj je zelo vzpodbudno tvoje pisanje o tem, kako nadaljuješ prehranjevanje. Zanima me, a zvečer ješ kruh ali samo za kosilo? Kaj pa bolonjski špageti, golaž s testeninami, navadna pizza?...... V soboto me žal ne bo pod Pohorje, ker grem na maraton treh src v Radence - na 11 km pohod, potem pa bom še navijala za sina, ki bo bežal na 5,5 km. Obljubim, da bom forumu še naprej ostala zvesta in vam tu in tam tudi javila kako napredujem, oz. nazadujem. Torej, ciao do jutri. Aknirad-bombica

Zajčica  

član od: 17.3.2005

sporočila: 63

16. maj 2005 20:42

ej punce ... kaj pravite na to, da zamenjam kaki obrok sadja z hippovo kašico ali frutkom - tistimi sadnimi. kalorij ni veliko, maščob sploh ne, sladkorja tudi ne... Zajčica

Marina5  

član od: 6.10.2004

sporočila: 170

16. maj 2005 20:51

Dober vecer starim in novim, Me je Vipercat povabila v Maribor in sem bila ful vesela, da ste se spomnile tudi name. Zal ne bo nic, ker grem v cetrtek na sluzbeno pot in bom doma v soboto ponoci oz. v nedeljo proti jutru. Sicer pa vam povem po resnici, da mi ni cisto nic zal, ker sem kar precej dobila nazaj. En teden po uspesno zakljuceni dieti sem se odlocila, da preneham kaditi. Tako kot sem tudi obljubila ... ko shujsam, neham s cigaretami. In res mi zaenkrat se uspeva, nisem prizgala ze skoraj dva meseca. Prepricana sem bila, da sem tako navajena na disciplino, da ne bom prevec jedla. Ja, malo morgen!!!! Ne samo da sem bila pozresna, VSESKOZI SEM BILA LACNA ... SESTRADANA!!! Vec kot en mesec me je nosilo in kar nekaj sem dobila nazaj. Cigarete mi se vedno disijo, hrana mi tudi se ne smrdi in sploh ne vem kako bom prebrodila vse "krize". Nic ne bom jamrala, samo da se res odvadim kajenja, shujsala bom ze! Mislim, da se vam avgusta spet pridruzim - takoj ko pridem z dopusta. Do takrat pa, pridne bodite in le hujsajte!!! LP vsem Marina5

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

16. maj 2005 21:04

Becki, BRAVO !!!! Saj sem vedela, da si naša, da nas ne boš pustila na cedilu. Tudi jaz sem jokala, ko so mene tolažili pri mojih padajočih krivuljah. Pa saj imaš cilj do julija. Do takrat boš taka mačka, da bo mož mislil, da je dobil novo ženo. Priskrbi si novo spodnje perilo, ki ga bo totalno šokiralo. Pa kak dober vinček in skupaj se podajta v naslednjih 20 let. To naj ti bo cilj, kadar te bodo še obhajali dvomi. Olina, pa vidva sta pa res ta pravi par. Dobesedno skupaj v dobrem in slabem. Sobota pa bo vajin najlepši dan, pa če bodo metle letele z neba. Riba-ribica, kaj sama pečeš polnozrnato pecivo ? Mojih "sladkarij" nihče ne je, tako, da so na varnem. To, da ti teža stoji, pa tako veš, da je sestavni del diete. Res je, da je malo zoprno in da človeka včasih kar jezi, ampak še vsakemu se je tehtnica premaknila navzdol, pa se bo tudi tebi. Fredolina, puhica, no pa je skoraj za vama ta vodeni dan. Ampak še bolj važno je, da sta končali 1/3 diete. Pridni rožici. Zdaj pa veselo dalje, proti 2. vodnemu dnevu. Aknirad, čestitam, da je tudi tebi uspelo. Pozabi tisto, kar se ti je zgodilo. Je pač prišlo. Saj sem jaz tudi 14 dni pred koncem skoraj obupala. Kljub temu, da nisem nič grešila, mi je vse padlo dol. Ampak potem ste me "pobrale" in zdržala sem. Glede na to, da so ti na koncu "spustile vse zavore" je znak, da je bilo dovolj. Po moje je boljše, da ne nadaljuješ, saj je 90 dni mimo. Sedaj se le potrudi in ločuj živila znotraj enega obroka. Dopoldan še vedno jej sadje. Za kosilo npr. B, za večerjo pa kako solato ali kaj drugega. V glavnem, ni ti potrebno ves dan jesti le B ali pa Š. Jaz jem sladkarije le na OH dan, čeprav jih že nekaj čas nisem, ker si jih ne želim. Me skleda solate bolj zadovolji. Ampak na ta način kontroliram, da jih ne bi jedla prepogosto. 1x tedensko imam sadni dan. Kako jem kruh ? Odkar sem končala 2.4. sem ga 2x jedla za zajtrk, pa 2x za večerjo ( namazan z latto in marmelado) na OH dan kot sladkarijo. Čez dan imam toliko druge hrane, da ga ne potrebujem. Testenine še vedno jem z zelenjavnimi omakami, golaž bi jedla na B dan, če bi ga marala ( mogoče s kakim kosom kruha, če bi bila bolj lačna, najraje pa bi zraven jedla solato), pizzo tudi jem z zelenjavo. V glavnem, Aknirad, očitno mi je dieta tako "očistila" glavo, da sploh nimam želje po kakšnih stvareh oz. kombinacijah, ki ne spadajo v 3MD. Mogoče sem nora, ampak tako je. Niti ne pomislim, da bi npr. jedla bolonjske špagete. Ampak po moje, če si boš zelo zelo zaželela kaj takega, si privošči, samo glej, da to ne bo prepogosto. Po moje je najtežje prvič, potem pa je vedno lažje. Saj bereš, kaj se dogaja dekletom, ko začnejo "grešiti". Najprej malo, potem pa kar eno za drugo. Poizkusi vsaj mesec dni zdržati brez "grehov", da boš videla ali se je telo privadilo na novo presnovo ( to pokažejo kg, ki jih po končani dieti izgubiš - tako piše v knjigi). Pa boš videla, da je po dieti lažje, ker želje lahko bolj hitro zadovoljiš in ne rabiš čakati na dan, da pride na vrsto. Splača se potruditi, ker je res zelo enostavno. pa na miganje ne pozabi. Drži se !!!!!! Pomagala ti bom, kolikor bom le lahko. Bi bilo že groza, da bi sedaj popustila, ko si prišla do konca. pa saj veš, da si naša in me se ne predamo. Tu pa tam smo malo v buli, pa se hitro poberemo spomočjo, ki je ni nikjer,kot le tu. GLAVNE SMO IN NE PREDAMO SE !!!!!!!!!!!!!!! Pa kdo sploh pride pod Pohorje ? Ma sem se napisala - groza. Upam, da ne boste scagale ( živela slovenščina). marjanca45

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti