ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

25. apr 2005 13:56

Tabina, vsak človek je nekje v sebi močan, samo marsikdo tega ne ve. Ko pa je enkrat postavljen pred kakšno preizkušnjo, se to pokaže. Verjemi. In povem ti, kaj te druži z nami - imamo isti cilj - biti pravi ljudje, sposobni komuniciranja, razumevanja drugih, četudi smo zelo različni, biti sposobni sprejemati to drugačnost. In človek na ta način raste. To, da se gremo nek drugi način prehranjevanja je pač slučajno in to je pač tista osnovna stična točka, ki nas druži. In ko berem ta forum, vidim, kaj vse je še tisto, kar si povemo. Čisto vsakdanje, človeške težave, ki pa potem, ko jih človek odtipka in nam nekdo nekaj vzpodbudnega napiše, postanejo dosti manjše in lažje obvladljive. Res delimo žalost in veselje. In zaradi tega je prav, da si z nami in niti slučajno te ne bomo skenslali. Beri nas in prav gotovo bo napočil tvoj trenutek, ko se nam boš pridružila ne samo v branju in pisanju. Manj se boš obremenjevala, prej bo to. Pa tudi če ne bo, življenje je vendar še kaj drugega kot 3 MD. Zatorej, draga moja Tabina, glavo pokonci. Približuje se nekaj prostih dni, ki jih izkoristi za polnjenje baterij. Potem pa bo, kakor bo. Bodi takšna, da bodo s tabo srečni tvoji najbližji in potem boš srečna tudi ti. Preizkušeno, verjemi. Danes sem pa res pisalno razpoložena. Na srečo grem kmalu domov in vam ne bom več težila. Lep dan vsem še naprej ! marjanca45

vipercat  

član od: 21.2.2005

sporočila: 102

25. apr 2005 14:15

tabina vidis kako si srecna da nas imas :) haha! nic ne prelagaj ker potem bos to pocela vedno. jutri lepo z nacrtovanim dnem naprej pa kar bo, bo!!! jaz te bom pa se vsake toliko casa malo nakurla da ti bo slo bolje :) marjanca45 - svaka cast res je nakaj najlepsega ce se veselis ko zjutraj vstanes in ves da moras iti v sluzbo. to bi rada dosegla jaz. no drzim ti pesti in upam da bo tako se mnoga, mnoga leta. lep pozdrav - zdej pa sibam na razgovor. drzite pesti!!! vipercat

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

25. apr 2005 14:21

Tejčica, običajno jem na OH dan zelene špinačne široke rezance, drugače pa durum ali paradižnikove, rada imam zraven kupljene omake v kozarcih kot je n.pr. Barilla, tudi druge so mi všeč, pa še cenejše so. Vem, da je bolje omake delati doma, ampak nekako ne zadenem tistega okusa. Vem, da je kriv natrijev glutaminat, ki je ojačevalec okusa. Tako sem vsaj prebrala nekje nekoč. Pozdrav! riba-ribica

ROMEA  

član od: 22.4.2004

sporočila: 11

25. apr 2005 14:58

Hola! Danes je moj sadni dan jutri pa ze prvi vodni dan.. upam, da bom zdrzala. Tudi jaz sem med vikendom malo gresila ..spila sem 2dcl vincka(prvic po 1 mesecu sem pila alkohol) upam, da se ne bo prevec poznalo. Sicer sem imela OH dan, vino pa je bilo zelo sladko tako, da ga stejem pod sladico oz. kot dodatek k sladici saj sem si poleg vincka za vecerja privoscila se banana-split...packa!! Vipercat drzim pesti!! Upam, da bodo tudi mene kmalu povabili na kak razgovor..ja tudi jaz sem ze kaksne 3 mesece brez zaposlitve...pa saj bo..sam samozavestne moramo bit(meni to nekako ne uspeva..se pa trudim).. Marjanca tud jaz pravim: "Svaka ti cast!" Sporočilo je spremenil(a) ROMEA dne 25. apr 2005 15:13:43

picika  

član od: 25.12.2004

sporočila: 77

25. apr 2005 16:16

Ojla! Danes sem zelo vesela saj mi je vaga zjutraj pokazala -2kg. To je prava mutivacija za naprej. Za kosilo je bil prebranac in solata od rdeče pese, jutri pa graham špageti politi s paradižnikovo omako in zapečeni v pečici zraven pa paradižnikova solata, zvečer pa 4 velike kepice zmrznjenega vanilijevega jogurta 0,1%. Danes odpade hoja, ker zunaj pada dež in toča. Se bom zaposlila kako drugače. Dipsi javi se kako si preživela včeraj zvečer, če si bila pridna in brez greha? Lep pozdrav,Irena picika

mojcika  

član od: 20.12.2004

sporočila: 33

25. apr 2005 17:41

Pozdrav vsem! Sem malo prečekirala kar ste napisale, tako za motivacijo. Sem danes začela!!! Mi je pa fajn, da bom lahko kam vprašala, ko ne bom vedela kako in kaj. Pa kakšno spodbudno besedico, če bom jo rabla, prosim mojcika

Katky  

član od: 25.4.2005

sporočila: 6

25. apr 2005 18:27

Pozdravljeni! Tole je moje prvo pisanje na tem forumu za katerega sem takoooo hvaležna da obstaja. Ali mi lahko odgovorite na vprašanje? Nisem 100% predana tem dnevom OH, zelenjavni, sadni... ampak se nekako bolj nagibam k samemu ločevanju živil - torej da probam ne jesti skupaj OH in beljakovin ali maščob npr. Ali ima ketera s tem izkušnje. Verjetno je kaj na to temo tudi napisano, ampak vseeno upam da mi bo oproščeno, ker 160 strani je malo huda - čeprav se jih bom počasi sistematično lotila prebrat. Zaenkrat je moj napredek v tem, da zvečer ne jem več kar vse po vrsti apak si le spečem kakšne bučke na žaru, pa malancane, kakšno jabolko, hrenavko - brez kruha seveda... Začela sem tudi tečt ( prejšnji teden 4x in 1x fitnes ) Totalno potrebujem vidne rezultate, ker me zagnanost drugače hitro mine. Lepo se je končno vključiti v vašo debato!! LP, vsem!

Dipsi  

član od: 14.11.2004

sporočila: 378

25. apr 2005 18:32

Ojla! Picika včeraj in danes sem bila pridna in nisem nič grašila. Včeraj sem za večerjo pojedla jogurt, danes za kosilo pa je mož pripravil krompirjev golaž s hrenovkami (zame ne ). Tako, da se mi kar fino zdi, da sem bila tako pridna. Pri nas je posvetil sonček in je postalo prav prijetno toplo, tako da jo bom mahnila sedaj na en sprehod. Drugače pa punce jaz vas vse občudujem. Tiste, ki popolnoma noč ne grešite in tudi tiste, ki grešite. Lepo vas je brati saj človek prav iz vašega pisanja lahko črpa tisto pozitivno energijo in mu je lažje. Velikokrat se zgodi, da se za kakšno stvar 100% odločiš vendar če psihično nisi na to pripravljen te lahko hitro zanese na stransko pot, da potem grešiš.Ampak se mi zdi, da je važno to, da se znaš pobrati pa začeti ponovno. Iskreno upam, da jo bom tokrat zvozila s kar čim manjšimi napakami. Z vašo pomočjo pa mislim, da bo še lažje. No sedaj se pa prav lepo imejte , pa se še slišimo. Dipsi

Sarica  

član od: 20.4.2005

sporočila: 74

25. apr 2005 19:20

Pozdravljene vse Supersončne ženske, zunaj je bila cel dan prava kislica, tukaj pa ve kar sijete, da je človek kar boljše volje. Prejle sem še nekaj napisala, potem sem pa hotela skočit nekaj pogledat, da bi napisala, s kom se strinjam, pa mi je vse zginilo...to si je treba zapomnit. Hotela sem reči, da se strinjam z Marjanco, ki pravi, da je tako fino, ker ste vse tako take....zaresne, človeške....ker se mi včasih zdi, da nikjer ne srečam takšnih ljudi.... Prvih par dni je šlo dobro mimo, zdaj me pa spet nekaj zanima. Kaj storite, ko greste dopoldan v hribe, jaz sem za vikend namreč šla, pa sem bila čisto švohcena, a se tega navadiš, pa potem ni problem? Prej sem namreč vedno jedla kosmiče z jogurtom ali pa kruh pa marmelado....zdaj pa ne vem. Lep večer še naprej, Sarica

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

25. apr 2005 22:09

Pozdravljene! Danes se mi pa čez dan ni uspelo kaj javljat, sem imela vse tako natrpano... No ja, za hrano sem že našla čas. Imela sem OH dan in sem za kosilo jedla špagete z gobovo omako. Sem danes nameravala poskusiti kakšne drugačne testenine, pa mi ni zneslo jih it kupit, tako da je bil standard. Za večerjo pa sem si privoščila 4 koščke jabolčne pite in pa seveda jedilno čokolado. Sem že pošteno lačna, saj sem večerjala že ob pol šestih, ker sem bila potem šele po osmi uri prosta. Še dobro da je bila danes sladica za večerjo, saj si kaj drugega niti ne bi mogla privoščit. Sem pa še zadnje minute Spar lovila odprt, da sem si kupila sadje za jutri. Veliko se vas pritožuje, da vam kile stojijo. Tudi jaz imam tak občutek. Danes sem na dieti 7 dan, pa imam občutek kot da se redim in ne da hujšam. Pa ni bilo kakšnih ogromnih grehov. Niti ne upam na vago stopit, da ne bi obupala že na začetku. Pri prejšnji rundi sem se že po dveh dneh veliko lažjo počutila. Ne vem kaj je tokrat drugače. Aknirad in marjanca, vidve imata pa velikane doma. Marjanca, te je užitek brat. Si res imela že težke preizkušnje in bravo zate, da si našla pot iz vseh težav. Si ne morem predstavljati, kako težko mora to biti. Tudi jaz pa verjamem, da dokler se človek ne znajde v kakšni tako kruti situaciji, niti ne ve kako močan je. Ima tvoj sin srečo da te ima, kajti res si enkratna. Tabina, sem se poskušala spomnit kakšnega lokala z igriščem pa mi ne uspe. Ti še sporočim če mi kaj pade na pamet. Kadar greva midva na večerjo, greva največkrat k Ribiču v Seči. Zadnje čase imam to srečo bolj poredko. A pridete dol čez praznike? Za danes bom kar zaključila, saj sem tako zmatrana, da imam še komaj oči odprte. Jutri pa upam da mi uspe večkrat poklepetat z vami. Sladko spanje! tejčica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti