ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

21. apr 2005 22:56

dober večer... najbrž zadnja tukaj vohljam...in bom tudi zjutraj med prvimi.... pač odvisnost, čeprav samo z enim očesom kukam ....kaj naj rečem...vse mi gre navzdooool samo kile ne... otrok zbolel, imam b"bolniško", zato pa sedaj delam za službo, da jutri "normalno" nadaljujem... seveda mi ob vseh skrbeh ni zmanjkalo niti hrane, pa čeprav se me očitno loteva konkretna angina... sama nad sabo sem obupana, ampak vem, da se bom jutri zbudila v hladno jutro, ki mi bo zbistrilo glavo. pikica bo ozdravela in drug teden bo vse pozabljeno, jaz bom pa veselo ločevala hrano naprej .... malo sem se vam morala potožit, drugega nima, ko pa vsi spijo ;) in je boljše, huh, grem še malo delat, pol pa spat za nekaj ur. nočko, tabina

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

22. apr 2005 0:27

Z delom sem za danes ravnokar zaključila, vendar raje ne pomislim kaj mi je vse še ostalo. Se mi zdi, da je skoraj nemogoče priti z vsem na čisto. Ko bi moški malo pomagali pri hišnih opravilih... Za večerjo sem si potem res privoščila gres posut s kakavom. Iskreno povedano je bila porcija prevelika, ampak zato je pa jutri sadni dan in bo šlo vse ven. Tabina, mislim da nas je kar večina tu gor zasvojenih s forumom. Jaz vedno ko sedem za računalnik najprej na forum pokukam. Ko bi bila to delovna obveznost... Sedaj pa končno lahko noč. tejčica

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

22. apr 2005 6:31

Dobro jutro, rožice ! En mrzel pozdrav s Štajerske. Pa kdaj bo končno toplo ? Kako slabo se sušijo moje lepo poobarvane stene. pa sem kar ponosna, da nama tako ratuje. počasi, pa sigurno. Sedaj je ostala le še dnevna soba in upam, da bo v nedeljo tudi ta končana. Marjetka cvetka, brez skrbi. Ne bom pčozabila na telovadbo. Samo do nedelje še, potem pa spet po starem. Se mi pa kar pozna, ko sem ves dan na nogah, velik del na kolenih, ker se ne morem pripognit, potem pa kar pokleknem in čistim in čistim, pa stokrat po lestvi gor in dol. Skratka, čisto lenarim, kar se mišic tiče, ne.Zvečer sem tako utrujena, da v trenutku zaspim, ko začutim posteljo pod sabo. Marjetka cvetka, lepo te prosim, razloži mi, kako ješ zeleno,solato brez olja in kisa ? Spomnim se, da sem enkrat imela ne vem kakšno dieto in tam sem morala jesti tako "golo" solato. Sploh je nisem mogla požirati. Ves čas 3MD je bila edino solata tista, pri kateri nisem ničesar spreminjala in sem jo jedla tako pripravljeno, kot sem jo jedla celo življenje. Tejčica, meni res zelo pomaga jedilnik napisan za nekaj časa naprej, da si pravočasno nabavim hrano, tako, da nikoli na zmanjka in potem tudi ni izgovorov za grešenje.Vidim pa po časih pisanja, da si prava nočna ptica. Kaj potrebuješ tako malo spanja ? Jaz do desetih komaj zdržim. Je pa res, da vsako jutro vstajam ob pol petih, kar pa je tudi zgodaj, ko ene še veselo sanjate. Lisa, nisem več mlada veš, tako, da se ne spomnim prav, kakšno je bilo moje oprsje v mladih letih, tako, da je verjetnost, da bi našla pravo točko za masažo, zelo majhna. Bi mi pa vsekakor koristilo. Vam moram povedati, da sem včeraj prvič po 4 mesecih jedla "pravo" hrano že ob 11 uri, ker sem v službi nekaj praznovala. Jedla sem šobsko solato in 2 majhna koščka kruha z lososovim biftekom. O drage moje rožice, kako je mene čez nekaj časa začel boleti želodec. In kako me je zvijalo in napenjalo. Do večera sem imela kar hude probleme, potem pa se je umirilo. Kaj mislite, zakaj ? Ker sem mešala sir iz šobske z biftekom ? Kaj je mogoče, da želodec ob tej dieti postane tako občutljiv na neprave kombinacije ? Pa za živo glavo na naredim več kaj takega. Sem pa prej pojedla eno banano in spila ca. 1 L vode. Ni mi jasno. Glede na to, kaj sem pojedla, nisem presodila, da bo tako. Če bi vedela, ne bi naredila tega niti pod razno. Spet sije sonček, čeprav vem, da toplo pa ni. Ampak da je le sonce ! Imejte se fajn ! p.s. Ne vem, če nisem od "končanih" najbolj pisateljsko razpoložena forumašica, kaj ? marjanca45

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

22. apr 2005 7:10

dobro jutro, hehe, glede zasvojenosti...mislim,d a nas zadane vse, ki vsaj 3x pokukamo sem gor... pa saj to ni slaba razvada ;) spet sem na delovnem mestu, pa upam, da mi bo ga predčasno uspelo zapustiti, da se vrnem k mojemu malemu bolniku. danes sem malo bolj optimistična in sm kar za tolažbo raje pojedla jabolko kot puding, ki je ostal zapuščen na pultu. kakšne kante za smeti postanemo mame, če s ene brzdamo...groza. spet je mrzlo, pa upam,d a ne bo še bolj, ker nameravam čez vikend rožice posadit. marjanca, ti kar piši, prav prijetno je s tabo piti kavo ;) tvoji post dietni nasveti in izkušnje pa bojo prišli prav čez kakih 80 dni .... 80....huh. aja, pa še to. kako je punce, ki hodite na razgovore za službo??? kar nekaj vas je? lp tabina

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

22. apr 2005 7:22

Tabina, držim pesti za tvojega malega bolnika, da bo hitro spet ta pravi. Je pa bolezen se mi zdi čas, ki mamo in otroke še bolj poveže, ker smo pač več skupaj, pa otrok tako dobro ve, da bo mami vedno pomagala.Cartajta se in razvajajata. Potem ko zrastejo človek to pogreša. Vsaj jaz pri mojem velikanu, ki dovoli, da ga tu in tam cmoknem le pri vročini višji od 39. marjanca45

vipercat  

član od: 21.2.2005

sporočila: 102

22. apr 2005 7:27

jutro! tabina izgleda da res nimava zjutraj kaj drugega za poceti kot takoj na tale forum. kako ti gre dijeta v drugo? upam da bos sedaj drzala do konca in brez obupavanja! :) marjetica hvala da mi drzis pest za sluzbo. danes imam se en razgovor. bomo videli kaj bo. drugace pa sem kljub kar trem velikim kiksom ki so bili cez vikend (pica, kmecko kosilo, pica burek) v cetrtek na tehtanju imela isto kil kot prejsnji cetrtek.zdaj se moram pa spet malo zresnit in nadeljevat v minus. hudo mi je samo ko gledam kako mi izginja oprsje. od tako lepega dekolteja ki sem ga imela mi je ostala samo se senca :( vse pa tudi ne moremo imeti a ne? lep pozdrav vipercat

Irena19  

član od: 5.1.2004

sporočila: 319

22. apr 2005 7:30

Saj se ne javljam zato, ker tudi mene ne pogrešate, a vas želim malo pozdravit. Tudi jaz sem zdaj že od 3.aprila v drugem delu. Težo cca.66 kg kar držim, držim se dopoldnevnega sadja, popoldan pa imam kosilo in večerjo. Malo je problema, ker je ta ponavadi kasneje kot ob šestih, saj je kosilo od pol štirih do štirih. Saj pri popoldanskih obrokih mi ni problem ločevati hrane, ok., pa tudi zvečer ne, a problem so arašidi, pa čeprav nepraženi, pa mandeljni. Pol me pa tišči, pa še kaj gor pojem, češ, da bo bolje. Kar se pa tiče dopoldanskega prigrizka, kot praviš ti, Marjanca 45, pa to drži kot pribito. Prejšnji teden je imela sodelavka roj.dan in ker je dobila tisto zadevo za peko vafljev, je prinesla probat. Vzela sem štiri majčkene, ravno tam neklje ob 12ih. Že naprej sem vedela, da bo joj in res je bil. Ne glede na to, kaj pojem pred pol tretjo, me boli in tišči. In včeraj, ko sem bila na nekem sestanku, so dali na mizo kavo, sok in piškote. Po kozarcu jab.soka sem prosila za vodo, kave se nisem dotaknila, piškote pa sem samo gledala. Točno sem vedela, da mi bo samo eden naredil grozo. Sem šla raje z dragim na polovico pice, je bilo bolj pametno. Mogoče ste zasledile, da grem naslednji teden na Nizozemsko. Vožnje v eno smer je cca. 12-13 ur, menjavale se bomo za volanom, a vseeno me malo skrbi hrana. Prijateljica pravi, da njena sestra obožuje testenine, ona sama pa kitajsko hrano. Me prav zanima, kako bom uravnavala svoj jedilnik. No, bom pa doma spet malo omejila, saj bo mogoče to moj edini obisk te prelepe dežele. Veselim se kraljičinega rojstnega dne, saj pravijo, da se takrat ponuja in prodaja ogromno prelepih stvari. Malo sem se razpisala, saj je zjutraj pri nas v službi še malo zatišja. lp Irena

aknirad  

član od: 26.2.2005

sporočila: 87

22. apr 2005 8:09

Dobro jutro še od mene. Ni lepšega trenutka kot piti kavo ob tem forumu. Zato sem že sedaj prepričana, da bom s tem ritualom nadaljevala tudi ko bom končala z dieto. Tabina, poznam tvoje sinočnje občutke, ko gre človeku vse narobe. Ampak danes si že boljše volje in to je že boljša motivacija za naprej. Po službi pa kar crkljaj tvojo pikico da bo čimprej ozdravela. Res je tako kot pravi Marjanca - ti časi prehitro minejo. Moj sin ima sicer šele 14 let, pa mu lahko dam samo lupčka za lahko noč. In to je to. Vipercat, držim ti pesti na današnjem razgovoru. Jaz jih neuspešno obiskujem že 1 leto, pa se bojim da jih bom vsaj še enkrat tako dolgo. Ne morem verjet, da sem kljub brezvoljnosti in depresiji zaradi brezposelnosti uspela najti voljo do hujšanja. Torej sem karakter, čeprav v tem trenutku ni tega videti. Me je pa danes spet zaneslo na tehtnico. Nova, elektronska mi kaže 61,6 kg, stara - tista ki je za moje pojme bila "pokvarjena", ker mi je nekoč kazala 73kg, pa mi je pikazala 60 kg. Kateri naj verjamem???? Tako, sedaj bom pa nadaljevala s prebujanjem. Lep sončen dan vam želim. Pa napišite kaj, da mi ne bo doooolgčaaaas. Aknirad-bombica

Zajčica  

član od: 17.3.2005

sporočila: 63

22. apr 2005 8:28

hej, ena je spraševala za B dan ... lahko ješ samo sir ali pa samo jajca (z zelenjavo in ostalim kar lahko...) ... načeloma se stvari ne mešajo ... tko kot lahko na Š dan ali krompir ali riž ... itd. pa ne vem zakaj vas je tako zmotil tisti biftek s prepečencem ... sej v sladicah je tut mleko in skuta in še marsikaj drugega ... torej prav tako beljakovine ... sladica itak pomeni, nekaj z več kalorijami :)) - kar ne paše ponavad v našo "dieto" ... tko da jaz res ne vidim nič napačnega v biftku. seveda če je v normalni količini :) Zajčica

zoranb  

član od: 20.4.2005

sporočila: 16

22. apr 2005 8:30

Zdravo, punce! Hvala vsem za lepo dobrodošlico par strani nazaj. Se moram pohvaliti, da tudi meni tole kar uspeva. O številkah še ne bom govoril, sem pa zadovoljen s počutjem. Imam še eno vprašanje: vidim, da si nekateri na OH dan zvečer za sladico privoščite tudi npr. palačinke ali pa kakšne sladke omlete. Kako je s to zadevo, glede na to, da vsebujejo tudi jajca, ki pa spadajo na B dan? Lep petek še naprej! Zoran.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti