ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

Zajčica  

član od: 17.3.2005

sporočila: 63

10. maj 2005 14:38

ok, pri nas so ble samo 3 stopinje ... pa sem blizu ljubljane doma... hotla sm samo povedat, da sovražim škrobni dan :)). danes sem celo pojedla jabolko ob 7ih zjutraj ... kosilo mam pa šele ob 17ih (najprej) ... pa še to ne vem več kaj bi ... krompir mi sploh ne paše (na noben način) - v 3 mesecih sem ga jedla 2krat. riž mam pa ful rada (rižoto), sam mi je že mal čez ušesa pogledu ... prebranec je super - sam se mi zdi ful kaloričen ... ostalo mi pa ne potegne :) ... ah kok je men hudo :) vipercat, čestitke še od mene. upam, da ti bo tut všeč, ta nova služba :) Zajčica

Artemis  

član od: 9.7.2003

sporočila: 57

10. maj 2005 14:56

Pozdravljene! Malo bi rada pospešila izgubo kg, pa sem prelena, da bi se začela gibat... kolegica me sili na fitnes, pa zmeraj najdem kakšne izgovore... pa še na aerobiko bi morala začet ob petkih hodit samo se v mb vsepovsod tak pozno začne... ob 6ih, 7ih zvečer komaj. Mala mucica, tud jaz sem se včeraj po večerji pregrešila z nekaj jagodami in pol še 1 jabolko... se mi zdi, da sem na OH-dneve še posebej lačna. Danes, npr., ko imam sadni dan, pa sploh nisem nič lačna. Za zajtrk sem pojedla par jagod, za kosilo pa 1 granatno in 1 navadno jabolko. Ob petih bom spet jedla malico, verjetno samo 1 pomarančo. Za jutrišnji beljakovinski dan pa sploh nimam idej, kaj bi jedla... Prej je bilo omenjeno, da paradižnik spada pod beljakovine?? Potemtakem ga ne smem mešati s testeninami? Ker zdaj 2 tedna, odkar sem na dieti, sem skoz za OH dan jedla al pizzo s paradižnikom al pa špagete s paradižnikovo omako... Kaj mislite? Lep dan še naprej, Tina

nikitah  

član od: 10.5.2005

sporočila: 1

10. maj 2005 15:10

hm...nekaj sem prebiral to temo na hitro pa mi nekaj ni jasno. a veste da... škrob = kompleksi 0H sadje-fruktoza = enostavni OH kako je potem enkrat OH dan, enkrat škrobni dan, enkrat pa sadn,i če je vse troje isto... pa sestava paradižnika za 100g je... 0.9 B, 2,80 OH, 0M in 14kcal tako da verjetno po tej ločitvi spada med OH nikitah Sporočilo je spremenil(a) nikitah dne 10. maj 2005 15:11:00

Lady_L  

član od: 26.8.2003

sporočila: 1260

10. maj 2005 15:24

Ej mile moje! Mogu li ja na OH dan za ručak pojesti tjesteninu posipanu orasima? Lidija...

Zajčica  

član od: 17.3.2005

sporočila: 63

10. maj 2005 15:45

nikitah - to je res. sploh se ne poglablaj kej preveč :)) - ker bo zmeraj manj jasno. jap škrob je kompleksni OH, sadje je tut OH ... vse je OH :)) - u bistvu mamo tri OH dneve in enga beljakovinskega ... :). Lady_L ... jas mislim, da lahko to brez problema ješ za kosilo! Zajčica

Artemis  

član od: 9.7.2003

sporočila: 57

10. maj 2005 16:33

Nikitah, hvala za odgovor glede paradižnika, zdaj ga lahko torej mešam s testeninami, ki so tud OH. Glede OH pa si imel prav, zato ker se delijo na monosaharide, disaharide pa polisaharide. Monosaharidi so fruktoza v *sadju. Polisaharidi so pa v večini *škrob (ker je sestavljen iz več molekul glukoze). Tak da se npr. loči sadni dan oz. enostavni sladkorji, škrobni dan oz. sestavljeni sladkorji pa očitno (?) tud OH-dan, kjer pride v poštev npr. trsni sladkor -> ki ga uporabljamo za sladice za večerjo... Vsaj tak si to jaz predstavljam... (če se spuščamo v podrobnosti, pa mi ni jasno, kak lahko sadje, ki ma vsebnost OH-fruktoza,, jemo na beljakovinski dan) Nekaj o tem piše na http://mojplanet.com/dieta/html/predstavitev.html# LP, Tina

majdad  

član od: 29.12.2004

sporočila: 72

10. maj 2005 18:24

Spet se oglašam in to z velikim problemom. Vem, da je voda ZAKON, a jaz je ne spravim več vase. Mučim se in mučim ter si predstavljam, da je pred menoj sedaj kozarec piva, potem kozarec vina...Kot majhni otroci...Včasih sem jo pila kot nič. Ni mi delal težav ne vodni dan ne "luna". Ne vem več, kako se prepričati...Dobra volja je najbolja... Kile sedaj stojijo, to me ne moti. Problem je samo vodni zakon... Bom morala poklicati na pomoč gasilce! Vipercat, veselim se s tabo. Vem, kaj pomeni biti brez službe. Osebno tega nisem poskusila, sta pa bila brez službe že hčerka in zet z otroki. Vse je bilo na mojih plečih. Pa še sama sem ostala. Tejčica, ker nimaš časa in tega ne vidiš, ti sporočam vremensko napoved. Nad Piranom je jasno, kar je znak lepega vremena. Moti pa me, ker se nad Šavrinskimi griči dvigajo meglice. To je znak za dež. Temni oblaki so se umaknili nad Trst. Star pregovor pravi: Če pride dež od Trsta, ga bo za dva prsta. Takšna je moja napoved. Bom čez pol ure videla, kaj bo držalo. Gasilci, na pomoč.... majdad

Sarica  

član od: 20.4.2005

sporočila: 74

10. maj 2005 19:24

Pozdravljene, najprej seveda čestitke Vipercat za novo službo; upam, da boš zadovoljna, če pa ne pa lahko iščeš naprej. Imaš vsaj boljša izhodišča za pogajanja v novih potencialnih službah in več izkušenj. Kokos, tebi pa čestitke za toliko kg...jaz sem pa mislila, da je tisto, kar piše na predstavitveni strani samo blabla....pa kakor sem gledala po forumu se mi je tudi zdelo bolj realno od 15 do 20 kg. Sicer pa je vsaka kilca manj že super, ker se počutiš vedno bolje. Red in disciplina pa to, da ješ dosti sadja in zelenjave pa itak daje krilca (poleg vitaminov). Jaz sem za vikend bila na enem brezveznem žuru, kjer sem na sadni dan v zakajenem lokalu gledala prijatelje, ki so se ga napili, sama pa sem se jokala (ne zares, ampak od dima) in hotla it domov spat. Še dobro, da sva šla potem s fantom kljub 3 uram in pol spanja v nedeljo v hribe malo pljuča preluftat in malo pogledat kako je lep razgled iz višav....vedno bolj se mi zdi, da mi vikendi brez gibanja nič ne pomenijo. Kje je sonce in pomlad??? Pa tako lepo je že bilo!!! Kar malo sem jezna. Joj, bom pesti držala za vaše jagode Tejčica, ker tole pa res ni več nič.... Tudi meni se je vaga malo ustavila...ampak, saj potem tu preberem, da se to večini dogaja, pa si rečem bo že. Samo vstrajat je treba. Imejte se lepo!! Vaša vremenska Sarica

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

10. maj 2005 19:27

huh, smo zakomplicirali. ne se preveč poglabljat, ker potem je hudič s tem ločevanjem. vsaj iz lastnih izkušenj povem, da sem vedno ikskala v prepovedanem živilu tisto, kar se na ta dan naj ne bi jedlo, da sem slabo vest pokurila, pa se na koncu ni obneslo- tehtnica mi ni prizanesla. zelenjava naj bo zelenjava- z razliko koruze, krompirja in fižola. pa saj paradajz je voden, nekateri ga uvrščajko celo med sadje.... ni lažje če je kot tak nevtralen? sicer pa- dekleta ste shujšala s kilogrami ki se pišejo z dvomestno številko, kako ste razvrščala zelenjavo? mislim, da najbolj zagotovo lahko ve potrdite kako je s tem. huh, mogoče me je malo potolažilo tole pametovanje zdaj. pogrešam hčerko... še dobro da mi ta micena visi tukaj, se grem njej posvbetit raje kot pecivu...lep večer še naprej! jutri pa sadje. skrajni čas da se malo sčistim.... tabina

Gabriela  

član od: 25.10.2003

sporočila: 112

10. maj 2005 19:37

riba-ribica, res sem se obrnila na Lady-L in pomagala mi je najti 90d dieto v hrvaškem jeziku. So bolj osnove, ampak bolje kot nič. Saj veste,- kjer je volja, je pot... Mimogrede, v hrvaščini se dieta imenuje "dijeta ujedinjenih naroda" Lady-L, še enkrat hvala! Gabi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti