10. jun 2005 6:54
Dobro jutro, rožice !
Encijan, kako si imela prav! Včeraj sem imela sadni dan, ki so ga v 80% sestavljale jagode. Odvodnjavala sem tudi ponoči, danes zjutraj pa se me je tehtnica končno usmilila in pokazala 1,7 kg manj kot včeraj zjutraj. Tako zelo lahko se počutim, prazno. Očitno se je voda zelo zadrževala v meni, mogoče zato, ker sem jedla malo bolj začinjene jedi. Pa ugotovila sem, da mi svinjsko meso res zelo pokvari (poslabša) prebavo.
Sem že skoraj pozabila ta občutek lahkosti, ko sem brez "trebuščka", ravna, kot deska. Pa superca. Samo mi je pa kar malo pokvarilo ves teden tole dogajanje z mojo težo. Se mi pa zdi, da dosti bolj opazim vsako kilo več na mojem telesu in vsaka taka kila povzroči bolj slabo počutje. Včasih takih stvari nisem opazila oz. sem jih, ko je bilo že malo pozno.
Me je pa zeblo včeraj tako, da sem skoraj znorela. Oblečena sem bila kot medo, pokrita z debelo koico, otrok pa v kratkih hlačah in kratkih rokavih. In potem sem bila zelo zoprna, ker sem ga ves popoldan spraševala, če ga zebe. Za večerjo sem si zato zagrela etino zeljno juho, ki me je malo pogrela.
Rožica, od srca ti želim lepo, toplo vreme. Če ne bo ravno najbolj toplo, se boste pa vsaj stiskali in se boste na ta način greli. Morje ima baje 20°C. Res je popolnoma noro to vreme.
Terlikar 1, tudi tebi vse lepo, če se boste spravili bližje slani vodi. Si boste že našli način, da vam bo lepo. Saj pravzaprav je pri vsakem dopustovanju glavno to, da človek spremeni okolico, čeprav je pri malih otrocih težje dopovedati jim, da je voda mrzla, da še ni pravo poletje.....
Samo da je petek ! Jutri grem spet na Pohorje. Ja, danes sem brez mavca. Imam boke prav podplute, ker se mi obesi nanje. Bom pridna in pazila na moje gibanje.
Naj vas še nekaj vprašam, predvsem tiste, ki imate s tem izkušnje: moj sin je star 16 let in pol in želi s sošolci na morje. Gredo v prikolico enega od njih, ker so jim dovolili starši. So se že pozanimali, kdaj peljejo vlaki in avtobusi, kdo bo kuhal, kako bodo živeli doli. Skratka, vse jim je "jasno". Mene pa je groza, ker vem, kaj vse se lahko zgodi. Ob takih trenutkih si tako želim, da bi bil mož še živ, da bi mi pomagal pri odločitvi. Tako pa sem sama. Ostali starši sploh ne komplicirajo. Eden od teh fantov je bil sam s prijatelji na morju že lani. Kaj naj naredim ? Saj mu zaupam, poznam ga, saj je moj sin. Velikokrat je že bil na raznih taborih, vendar nikoli brez nadzora odraslih. Tokrat je prvič. Saj vem, da enkrat mora tudi na ta način odrasti in dokazati, da je vreden zaupanja. Samo mene je tako strah. Kaj pravite ? Bom zdržala 5 dni le s pomočjo apaurinov ?
marjanca45