7. mar 2005 8:11
O, Marjanca, pa si res pridna (in zgodnja)! V soboto se mi je pa kar zdelo, da si ti delala gaz, ker sem videla odtise palic, pa samo ene stopinje, očitno pot te dni ni pretirano obljudena. Ko sem pot pred tem zadnjim sneženjem predihala prvič, je bila že čisto shojena. So se pa po cesti zraven sprehajali neki ljudje in me malo čudno gledali, ko sem se "pojala" po snegu. Pa me to niti ni zmotilo. V nedeljo zjutraj pa sva z možem kot običajno mahnila na "najin hribček" in sem spet skurila kar nekaj kalorij. Še bolj pomembno kot to, pa je, da sem v gibanju uživala, sploh v celem snegu. Nazaj greva sedaj po daljši poti in v snegu je pot še bolj zanimiva, sploh ker je občasno treba delati tudi gaz. Včeraj sem se jaz javila za to in res je bilo nepozabno. Če imate pred koncem zime še čas in voljo za tekanje v snegu, to res vsem priporočam (če ni kakih zdravstvenih ovir, seveda). Važno je le, da se dovolj toplo oblečemo + gamaše in palice, pa so pogoji za sneženi žur izpolnjeni.
Bolj se mi bliža konec 3MD (Brittney, začela sem 3.1.), bolj mi je jasno, da bom priborjeno kilažo in postavo obdržala lahko samo z rednim gibanjem. Trdno sem odločena, da potem, ko sneg skopni, začnem še s tekom oz. bom nadaljevala to, kar sem začela že pozimi. Seveda bom nadaljevala tudi s podobnim režimom prehrane kot sedaj (ločevanje, sadje za zajtrk in dopoldne, presledki med obroki), ne bom pa se sekirala, če kakšen dan ne bom ravno 100% upoštevala pravil. Redno se bom tehtala in ustrezno ukrepala, če bo treba. Že zadnjič sem malo zabluzila in si zato nisem ravno gnala k srcu. Zdaj mi je jasno, zakaj. Počutje ni bilo nič slabše, teža pa še vedno v okviru optimuma (57 kg pri 162 cm, kar pomeni ITM 21,7). Moj cilj je bil 56 kg, ki sem jih že dosegla, pa trenutno sicer spet "izgubila", ampak do konca meseca bom spet tam!
Čez teden nisem nič telovadila, sem imela same izgovore, tudi mraz, zato sem v soboto mal noter prinesla (Aknirad, zato 45 minut), je pa to čisto običajna telovadba s počepi, trebušnjaki, sklecami, vključim tudi nekaj tibetanskih vaj, začenjam pa uvajati tudi posamezne vaja pilatesa. Ta teden se bom potrudila, da bom tudi med tednom telovadila, vsaj 20 minut!
Lep dan vsem in toplo dobrodošlico vsem novim!
Encijan