ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

ivonja  

član od: 26.2.2005

sporočila: 523

6. mar 2005 21:00

Kristina živjo, Pri tej dieti je tako da vsak izgubi približno toliko kot ima preveč, zato št. izgubljenih kg variira od osebe so osebe... Dieta se vsekakor izplača - bodi vztrajna in kmalu se boš veselila prvih rezultatov! LP ivonja

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

6. mar 2005 21:40

Hojla! Pozdravljeni Mici in Kristina!Lepo da ste se nam pridružili.Koliko shujšaš pri tej dieti je zelo težko reči,saj je to odvisno od vsakega posameznika,kolk se diete drži,kolk ma kg preveč,kolk se pregreši. Kar se pa obrokov tiče,ja pa tako: Beljakovinski dan 4 ure Škrobni in OH dan 2-3 ure in sadni dan 2 uri. Če torej na B dan ješ kosilo ob dveh,večerjat ne smeš prej,kot ob šestih,lahko pa večerjaš pozneje,ob sedmih ali osmih.V glavnem,vsaj toliko časa mora preteči do drugega obroka.Seveda je pa tudi sadje obrok,in če med kosilom in večerjo poješ kakšno sadje,mora spet preteči vsaj dve uri,do naslednjega obroka. Dieta se seveda obnese in jaz sem zelo zadovoljna z njo,zato vse nove(kar veliko vas je)kar pogumno v boj z kilogrami! Jaz sem se danes nasankala in me zdaj mal noge bolijo od hoje v breg.A bilo je enkratno,čeprav mi sam sneg ne diši preveč.Jaz sem čist pomladanski tip. Nalin,saj bo blo! Mejte se lepo! Marjetka cvetka

Ben  

član od: 4.9.2004

sporočila: 6

6. mar 2005 23:10

Ikc..zanimalo te je kako se prehranjujem po opravljeni trimesecni dieti. Za odgovor sem porabil toliko casa, ker me dolgo ni bilo na forumu. Torej sedaj so ze vec kakor 3-je meseci po opravljeni dieti. Za primerjavo....to je vse skupaj tako kakor bi prestopil v drugo vero. Enostavno se ti miselnost tako spremeni (imam somisljenike), da v resnici nisi obremenjen kaj bos jedel. Preprosto jem kar mi pase in vem kaj ne gre skupaj. Tisto pac izpustim. Zanimivo je, da nimam problemov pri prehranjevanju kadar jem zunaj v mesani druzbi ali na obisku. Tisti moment se odlocim v okviru katere skupine jedi si bom narocil eno ali vec jedi. Moj obicajni dan se zacne z jogurtom (mleko)+sadje+kavica.....v sluzbi malicam malo mesane solate+kos polnozrnatega kruha (sem nor na njega). Doma kosim ali meso+zelenjava ali testenine+zelenjava....v istem dnevu lahko jes v eni skupini recimo kosilo in povsem drugi vecerjo. Vazno je, da mine med obroki nekaj ur in da ne glodas kaj vmes. Ves cas (sicer ni po predpisu) imam ob sredah sadni dan in 29.tega v mesecu vodni dan. In rezultat tega je da nisem spremenil teze od konca dijete. Takrat sem shujsal cez 20 kg. Telo se je navadilo na novo tezo (ni vec vrtoglavice). Krvna slika je super. Lep pozdrav Ben

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

7. mar 2005 6:29

Dobro jutro, drage in dragi moji ! Očitno sem edini črnček med nami, ki hodim v službo sredi noči !!!! Pa spet je tako mrzlo zunaj. Ben, si me kar malo potolažil, ker se počasi bliža tudi moj konec diete in me je malo strah, kako bo to potem. Upam, da je tudi v moji glavi nastal red v tem času in bom potem tako pridna kot ti.Saj verjetno ni tako hudo, samo človek se ne sme prepustiti razvadam ali pa nedisciplini. Mici in Kristina, dobrodošli v klubu hujšajočih. Bosta videli, da sploh ni tako hudo, če pa že je, tolažba deluje sto na uro. Res si zelo dosti pomagamo in potem je krizica kar hitro mimo. Vztrajajta, ker vama bosta tehtnica in meter trud poplačala. Se splača ! lep dan vsem marjanca marjanca45

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

7. mar 2005 8:11

O, Marjanca, pa si res pridna (in zgodnja)! V soboto se mi je pa kar zdelo, da si ti delala gaz, ker sem videla odtise palic, pa samo ene stopinje, očitno pot te dni ni pretirano obljudena. Ko sem pot pred tem zadnjim sneženjem predihala prvič, je bila že čisto shojena. So se pa po cesti zraven sprehajali neki ljudje in me malo čudno gledali, ko sem se "pojala" po snegu. Pa me to niti ni zmotilo. V nedeljo zjutraj pa sva z možem kot običajno mahnila na "najin hribček" in sem spet skurila kar nekaj kalorij. Še bolj pomembno kot to, pa je, da sem v gibanju uživala, sploh v celem snegu. Nazaj greva sedaj po daljši poti in v snegu je pot še bolj zanimiva, sploh ker je občasno treba delati tudi gaz. Včeraj sem se jaz javila za to in res je bilo nepozabno. Če imate pred koncem zime še čas in voljo za tekanje v snegu, to res vsem priporočam (če ni kakih zdravstvenih ovir, seveda). Važno je le, da se dovolj toplo oblečemo + gamaše in palice, pa so pogoji za sneženi žur izpolnjeni. Bolj se mi bliža konec 3MD (Brittney, začela sem 3.1.), bolj mi je jasno, da bom priborjeno kilažo in postavo obdržala lahko samo z rednim gibanjem. Trdno sem odločena, da potem, ko sneg skopni, začnem še s tekom oz. bom nadaljevala to, kar sem začela že pozimi. Seveda bom nadaljevala tudi s podobnim režimom prehrane kot sedaj (ločevanje, sadje za zajtrk in dopoldne, presledki med obroki), ne bom pa se sekirala, če kakšen dan ne bom ravno 100% upoštevala pravil. Redno se bom tehtala in ustrezno ukrepala, če bo treba. Že zadnjič sem malo zabluzila in si zato nisem ravno gnala k srcu. Zdaj mi je jasno, zakaj. Počutje ni bilo nič slabše, teža pa še vedno v okviru optimuma (57 kg pri 162 cm, kar pomeni ITM 21,7). Moj cilj je bil 56 kg, ki sem jih že dosegla, pa trenutno sicer spet "izgubila", ampak do konca meseca bom spet tam! Čez teden nisem nič telovadila, sem imela same izgovore, tudi mraz, zato sem v soboto mal noter prinesla (Aknirad, zato 45 minut), je pa to čisto običajna telovadba s počepi, trebušnjaki, sklecami, vključim tudi nekaj tibetanskih vaj, začenjam pa uvajati tudi posamezne vaja pilatesa. Ta teden se bom potrudila, da bom tudi med tednom telovadila, vsaj 20 minut! Lep dan vsem in toplo dobrodošlico vsem novim! Encijan

Marina5  

član od: 6.10.2004

sporočila: 170

7. mar 2005 8:18

Dobro jutro, Čez vikend se nisem nič oglasila, ker ga je pri nas nekaj biksal kabel. Sicer so vems nekaj tapkali na računalnik, ampak kadarkoli sem se hotela priklopit in se javiti, ni bilo povezave. Sem bila pošteno jezna, samo pomagalo ni pa nič. Danes zjutraj pa sem komaj uspela prebrati vse napisano. Res ste pridne. Vipercat, če ti je za jokat, pa se zjokaj. A veš kaj meni pomaga? Jaz grem na sprehod in takrat si dovolim vse in si dam duška. Tudi zjočem se če mi tako paše. Včasih se tako zasmilim sama sebi in ko se zjočem, mi pošteno odleže. Potem se mi vse zdi smešno in sprašujem se le kaj me je pripravilo do takšne žalosti in samopomilovanja. Bila pa sem med tole dieto že dvakrat pošteno tečna. To sem pa res težko prenašala. Po naravi nisem tečna in ponavadi si grem sama sebi najbolj na živce. Takrat mi ne pomaga popolnoma nič. Najbolj bi mi odgovarjalo, če bi se s kom lahko skregala in včasih prav iščem prepir. Žal doma tega izziva nihče ne sprejme in potem preneham. Najbolj mi pomaga sprehod v naravi. Kot bi iz telesa potegnil vso sitnobo in počutim se kot prerojena. Nič ne pomaga, včasih pride tudi slab dan in punce so ti lepo svetovale. Razvajaj se in si privošči! Za mano je uspešen vikend. Brez grehov in z veliko gibanja. Smučali smo in privoščila sem si še bazen in sauno. Povrhu vsega sem šla še v solarij in počutim se kot NOVA! Se opravičujem, ker ne utegnem več pisati, tale teden bo spet noro in hitim naprej na delo. Ostanite pridne in verjemite, pomlad prihaja, pa če še tako slabo kaže :o)) Dijooooooooooooo Marina5

NASTJA1  

član od: 23.2.2005

sporočila: 9

7. mar 2005 8:36

Pozdravčke vsem!Tako sem žalostna!Prejšnji teden sem se veselo držala diete, v soboto in nedeljo pa "žrla" kot nora....Tako sem jezna, da Vam ne moram povedat...In danes spet od začetka...!Danes imam za malico: 1 zelooo veliko jabolko, za kosilo:zeleno solato in hrenovko...večerjam pa ne!Upam, da bo tokrat šlo - med tednom že, samo vikendov se bojim Lep dan! NASTJA1

francka  

član od: 12.12.2004

sporočila: 41

7. mar 2005 8:43

Čao, drage moje. Prav lepa hvala vsem, ki ste me opazile. Lepo je, da se znamo svoji "nesreči" smejat. Dobre ste!! Ena me sprašuje, če sem vedno dobre volje: vedno PRED hranjenjem in PO hranjenju. Sem kot ena zverca. Lačna, pa nisem baš zabavna in zdaj ne bi imela nič proti, če bi Melhijad pricapljal mimo. Še bolje Pipi, ker je mlajši od Melhijada. Pravzaprav reče Melhijad: "pridi z mano...." in bi OBA prišla. Spet sem zatavala. Opažam, da so otroci letos zelo molili za sneg. BOŽE MILI!!!! Kar je dost, je pa dost! Še moj pes ni več zainteresiran zanj. On si lepo najde najlepši snegec, po možnosti NA potki, ali pa ob potki, na kakšnem hribčku, kamor NAJRAJE seže oko in ki je prav lepo od sončka obsijan in se .... poserje gor!! No, ni se potrebno zgražat, ker ostanejo skulpturce. Mogoče res ni najbolje izbran material. Pismo!! Jaz naj pa potem pospravljam!! Kadar ni snega, se zna lepo skrit v kako grmovje. Hvala bogu, smo bolj na kmetijskem območju in bolj kot ne, vsi vemo kaj je drek, ampak na beli potki, pa tudi pri nas ne izgleda lepo. In kaj naj? .... spravim v žep?? Mogoče uro ali dve nosim paketek okol. O.K. Bom nehala, ker tema res ni najboljša. Samo jezi pa me, da ga vsi SERJEJO tako IN drugače, samo jaz ne!!! Mene naš WC še spozna ne več!! Danes bom morala nekaj ukrent!!! Pa če se izpumpam s tisto zadevo, s katero umivalnik odmašujemo!!! (saj res, kako se pa tej stvari reče?) Ja, danes imam pa res take, da nisem za med ljudi. Pa me dajte na črno listo. Lep pozdrav in ne pozabite: dandanes so moderni ODPRTI LJUDJE! zato: SERMO GA!! francka

Darchy  

član od: 3.2.2005

sporočila: 213

7. mar 2005 8:44

Dobro jutro! Uf, ste bile pridne in pridno grešile! Z mano vred :(. Ja, kaj hočemo, zdaj sem se dva dni nalivala s kompotovim sokom, pridobila eno kilo (spet imam 61), ampak prebava se mi je pa uredila. Darchy spet lahko gre normalno na wc in to večkrat dnevno ;). Vsako dobro je za nekaj slabo, ali ne? Morda bom danes, ko je sadni dan uspela to kilco dol spravit, jutr sem pa itak vodena. Kaj bi dala, da tisto šestico od spredaj zamenja petica! Pozdravljeni vsi novi člani, učite se na naših napakah in jih ne ponavljajte - nikjer ne piše, d abi se moral i iz svojih napak učit, dajte mal naše prebrat, pa ne grešit! UUU, pa še enga novga fanta imamo med nami...spet bo bolj veselo :) Pozdrav iz prebujajoče Štajerske, Darchy

Barbolinka  

član od: 27.4.2004

sporočila: 143

7. mar 2005 9:12

Dobro jutro vsem sortpinom! Jaz sem pa bila kr pridna, kar se vikenda tiče. Ne morem sama sebi verjet, da nisem naredla niti enga prekrška! ! Danes je 15 dan in imam 4 kg minusa. Kr dobro a ne? V petek sem imela vodni dan, ker sem imela konflikte doma in mi ni pasalo nič jesti, pa tako sem se bala vodnega dneva, pa je minil brez napak Včeraj se mi je tako luštalo meseka, za kosilo so se drugi mastili s pohanjem in pečenko, jaz sem pa natepavala samo repo in krompir , muka vam povem :)) Danes pa me čakajo testenine z zelenjavno omako zvečer pa tortica! Barbolinka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti