ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

25. apr 2005 11:09

Tabina, saj bo, samo malo več volje. Res pa je, da se ti je vse nagrmadilo na kup in potem človek res nima volje še za kaj drugega. Glavo pokonci, Tabina. Saj veš, da smo Štajerke še posebej trmaste ! Verjemi, da sem v mojih 45-ih letih preživela grozne stvari in na marsikaj gledam dugače. Spoznala sem, da sem si življenje grenila zaradi tako bedastih stvari, da me je bilo potem kar groza. Po moževi nesreči pa sem postala drug človek. Zdaj se znam veseliti malih stvari, uživam danes, ker ne vem, kaj bo jutri in ljudem okoli mene povem, koliko mi pomenijo. Zato ti povem, da si ne rabiš greniti življenja s stvarmi, ki te slabo voljo. Mogoče pač še nisi "zrela" za ta način prehranjevanja, ker te pač obremenjujejo neke druge stvari. Naredi si malo inventuro v glavi in boš videla kako in kaj. Mislim, da res ni smisel te diete, da bi se človek slabo počutil, imel slabo vest, na nek način trpel ob njej. Po moje je potem tudi učinek slabši. Razmisli Tabina. Držim pesti, da ti bo boljše, pa kakorkoli že. Pa ne vem iz kakega testa sem jaz, da res nimam problemov z vikendi. Saj se ne hvalim in mi je zelo hudo, ko vsak ponedeljek berem, kake težave ste imele. Tisti kruh sem šla zavestno jest, da sem preizkusila želodec in bi mirno lahko zdržala brez njega. Mislim, da vsaj mesec dni ne bom imela spet takega zajtrka. Okoli mene jedo vse živo, kuham za druge normalno, pa me sploh ne zamika. Kaj pa če nisem normalna, punce ? Se mi zdi, da bi bilo zelo hudo, da bi dobila spet težo nazaj, saj vseeno ni bilo tako enostavno znebiti se je. Vipercat, mi je jasno, da denar ni vse in da je z redno službo marsikaj povezano. Če samo pomislim, da bi tale cirkus s hrbtenico imela, pa bila brez službe. Sploh pa ne vem, kako bi šlo, glede na to, da sem sama s sinom. Si sploh ne predstavljam. Zato si vsako jutro pojem v avtu, ko se peljem v službo, srečna, da jo imam in da mi omogoča kolikor tolikor normalno življenje z mojim sinom. Vem pa, da sem na denar gledala popolnoma drugače, dokler je bil še mož živ. Sploh nisem razmišljala o tem. Potem pa sem bila čez noč postavljena pred dejstvo, da bom morala začeti živeti z mojo plačo, ki ni bila ne vem kakšna. Pa sem vedno pomislila na to, da je dosti ljudi, ki imajo še manj. Človek pa je tako ali tako zelo trpežno in prilagodljivo bitje, tako, da z voljo se da marsikaj doseči Zatorej, rožice moje, ne obupavati. Samo trdno odločiti se je treba, pa gre dosti lažje, karkoli v življenju. marjanca45

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

25. apr 2005 12:09

Hojla! Tabina,sej men kile tud nikamor ne grejo,sam jaz sem trdno odločena,da speljem dieto do konca. Res sem prezivela grešen teden,vendar jaz nadaljujem naprej! Ni vrag,da se ne bi tehnica enkrat premaknila navzdol.Jaz sem računala na to,da v drugem krogu ne bo šlo tako zlahka! Marjanca,vsaka čast ti! Mislim da se je pravkar del tvoje moči prelil vame,ko sem prebrala tvoje pisanje.Zdaj sem še bolj prepričana,da mi bo uspelo,pa četudi bom sam dve kili izgubila! Torej punce,ne vreč puške v koruzo! Pridejo slabi dnevi,pa minejo in spet bo posijalo sonce! torej pogumno naprej,čeprav mi že kruli po želodcu! Pa ni panike,v pečici se že peče špageti pica,za večerjo me pa čaka en nesramno dober čokoladni krof! Ha,pa naj kdo še reče,da življenje ni lepo! Mejte se lepo in vztrajajte na svoji poti,kajti uspelo vam bo! Marjetka cvetka

lisička  

član od: 21.7.2003

sporočila: 588

25. apr 2005 12:09

No, končno mi je ratal vse prečekirat. Kok ste ble pridne s pisanjem. Zgleda, da je tale luna vse malo nosila. Nisem imela kakšnih velikih pregreh, bile pa so. Včeraj zjutraj sem morala pri zajtrku malo kruha probat, ko je bil tako fino frišen in dišeč. Za popoldne sem se pa spozabila s koščkom peciva. Me je moralni maček opraskal in sem večerjo nadomestila s sadjem. Danes sem pa na OH. Krasota! Marjanca45 občudujem tvoj optimizem. Včasih te življenje postavi pred kruta dejstva.V tolko letih se ti že tolk stvari nabere, da potem res že znaš cenit drobnarije. Saj veš, da sem samo leto mlajša od tebe, pa se je že tudi meni marskikaj zgodilo. Vsaka takšna preizkušnja te naredi še močnejšega in pametnejšega. In če imaš srečo, ugotoviš tudi to, da denar ni vse. Pismo, je danes mrzlo. Kot da bi bili še blizu zime ne pa sredi pomladi. Tako, zdaj moram pa it delat! Mejte se!!!!! Gobica

marjanca45  

25. apr 2005 12:23

Lisička, točno to. Vse hude stvari, ki jih človek doživi, nas samo okrepijo in potem je marsikaj lažje. Tisti, ki me poznajo in vedo, kaj vse sem doživela in preživela, ne morejo verjeti, kako sem "prišla k sebi" po obupnih petih letih, ko sem tavala, životarila in se na vse načine trudila najti pravo pot. In na srečo sem prišla do prave zdravnice, ki mi je pomagala in v pol leta sem se pobrala . Danes sem zelo zadovoljna sama s sabo, srečna, da ima življenje spet smisel, da sem uspela izvleči sebe iz te teme, ki me je obdajala. Res sem se 5 let počutila kot v nekem temnem predoru, na koncu je svetila ena svetla lučka in to je bil moj sin. In on je bil ves moj smisel in moj cilj, proti kateremu sem hodila. Tudi on je vesel, da gre življenje dalje, ponosen je name, kakšen borec sem. In ko me sedaj gleda tako drugačno, mi pogosto reče: "Svaka ti čast, Marjanca." In jaz mu dam samo en cmok na lice in to je to. Marjetka cvetka, to vam pišem zato, da bi vam pokazala, da se lahko vse doseže, le malo trme in volje je potrebno. Saj si sama ugotovila, kako gremo enkrat gor, pa malo dol, pa gor...... Življenje pač ni premica, temveč kar živahna krivulja z veliko vzponi in padci. Rožice moje drage, življenje je lepo, samo včasih se je treba za to malo potruditi. marjanca45

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

25. apr 2005 12:50

marjanca, spet se ti moram zahvalit. saj se vsega zavedam, v bistvu sem lahko srečna za stvari, ki so mi samoumevno položene v roke. večkrat se šalim, pa je v tej šali kar precej resnice-rojena sem pod srečno zvezdo. le kdaj pa kdaj mi kdo zastre pogled nad njenim sijem. zato ni hudič, da se ne spravim k sebi in pokažem voljo in vztrajnost. saj bo- do zdaj sem spila kak liter čaja in pohrustala 1 jabolko. ne obljubim, da je to zdaj TO. res si moram marsikaj v glavi zložit, še posebej pa to, da s svojimi cilji in željami ne utrujam svoje družinice, niti s slabo voljo niti s prehranjevanjem. moje dete je zdaj pri 7ih zelo doumljivo za določene zadeve, vsekakor ji s svojim razpredanjem o dietah ne želim povzročat kakih motenj v prehranjevaju, saj so dekleta dandanes še bolj podvržena temu -tako bo vse dokler jim bo vzor Barbika... Pa sem zašla... Hotela sem povedati le to, da se sprašujem, kaj me druži z vami, ko nisem na dieti, ko grešim, ampak dejstvo je, da sem se tukaj našla- v dobrih in slabih trenutkih. Za temi vrsticami vidim osebe, ki jih v realnem svetu ne. Tako odkrite, tako človeške, tako razumevajoče, da jih težko uvrstim v realni svet. Kakorkoli, jaz bom še kr visela tukaj, ...pa me skenslajte če me lahko :) Z vami sem in občudujem vas. Mogoče bom pa kdaj tako velika in močna kot ve, hahaha. Saj res, kakšni so kaj plani za prvomajske praznike? Tejčica, ti si primorka- odpravljam se v škocjanske jame, pa piran sem želela vključit. kakšna ideja? Pa da je otrokom fajn (4 in 7 let)-mogoče tudi kak lokal z igriščem, vse je dobrodošlo...? tabina

marjanca45  

25. apr 2005 13:56

Tabina, vsak človek je nekje v sebi močan, samo marsikdo tega ne ve. Ko pa je enkrat postavljen pred kakšno preizkušnjo, se to pokaže. Verjemi. In povem ti, kaj te druži z nami - imamo isti cilj - biti pravi ljudje, sposobni komuniciranja, razumevanja drugih, četudi smo zelo različni, biti sposobni sprejemati to drugačnost. In človek na ta način raste. To, da se gremo nek drugi način prehranjevanja je pač slučajno in to je pač tista osnovna stična točka, ki nas druži. In ko berem ta forum, vidim, kaj vse je še tisto, kar si povemo. Čisto vsakdanje, človeške težave, ki pa potem, ko jih človek odtipka in nam nekdo nekaj vzpodbudnega napiše, postanejo dosti manjše in lažje obvladljive. Res delimo žalost in veselje. In zaradi tega je prav, da si z nami in niti slučajno te ne bomo skenslali. Beri nas in prav gotovo bo napočil tvoj trenutek, ko se nam boš pridružila ne samo v branju in pisanju. Manj se boš obremenjevala, prej bo to. Pa tudi če ne bo, življenje je vendar še kaj drugega kot 3 MD. Zatorej, draga moja Tabina, glavo pokonci. Približuje se nekaj prostih dni, ki jih izkoristi za polnjenje baterij. Potem pa bo, kakor bo. Bodi takšna, da bodo s tabo srečni tvoji najbližji in potem boš srečna tudi ti. Preizkušeno, verjemi. Danes sem pa res pisalno razpoložena. Na srečo grem kmalu domov in vam ne bom več težila. Lep dan vsem še naprej ! marjanca45

vipercat  

član od: 21.2.2005

sporočila: 102

25. apr 2005 14:15

tabina vidis kako si srecna da nas imas :) haha! nic ne prelagaj ker potem bos to pocela vedno. jutri lepo z nacrtovanim dnem naprej pa kar bo, bo!!! jaz te bom pa se vsake toliko casa malo nakurla da ti bo slo bolje :) marjanca45 - svaka cast res je nakaj najlepsega ce se veselis ko zjutraj vstanes in ves da moras iti v sluzbo. to bi rada dosegla jaz. no drzim ti pesti in upam da bo tako se mnoga, mnoga leta. lep pozdrav - zdej pa sibam na razgovor. drzite pesti!!! vipercat

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

25. apr 2005 14:21

Tejčica, običajno jem na OH dan zelene špinačne široke rezance, drugače pa durum ali paradižnikove, rada imam zraven kupljene omake v kozarcih kot je n.pr. Barilla, tudi druge so mi všeč, pa še cenejše so. Vem, da je bolje omake delati doma, ampak nekako ne zadenem tistega okusa. Vem, da je kriv natrijev glutaminat, ki je ojačevalec okusa. Tako sem vsaj prebrala nekje nekoč. Pozdrav! riba-ribica

ROMEA  

član od: 22.4.2004

sporočila: 11

25. apr 2005 14:58

Hola! Danes je moj sadni dan jutri pa ze prvi vodni dan.. upam, da bom zdrzala. Tudi jaz sem med vikendom malo gresila ..spila sem 2dcl vincka(prvic po 1 mesecu sem pila alkohol) upam, da se ne bo prevec poznalo. Sicer sem imela OH dan, vino pa je bilo zelo sladko tako, da ga stejem pod sladico oz. kot dodatek k sladici saj sem si poleg vincka za vecerja privoscila se banana-split...packa!! Vipercat drzim pesti!! Upam, da bodo tudi mene kmalu povabili na kak razgovor..ja tudi jaz sem ze kaksne 3 mesece brez zaposlitve...pa saj bo..sam samozavestne moramo bit(meni to nekako ne uspeva..se pa trudim).. Marjanca tud jaz pravim: "Svaka ti cast!" Sporočilo je spremenil(a) ROMEA dne 25. apr 2005 15:13:43

picika  

član od: 25.12.2004

sporočila: 77

25. apr 2005 16:16

Ojla! Danes sem zelo vesela saj mi je vaga zjutraj pokazala -2kg. To je prava mutivacija za naprej. Za kosilo je bil prebranac in solata od rdeče pese, jutri pa graham špageti politi s paradižnikovo omako in zapečeni v pečici zraven pa paradižnikova solata, zvečer pa 4 velike kepice zmrznjenega vanilijevega jogurta 0,1%. Danes odpade hoja, ker zunaj pada dež in toča. Se bom zaposlila kako drugače. Dipsi javi se kako si preživela včeraj zvečer, če si bila pridna in brez greha? Lep pozdrav,Irena picika

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti