ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

lisička  

član od: 21.7.2003

sporočila: 588

16. maj 2005 8:02

Jutro, drage moje! Presneti ponedeljki. Kar moralo po tleh pobiram. Moram malo počvekat, drugače ni jutro popolno. Danes imam OH dan. Sem mislila naredit testenine z domačim kečapom. Pa mi že zdaj smrdijo. Včeraj sem se malo pregrešila. Za večerjo mi je tako zadišal košček pečenke. Pa sem res majhen kos pojedla skupaj s kruhom. Danes me pa želodec boli. Že tako nisem ne vem kakšen ljubitelj mesa, bolj sirov. Ampak lušti so bili prehudi. Bom morala malo moj želodček pocrkljat. Zjutraj sem imela pa še en problem. Se hočem oblečt, pa mi je krilo skoraj dol padlo. Potem pa čekiranje po omari, da sem našla eno starejšega letnika, da sem se lahko oblekla. Ful dober občutek. Včeraj mi je pa tudi starejša soseda naredila lep kompliment. Nekaj časa me je gledala, potem pa reče, da me nekam skup vleče. Da me je že med tednom opazovala, da me je manj skupaj. Vse, ki ste na vodi, zdržite. Če bo težko, se pa spomnite na tale forum. Bomo malo počvekale, pa bo bolje. Se res splača. Kajne Rožica? Kako si pa ti kaj? Brittney, tebi pa lahko samo to rečem, da zdrži. Saj bo kmalu konec. Za tolažbo naj ti povem, da tudi šefi ženskega spola niso včasih nič boljši kot moški. Včasih celo slabši, pa čeprav imajo tudi one otroke. Včasih je bilo treba ostati v službi, pa čeprav je bil problem, kam dati otroke. Marjanca, tebe bom pa samo pozdravila. Saj veš, da si opora vsem nam. Lep dan vsem! Se beremo! Gobica

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

16. maj 2005 8:30

dobro jutro. tudi jaz sem "Pofočkam"- kavo sem nehala uživat, ker odkar jem zjutraj samo sadje, mi kava kar razžira želodec. sploh mi več ne paše. bi kak kapučino, ampak...saj smo vendar na dieti... nisem še uspela vsega prebrat, ponedeljkova gužva na vidiku. samo statistika, ki je porazna- -0,5kg... smo imel opraznovanje v soboto. že res da sem v petek morala poskušat francosko in tetseninsko solato, da sem vedla kaj sem dala gostom jesti- eno žlico vsakega, pa v sobot ko sem mela OH je ena letanca pruistala na mojem krožniku. ljudje čudno gledajo, kaj si jim dal za jest, če sam nič ne ješ.... pecivo sem seveda jedla, saj je bil OH. včeraj pa sem bila pridna na sadju. dane spa sem skoraj umrla od žalosti ob tej statistiki. no, je pa res tudi, da imam v sebi hrano od četrtka in bo treba malo prebavo spomnit, da je v službi pri meni.... toliko za enkrat... še sem tu. 3 teden... tabina

Busy Bee  

član od: 16.4.2005

sporočila: 56

16. maj 2005 8:53

Dobro jutro! Moja danasnja teza je 61,9 kg, kar je -5,5 kg v 4 tednih. Full dobro! Sem pa vceraj hotla gresiti in to tako pocez - kakor, da nsem na dieti. Jedla pariski zrezek, hotla krompir zraven - pa mi ni pasal, mi je bolj sedla zelenjava. Jedla zamorca - mi smetana sploh ni zraven pasala. Zvecer delala krostine - sem jedla vec ali manj samo dovoljeno kombinacijo bruschett s paradiznikom. V strahu stopila potem po koncanih obiskih na vago - 0,3 kg+ samo. Res pa ej, da sem pila vmes vodo ves cas. Mogoce je to pomagalo, ali pa en takle sprehod v stran - ne zamaze vega dobrega zadnjih 4 tednov. Danes zjutraj sem se pa dolocila, da pojem se en kos Sacharce in zadnji kos zamorca - zdaj pa nadaljujem s sadnim dnevom in jutri cel dan z vodo. Ma sem morala toliko pojesti - sem imela rojstni dan in sem si za darilo dala odpustek! Zdi se mi, da sem ze podzavestno zacela locevati hrano. No v glavnem jutri voda, voda, voda! Bo sigurno odplaknilo vso packarijo od vikenda. Ne vem ce se spomnite, ampak na zacetku sem bila cisto v soku, ko ste mi povedale, da kava samo brez sladkorja in mleka. Ponosno vam lahko povem, da na dan popijem samo eno kavo in se to popolnoma brez sladkorja (zacela sem z 1,5 caj.zlice navadnega sladkorja, 0,5 zlice navad sladkorja, 2 natrena, 1 natreen in sedaj grenko). Lep dan se naprej, Barbara Busy Bee

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

16. maj 2005 9:43

Tabina zdaj bom pa huda! Statistika ni nič porazna MINUS 0,5 kg. Važno je, da je manj kilogramov. Če bi vsak teden izgubila samo 0,5 kg bi bil na koncu diete vseeno lep rezultat. Ne bodi žalostna, vzemi stvar v svoje roke, da bo v ponedeljek tak ali še lepši rezultat. In ne pozabi počasi se približuješ prvemu vodnemu dnevu in s tem obdobju stagniranja oziroma počasnejšega izgorevanja maščobe. Ne pozabi skupaj nam bo uspelo! Res se splača potrudit in vzdržat do konca. Busy Bee vse najboljše,čeprav malo pozno! Lisička, havala za vprašanje. Bolje se počutim. Slabost je minila, včeraj sem za kosilo malo riža, zavečerjo spat malo VEČ riža. Sem nekako obrnila vrstni red (večerja pol manj/več????). Vse ste prenehale z kavo, jaz pa vsako jutro uživam ob skodelici kave in branju tega foruma. Danes še posebej, ker sem bila cel vikenda brez kave (mi ni paasla). Še statistika: -0,8 kg do prejšnega ponedeljka (no vidiš Tabina, da tvoj rezultat ni tako porazen. Jaz sem imela vodni dan vmes, pa vseeno toliko ). Lep pozdrav. Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

punchka  

član od: 26.4.2005

sporočila: 26

16. maj 2005 9:43

Pozdravljene! se bom še jaz pofočkala :) in zapisala vtise tega vikenda... torej imela sem hudo delovno akcijo spomladanskega čiščenja svinarije na vrtu, garaži itd. in cel vikenda delala kot nora.. s hrano pa ni šlo ravno po načrtu..v soboto zvečer na sadni dan je zvečer padla šunka s francosko solato!!! ja.. naslednji dan za kosilo pa piščanec in ostanek francoske!!! kot da to ne bi bilo dovolj pa še štirje piškoti.. Danes sem s strahom stopila na tehtnico (najprej si sploh nisem upala), imela pa sem kilo manj!!! ne moreš verjet.. :))) očitno sem res močno delala.. lep dan vam želim..pa čimmanj prekrškov :) punchka

Zajčica  

član od: 17.3.2005

sporočila: 63

16. maj 2005 9:58

oh ja. v soboto sem imela za kosilo prebranac, v nedeljo zelenjavno pico ... ostali obroki, ki jih je bilo kar nekaj pa so bili sestavljeni iz piškotov, bobi palčk in peciva (1 košček v nedeljo) ... bog mi pomagaj. toliko sladkorja nisem pojedla že zelo dolgo ... upam, da sem s tem potešila željo po sladkem vsaj za par dni ... hmm, sam so bili res dobri piškoti ... danes se nisem upala zvagat. :). se bom čez par pridnih dni raje ... :) ta vikend sem imela obletnico valete in bila sem šok večera ... precej ljudi me ni niti prepoznalo (so me skoraj vrgli iz gostilne - ker naj prijatelji ne bi pasali zraven) ... kakšen občutek! saj mi je bilo potem že precej neprijetno - sploh ko ljudje začnejo spraševat, kako mi je uspelo (ja kako le, tako kot vsakemu drugemu - noben čudež nisem) želim vam uspešen dan! Zajčica

punchka  

član od: 26.4.2005

sporočila: 26

16. maj 2005 10:25

zajčica, točno to, to mi gre pri ljudeh pa prav na živce..ja kok si pa shujšala (do sem vse ok, nimam nč proti če ljudje opazjo, po komentirajo), kaj pa delaaaš??? ?!!?! Kot da je shujšat neki nemogočega..in vedno pričakujejo neko čudežno rešitev..ki seveda ne obstaja!! kaj delaš...paziš kaj ješ in migaš!! porabiš več kot vneseš...preprosto!! ljudje pa še kar pričakujejo čudeže..in te gledajo kot da ti pa poznaš skrivni recept..grrrrr punchka

Sarica  

član od: 20.4.2005

sporočila: 74

16. maj 2005 10:58

živjo vsem, v soboto zvečer sem malo brala forum, ker sem bila že zelo v zaostanku. Pa je videl fant, pa me je začel spraševati, kaj to berem in sem mu razložila. Je bil čisto navdušen, da je to super, pa da si takole pomagamo....tako kot sem jaz. Toliko sem prebrala na enkrat, da sploh več ne vem, kaj vse sem hotla povedat. Spomnim se samo tiste s 100 % čokolado. V LJ v maximarketu imajo eno 85% in v nami tudi 90% če se prav spomnim. Tista v maxiju ima tak ovitek kot tobak...meni je najboljša tista z rdečim poprom...človek ne bi mislil, ampak to je fantastična kombinacija. Je pa res to, da te ta koncentrirane čokolade ne moreš pojesti toliko kot recimo mlečne. Kar je zelo fino. Čez vikend sem malo pospravila doma in šli smo na dva planinska pohoda, čeprav je v Lj vsak dan zgledalo, kakor da bo ravnokar deževalo, potem pa ni, ali pa šele potem, ko smo se že vračali domov. Počasi ugotavljam, da je treba kar it, čeprav ne izgledajo oblaki nič kaj obetavno, saj je včasih 20 km stran lepo vreme. Vem pa, da sem oblake včasih rada tudi sama izkoristila kot izgovor. Nič lepo se imejte, šibam dalje delat!! Uspešen teden in čim manj skušnjav...če pa že pa kako dobro (čokolada s poprom!!) Aja punchka bravo za premagovanje skušnjav!! Sarica

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

16. maj 2005 11:10

Zajčica, punchka, mene toliko, da kdo še ne vpraša, če imam mogoče raka. In tisto zoprno čudenje, iz katerega pa marsikdaj sije favšija in misel "čakam, kdaj se boš zredila nazaj". Ja, zadnjič me je videla soseda, s katero sva se pred tem srečali dober mesec nazaj. In je rekla: "Joj, pa vi ste še vedno tako vitki. A se nič ne zredite ? Ja kako pa to ? Vam kar zavidam." Pa sem ji dala za pogledati obe knjigi, pa mi jih je vrnila rekoč, da se še ni odločila. Ja kaj se pa potem čudi ? Eni so pa res čudni. marjanca45

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

16. maj 2005 11:25

Ja saj, če smo čisto poštene same do sebe, smo me bile popolnoma enake. Vsaj jaz, sem preizkušala vse čudeže tega sveta, da bi pomagalo. Dala bi vse samo hrani se nebi odrekla in več migala. Oziroma bi se ji odrekla, za nekaj dni, saj veste tiste čudežne diete, ki so tokrat priložene tudi eni reviji. Na prvi strani piše 2 kg v enem dnevu. :)))) Pa ja? Sploh kdo še temu verjame! Sem se nasmejala, da je bilo kaj. :) Pametni, pa služijo na ta način. Hvala bogu, da sem začela s to "dieto", ker mi je resnično spremenila življenje. Ne le kar se telesne teže tiče, ampak celoten življenski stil (prehrana, gibanje, ...) Če priznam je tudi meni neprijetno tisto spraševanje,... in imam kar več slabih kot dobrih izkušenj iz takih pogovorov. Včasih pa pomislim, da me kdo sprašuje tudi zato, da bi mu pomagala, ko začutim takšno nezavidljivo, odkrito, pošteno osebo ji z veseljem priskočim na pomoč. Vendar že na začetku razjasnim, da tu ne gre za nikakeršni čudež, da je postopek dolgotrajen,.... Res da si ženske, predvsem v tem letnem času želijo izgubiti nekaj kilogramov, da bi dobro zgledale na plaži...., zato je zelo pomembno da dojamejo, da je vseeno bolje paziti na prehrano in si zastaviti realen cilj. Le tako bo prišlo poletje, mogoče ne še to leto, ko bodo po plaži korakale s sanjsko postavo. Sama sem zelo previdna, pri teh "zasliševanjih" in priznam, da ne povem vsakemu kako sem do tu prišla. Predvsem tistim zavidljivcem, ki bi mi še vedno privoščili kakšen kilogram več, navadno odgovorim z zdravo prehrano in veliko gibanja. Pa saj, je navsezadnje res! Žal je več teh, kot tistih ki res iščejo pomoč in jim morda manjka, le tisto malo spodbude. Do mene je na srečo prišlo tudi nekaj takih. Kot sem bila sama, z velikimi pomisleki o delovanju teh čudežev (tabletkah, obližih, kremcah....). In z veseljem vam povem, da tudi njim uspeva. Sem pa mnenja, da bi nekateri od teh čudežev utegnili pomagat, do boljšega rezultata, ob upoštevanju zdrave prehrane in gibanja. Čeprav se sama ne poslužijem takšnih ali drugačnih kemikalij. Sem bolj pristaš naravnih zdravil, ki jih s pridom uporabljam (npr. zeleni čej, metin čaj, lan, med.....) Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas. Sporočilo je spremenil(a) Rožica dne 16. maj 2005 11:40:44

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti