28. feb 2005 13:20
Ok, še moje izkušnje: * delala sem kot natakarica in seveda penila vroče POLNOMASTNO mleko z aparatom, ki peni s pomočjo spuščanja pare v mleko. Ko si parkrat spenil mleko, je bilo treba dolit malo svežega, ker se je porabilo preveč maščobe, da bi se lahko še naprej penilo. To mi je povedal lastnik barman in je res držalo. * in še doma: tudi jaz imam tisto malo stvarco s spiralo na koncu in super speni VSAKO mleko (tudi polnomastno!) VSAKE temperature, vsaj po mojih izkušnjah, mrzlo in toplo in tudi približno sobne temperature. Vem, da veliko teh aparatkov ne peni dobro, ampak tale, ki je bil bolj poceni (kupljen lani v Metalki za 990 sit, zdaj sem jih videla tudi v Merkatorju za 600 sit ali nekaj takega), tale je super! Torej nauk: ne kupovat dragih aparatov, ker po poročanju mojih prijateljic ne delajo dobro, tale je pa tako fajn, da sem jih po novoletnem obdarovanju, ko sem ga kupila očetu,morala it naslednji dan kupit še 10, ker so vsi v naši familiji hoteli met enega zase in enega za darilo. Pa probajte z različnimi mleki, pri mojem ni nič pisalo, da bi moralo bit mleko posneto in tudi res ni problem, če ni. Meni sta obe peni všeč (mastna in nemastna), navadno pa imam rajši toplo, ker hladnega mleka ne maram:) Veri