24. feb 2005 20:40
Kadar imam bolj malo časa, spečem skutno pecivo (vse sestavine zmešaš skupaj naenkrat), kokosove poljubčke (skoraj ista zadeva), le da jaz naredim v sredini poljubčkov še luknjico, ki jo napolnim z marmelado. Istočasno se mi v kruhomatu dela sladko ali slano testo, iz katerega naredim nekaj takega kot pitulice: testo razvaljam v obliki daljše elipse-ovala, premažem: ali z maslom in soljo ali s kislo smetano ali s kislo smetano in ribanim sirom ali z maslom in dodatkom skute ter sladkorja ali z zeliščnim maslom..., zvijem skupaj tako, da nastane dolgi zvitek ter narežem na pribl.4 cm dolge zvitke, ki jih na pekač postavim pokonci ter spečem. Tudi prave pitulice me mikajo pa še ni prišel pravi trenutek. Ali pa zopet v kruhomatu delam sladko testo, ga razgrnem v večjem pekaču, po testu nadevam poljubno sadje ter spečem. Če je še kaj časa, lahko pečeno pecivo preliješ s kakšno kremo npr. puding skuhan v soku od kompota, če pa časa res ni več, zadostuje sladkor v prahu. Skutno pecivo in rogljičke najdeš v bazi receptov.
Sem skoraj pozabila na listnato testo: ko se odtali, ga nareži na pribl.3 mm ozke rezine, poljubno zvij, posuj z grobo soljo in speci. Odlično!
Pa srečno, župca