Otvoritev

uharica  

član od: 20.12.2004

sporočila: 137

tema odprta - 24. feb 2005 12:16 | ogledi: 1.799 | odgovori: 7

Punce, rabim nasvet, kaj naj spečem za otvoritev razstave, da bi bilo mnjami in hkrati priročno za jest (v mislih sem imela sicer muffine, take manjše ...). Pa da bi bilo enostavno in hitro za narest (imam namreč majhnega otročka, pa pol za komplicirane stvari ni časa ).

LP!

uharica

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

24. feb 2005 14:15

V kakšnih količinah pa??? Loni Makaroni

631141  

član od: 14.11.2003

sporočila: 612

24. feb 2005 15:23

Tudi jaz se pripravljam, da bom pekla za otvoritev razstave. Spekla bom: - orehovo in makovo potico - marmorni kolač - išlarji - razni piškoti - makove rezine - orehove rezine - drobno slano pecivo iz listnatega testa Vse skupaj bomo spacli za ene 16000 sit. Toliko imamo sponzorskega denarja. Delo in elektriko, pa še kakšno malenkost - častim jaz. Začeli bomo v ponedeljek, v četrtek je otvoritev. Upam, da bom dobilla dopust in še zrihtala kar bo manjkalo. LP, Klavdija

župca  

član od: 12.5.2004

sporočila: 348

24. feb 2005 20:40

Kadar imam bolj malo časa, spečem skutno pecivo (vse sestavine zmešaš skupaj naenkrat), kokosove poljubčke (skoraj ista zadeva), le da jaz naredim v sredini poljubčkov še luknjico, ki jo napolnim z marmelado. Istočasno se mi v kruhomatu dela sladko ali slano testo, iz katerega naredim nekaj takega kot pitulice: testo razvaljam v obliki daljše elipse-ovala, premažem: ali z maslom in soljo ali s kislo smetano ali s kislo smetano in ribanim sirom ali z maslom in dodatkom skute ter sladkorja ali z zeliščnim maslom..., zvijem skupaj tako, da nastane dolgi zvitek ter narežem na pribl.4 cm dolge zvitke, ki jih na pekač postavim pokonci ter spečem. Tudi prave pitulice me mikajo pa še ni prišel pravi trenutek. Ali pa zopet v kruhomatu delam sladko testo, ga razgrnem v večjem pekaču, po testu nadevam poljubno sadje ter spečem. Če je še kaj časa, lahko pečeno pecivo preliješ s kakšno kremo npr. puding skuhan v soku od kompota, če pa časa res ni več, zadostuje sladkor v prahu. Skutno pecivo in rogljičke najdeš v bazi receptov. Sem skoraj pozabila na listnato testo: ko se odtali, ga nareži na pribl.3 mm ozke rezine, poljubno zvij, posuj z grobo soljo in speci. Odlično! Pa srečno, župca

631141  

član od: 14.11.2003

sporočila: 612

25. feb 2005 10:09

Župca mene pa točno zanima kako pripraviš slane zavitke s kislo smetano in sirom ali z zeliščnim maslom. Mogoče še kakšna ideja za slano pecivo. LP, Klavdija

župca  

25. feb 2005 12:41

Klavdija, Sem šla pogledat med recepte, če je že kaj napisano o teh pitulica ali polžkih, da se ne ponavljam. Ker nisem našla, te prosim, da počakaš za točne sestavine. LP, župca

župca  

27. feb 2005 19:24

Hojla, Klavdija. Sem že preverila točne količine. Torej:kvašeni zvitki za testo vzamem 3.3dcl jogurta, 1 jajce, 55 dkg bele moke-odvisno od velikosti jajca, sol, malo sladkorja, vrečko suhega kvasa. V kruhomatu naredim testo ali zgnetem ročno. Medtem, ko testo vzhaja, dam iz hladilnika na sobno temperaturo margarino - cca 20 dkg. Zmehčano margarino zmešam z žličko soli - po okusu. Testo razvaljam v podolgovat oval in namažem s soljeno margarino. Testo zvijem skupaj in že med zvijanjem oblikujem dolg zvitek. Zvitek narežem na približno 4 cm dolge kose in jih postavljam pokonci na peki papir. Na vrhu pomažem s stepenim jajcem, pustim, da zvitki kipnejo in jih spečem pri 180°C. Če želim sladke zvitke, testo sladkam in ga namažem z margarino s sladkorjem v prahu.Če namesto margarine namažem testo s kislo smetano, dam na vrh vsakega zvitka majhen košček masla. Variant je veliko, poskusite. Skoraj vse, kar velja za pitulice, se lahko uporabi tudi pri kvašenih zvitkih. Lep pozdrav in uspešno otvoritev, župca

suzanar  

član od: 29.1.2004

sporočila: 458

28. feb 2005 12:02

Pa še ena ideja za slano pecivo. Listnato testo razvaljaš, namažeš z razžvrkljanim jajcem in posuješ: z ribanim sirom, ali sezamom ali makom, ali pa prilepiš gor polovičke mandljev. Potem razrežeš in spečeš. Jaz delam različne in so potem tudi lepe za videt - več barv. Suzana

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti