Za en teden gremo na smučanje in moramo s seboj vzeti vso hrano ker tam ni trgovine. Zato vas prosim za pomoč, kaj naj vzamem s seboj. Za zajtrke ni problem, ustavi pa se mi pri toplih obrokih. Kuhali bomo samo zgodnjo večerjo(ali pozno kosilo).bomo štirje od tega dva ješča pubertetnika, en lačen in jaz. Problem je ker moški del ne je nobenih solat, polovica nobenega fižola pa tudi zelenjave praktično ne, Tako da mi odpadejo praktično vse jedi na žlico(ričet, jota, zelenjavna enolončnica...).Vsak dan res nebi rada jedla testenin, pa tudi pohala nebi, ker moram pol preveč olja vzeti s seboj.
Smučanje
23. feb 2005 10:49
Doma si naredi "faširance", jih lahko na olju spečeš, potem speči puranje zrezke, zraven lahko vzameš tudi testeninsko solato, pa tudi z mesnim burekom si lahko pomagaš, ali pa tam skuhaš kakšno domačo klobaso in malo kislega zelja z bučnim oljem, iz piščančjega fileja lahko narediš omake, razdeliš v posodice, zraven pa en dan riz (skupaj zmešaš), drugače pa bodo res samo testenine! Upam, da sem vsaj malo pomagala, mi trenutno ne pade nobena ideja več iz glave! Galja
23. feb 2005 10:54
rene, kar nekaj idej na to temo je bilo napisanih ze lani in predlani (poisces v iskanju) ali pa malo pokukaj v bazo receptov - glede na mnozico vseh idej, ki so bile napisane, sem prepricana da bos nasla tudi kaj za svoje jedce. LP Zala
23. feb 2005 11:46
Srma za dva dni z veliko prekajenega mesa, kakšne dobre klobase pa sirno mesni burek- meso lahko pripraviš že prej in zmrzneš. Če pa vzameš s seboj še kruhomat pa boš rešila še marsikateri problem npr.pizzo itd. Prijetno smuko, župca
23. feb 2005 12:11
Za en dan pripravi rižoto, pač brez zelenjave, za en dan vzemi s seboj kupljeno testo za pizzo in kar potrebuješ za nadev (to res ne vzame veliko prostora), za ostale dni pa so dekleta zgoraj dala nekaj uporabnih nasvetov. Meso si res prej prepeci doma, tako bo tudi dalj časa vzdržalo,pa še bolj praktično ga je nositi s seboj, za omake pa vzemi s seboj kakšne iz vrečke (gobove, ali pa zelenjavne juhe in jih dodelaš s smetano, ali pa tiste na pol gotove v kozarcih). Tako boš imela vsak dan obrok v manj kot pol ure. Dan ali dva pa lahko preživite ob testeninah. Enkrat narediš špagete s kakšno polivko (ali gotovo ali jo pripraviš sama; kečap in čebulo vzameš verjetno tako ali tako s seboj, pa vrečko gotove omake za testenine in je omaka tako rekoč že gotova, ali jih preliješ z gobovo omako iz vrečke ali eno tistih številnih iz kozarčka), drugič pa kakšne polžke ali svedrčke, ali pa te uporabi kot prilogo k mesu v kakšni omaki. Če si doma zdušiš na primer govedino in perutnio ter svinjino, ob tem pa poskrbiš za nekaj omak, je smučarija rešena. Pozdrav, mamamia mamamia
23. feb 2005 22:01
UUUUh smucarija!Na zalost je nas smucarski dopust ze za nami,samo pri nas nic ne kompliciramo. Juhe so obvezno iz vreck(ogromna izbira od govejih do bolj gostljatih),pripravim lazanje,golaz z obvezno instant polento,kaj pa pecenice z zeljem in krompirjem,Spätzle naredim kot narastek z sirom,krompirjev golaz z dodatkom hrenovk ali klobas,pa pasta na razlicne nacine..... obvezna je tudi skatla domacih piskotov ali pa ce cas dopusca poticka da se clovek posladka ob kavici ali kuhanemu vincku,otroci pa seveda dobijo palacinke z nutelo. Upam da boste nasli kaksno idejo ki jo bosre uporabili pri sestavi jedilnika. Zelim vam prijetno smuko pa valiko soncka LP Marmeladka marmeladka
24. feb 2005 7:56
Vsem hvala. Ste mi dali kar nekaj idej. Sedaj pa samo da vsi celi domov pridemo pa bo.
24. feb 2005 14:31
Mi smo ravnokar prišli domov naš jedilnik: obvezno juha iz paketa, rižota, polnjena paprika (doma skuhana tam samo pogreta), testenine, krompirjev golaž z hrenovko Obilo užitkov na snegu RebekaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti
Zdrobovi ocvrtki s pomakami
Peresniki po bolonjsko