6. jun 2011 11:09
malaga, ne jemlji vsega tako osebno. Mene zmoti, kadar mi kdo rece kako je nekaj zdravo, se posebej ce to potem primerja s "kemijo". Pravis da je bolj zdrava. Mogoce. V resnici ne vem. Samo na glas razmisljam. Moji pomisleki so: 1) V naravnih materialih je zeljene komponente pogosto malo, poleg tega pa vsebujejo tudi ucinkovine, za katere ne vem kaksen ucinek imajo. Dodatno nicesar ne vemo o pogojih vzgoje - koliko in s cim je rastlina gnojena, spricana,.... To so vse snovi, ki se v rastlini ravno tako nabirajo. Na kaksen nacin je ekstrakt dobljen - je ta postopek res boljsi kot sinteza neke snovi? Proizvajalec umetnih sladilih mora dosegat dolocene standarde kvalitete, kako pa je s tem pri teh dodatkih? 2) Trenutno je stevia moderna, in ker je trzno zanimiva se najdejo tudi ponaredki, ki niso samo "naravni" material (kar je omenila ze rancidka), ampak imajo dodano "kemijo". itd.... Res je, vsak od nas se sam odloca kaj in koliko cesa bo uporabljal. Jaz raje vzamem aspirin kot da kuham vrbovo skorjo nekdo drug bo pa obratno. Zakaj pa ne.
LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"