29. maj 2011 13:06
Rastlino stevio,sem videla v vrtnatiji Gašperlin .
Milži
29. maj 2011 13:06
Rastlino stevio,sem videla v vrtnatiji Gašperlin .
Milži
29. maj 2011 14:25
Marsikje se jo da kupiti, sadiko stevie v lončku: Merkur, Kalia, razne drevesnice, zadruge in vrtnarije ipd. Povsod stane, če me spomin ne vara, nekaj okoli 6 €, vsekakor pa ne več kot 10.
29. maj 2011 16:25
rancidka je napisal/a: | ||
Na spletni strani biostevia.si ne prodajajo prave stevie, ampak le ekstrakt stevie, pomešan z raznimi aditivi, ki pa imajo kalorije (npr. erythritol, maltodekstrin,...). Ponavadi jo mešajo z aditivi, ker imajo stevio zelo nizke kakovosti. Za pravo stevio se rajši bolj pozanimajte (pomemben je tudi način pridelave). Torej tisti ki ste kupili te izdelke sploh ne uživate prave stevie, ampak neko ceneno verzijo s škodljivimi aditivi. Če bo dovolj interesantov lahko priskrbim pravi čisti ekstrakt stevie, brez aditivov. (namreč dobi se lahko samo v večjih količinah) |
kaj pa je potem to
masters
29. maj 2011 16:30
Rancidka, mene tudi zanima kako lahko s tako gotovostjo trdiš, da izdelki Biostevie ne vsebujejo prave stevije?
Saj ne pravim, da ni res vendar bi rada vedela kje si to izvedela? Od kje pa ti dobiš "pravo stevio" in kako ti tam dokažejo njeno pristnost?
Vesnuska
29. maj 2011 20:41
ona je verjetno mislila to, da imajo nekateri izdelki dodana nekatera sladila, vendar so na tej strani tudi izdelki s čisto stevio, kot sem nalepil link
masters
30. maj 2011 13:13
Mislila sem tudi ta izdelek. Prvi znak, da ni kakovostna stevia je že to, da navajajo procent glycosida namesto procenta steviosida (kateri je res pomemben) S tem prikrivajo pravi odstotek čiste stevie oziroma steviosida..
Najlažji način da določimo kakovost je barva prahu in predvsem njen okus. (bolj, ko ima grenak priokus, slabše kakovosti je)
Že to, da ne navajajo prave količine steviosida je znak, da je to marketinški nateg - samo zaslužkarji, ki zavajajo kupce, kajti večina komercialnih izdelkov stevie je nizke kakovosti. (odvisno je tudi od kakovosti rastline, način pridelave,...)
Sicer še nisem poskusila njihovih izdelkov, vendar me je že to, kar navajajo odvrnilo od nakupa.
To je pač le moje skromno mnenje. :)
Sporočilo je spremenil(a) rancidka dne 30. 2011 13:24
30. maj 2011 13:24
rancidka: kje jo pa ti kupuješ?
majacebelica
30. maj 2011 13:29
Naročam jo direktno od tam, kjer jo pridelujejo, zato jo lahko naročim samo večje količine - v kilogramih. Tako vmes ni nobenih "potnikov", ki bi ji dodajali razne aditive in tudi s tem slabšali njeno kakovost. Veliko je takšnih in drugačnih dejavnikov, ki tudi vplivajo na njeno kakovost.
Stevia slabše kakovosti je tudi manj slajša, zato je tudi večja poraba; večji strošek.
http://bigfatcook.com
30. maj 2011 20:51
Manj slajša ne more biti, pravi naša slovnica.
Pa vsaka dodana snov še ni aditiv. Sploh pa meni tole nagovarjanje diši po......
rimljanka
30. maj 2011 21:30
Ah, sladka stevia. Pred leti sem si kupila sadiko, nekaj časa sva vztrajali, celo zacvetela je, čez nekaj let mi je pa prešla - žal nimam zelene roke. Njeni listi so čisto zares zelo sladki, po pravici povedano je mene tista sladkoba malo spominjala na kakšen saharin.
Mislim, da se jo danes dobi v vsaki trgovini s sadikami, vsak si jo lahko vzgaja v lončku pa poskusi če mu je všeč.
Ne vem, zakaj bi jo kupovali na kile, meni se je vmes zgodilo to, da imam sladkorno, ker nisem sladkosnedna, stevie ne pogrešam, sladkor pa le kot sredstvo za konserviranje.
Pa poskusite s to stevijo, vsak si jo lahko, tako kot majaron , nasadi na balkonu. Ampak enega hudega veselja z njo pa ne bo. Vem, da je v skoraj vsaki kupljeni hrani dosti sladkorja in soli, predpostavljam, da samo zaradi konzerviranja. Kolikor sem razumela, stevija ne bo ohranila marmelade.
nola
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Rižek v poletni solati
Zelenjavna zloženka